Reklama

Reklama

Inženýrská odysea

(seriál)
Československo, 1979, 11 h 42 min (Minutáž: 45–65 min)

Scénář:

Jaroslav Dietl

Kamera:

Eduard Landisch

Hudba:

Otmar Mácha

Hrají:

Jaroslav Satoranský, Petr Kostka, Michal Dočolomanský, Eva Jakoubková, Eliška Balzerová, Ilja Prachař, Jiří Císler, Alois Švehlík, Petr Haničinec, Ota Sklenčka, Jarmila Krulišová, Jiří Holý (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Třináctidílný televizní seriál zobrazuje osudy tří mladých inženýrů, kteří hledají své uplatnění v různých odvětvích strojírenského průmyslu. Příběh se odehrává v prostředí tkalcovských stavů, ve sférách vyspělé moderní techniky i v zákulisí zahraničního obchodu a ukazuje i palčivé problémy naší ekonomiky v tehdejších dobách. (woody)

(více)

Recenze (158)

xaver 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi slušně natočený seriál s výborným hereckým obsazením, kde exceluje především do té doby celkem málo známý Jiří Cízler. Mám pocit, že většina recenzentů nehodnotí film, ale dobu ve které vznikal. Pokud by jenom trochu nad snímkem přemýšleli, tak by nemohli napsat takový blábol jako Jossie. Mnozí se budou divit, ale strašně chytří Češi, byli v podstatě blbí, protože si nechali ukrást skutečně spoustu vynikajících nápadů a vynálezů. Ono je tomu tak bohužel dodnes, ale dnes v tom už aní není tak blbost strašně chytrých Čechů, jako spíš jejich zkorumpovanost a úplatnost. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Seriál, který drží herci. Dietl asi problematice projektování moc nerozuměl, a tak vztahy zde nejsou tak dobře postavené jako v jiných jeho scénářích. Některé komunistické zásahy a uvědomělost z toho čiší na sto honů, přesto nutno uznat, že zde máme postavu rebela, a to v podobných dílech nebývá zvykem. Pohodový seriál, kde mne opět více zajímají mezilidské vztahy Dietlem solidně napsané. ()

Reklama

vincent

všechny recenze uživatele

Jednoducho krása. Znak toho, že aj v bývalom Československu vznikalo niečo, čo sa dá nazvať Ztko a k tomu ešte aj v seriálovej podobe. Neskutočný dej o problémoch inžinierov a ich práci s fantastickým nevhodným názvom. Prekásne sterilné štúdiové interiéry, v ktorých sa odohráva socialisticko realistický príbeh. Naozaj skvost, pri ktorého úvodných titulkách sme sa so sestrou neudržali a začali sme sa pred obrazovkou klaniať! :) ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Evžen Sokolovský sa "preslávil" natočením moc "úspešných" seriálov. Kde sa hrabe J.Sequens. Sokolovský to je skvost. Jedna perla za druhov. UV KSČ ho musel milovať. Aj toto dielo je nadčasové - porazíme ten hnusný západ. Oni len kradnú, tie naše fantastické vynálezy, ktoré aj tak nemal kto vyrobiť. Mali by to preradiť do kategórie komédia, tam by to sedelo. Herci si zahrali to čo mali a aj preto........15%. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Škoda, že už tomu mladší generace bez kontextu doby přestává rozumět, ale stále ještě by se tohle jako mučící výchovně - politická pomůcka mohlo hodit! Je to prostě statický dějovo obrazový masakr!! Ale zase se mi definitivně vyloupl můj nejoblíbenější (jak rád říkám a sám nevím, nakolik si za tím stojím?!? :) český herec http://www.csfd.cz/herec/972-satoransky-jaroslav/ ! :) :) :) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (34)

  • Dej seriálu sa odohráva na rozmedzí viac ako pätnástich rokov. Starnutie hrdinov vyriešili tvorcovia naozaj originálne. Postupom času začínajú všetci nosiť silné dioptrické okuliare. Teda s výnimkou Zbyňka (Jaroslav Satoranský), ktorý nosil silné dioptrické okuliare hneď od začiatku a s postupom času naopak prešiel na slušivé okuliare s tenkými kovovými obrúčkami. (Raccoon.city)
  • Když přivážejí „spiklenci“ Kořínek (Jaroslav Satoranský) a Tomášek (Martin Stropnický) složený Perpetis z Hlubočan do Výzkumného ústavu v Hradci, ve skutečnosti přijíždějí k provozní rampě České televize na Kavčích horách v Praze. (Robbi)
  • V Německu se seriál vysílal pod názvem, který bylo možné přeložit jako "Tři mušketýři s diplomem". (M.B)

Reklama

Reklama