Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli jsem kdysi při prvním sledování byl v nějakým blbým rozpoložení nebo jsem v tom hledal nějakou podstatu vesmíru. Je fakt, že nic takovýho v tomhle filmu nenajdeme. Pro někoho povrchní hloupý shit pro mě tak někdy od třicátý minuty strhující akční jízda která nepoleví až do konce. Ano je to ten typ big fucking heroes filmu kdy víte, že nakonec všechno dopadne tak jak má, ale to mi nepřekáží. Mostowa a jeho styl můžu a narozdíl od psycho ponorky je tohle krystalická popcornová zábava a to můžu, sorry Laco.85% ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Snímek zcela mimo můj směr, nicméně tchán se na to chtěl dívat, když to dávali v televizi, tak jsem to sjel s ním. Upřímně první část na mě působila jako agitka amerického námořnictva na téma, my jsme nejlepší na světě a nikdo nám nesahá ani po kotníky. Na to jsem však u amerických vojenských filmů zvyklý. Ovšem druhá část, to byla učiněná legrace, od okamžiku, kdy američani byli nuceni odplout v ponorce s nefunkčními motory, které však jakoby mávnutím kouzelného proutku začaly fungovat (asi mají všechny ponorky stejné motory nebo je Amík-technik vyhecoval...), ovládání mají také stejné, jen ty skopčácké nápisy chvilku mátly, ale ne příliš. Naštěstí na moři byli už jen neschopní, slepí, neohrabaní a nechápaví skopčáci, kteří se nebyli schopni trefit několika děly z torpédové lodi do ponorky stojící nad hladinou pár metrů od nich. Divím se, že skopčáci nebyli ještě více zesměšněni, třeba že by v nastalém zmatku nemohli najít děla a hledali je třeba v kuchyni, kde by uvízli v těstu na lívance... ti bystřejší na palubě by při hledání nábojů do děl do sebe tak dlouho naráželi, až by všichni spadli přes palubu a amíci tak ukořistili nejen ponorku, kódovací stroj enigma, ale také torpédoborec v jehož kajutě by chrápal Hitler se svými nohsledy... No, když nakonec poškozenou německou ponorkou Amíci potopili i tuhle torpédovou loď, tak už se chlámal i tchán. Kdyby byl snímek zařazen v žánru Komedie / Parodie, tak by to bylo za plný počet hvězdiček, ale tohle patrně někdo myslel vážně, tak alespoň jednu za pobavení, opravdu jsem se zase po nějaké době u "válečného" filmu od srdce zasmál... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ste veliteľ. A veliteľ VŽDY vie, čo robiť. Aj keď to nevie.“ Komentár obsahuje spoilery. Jonathan Mostow nerobí geniálne diela, ale atmosféra, dravé tempo, strhujúce akčné scény a prekvapivo kvalitná práca s hercami, do ktorých by ste to nepovedali (Matthew McConaughey), dáva tušiť, že to nie je žiadny babrák. Ani jeho PONORKA U-571 nie je veľdielo, Wolfgang Petersen sa konkurencie báť nemusí. Na strane druhej, je tu pôsobivá atmosféra, zaujímavé herecké kreácie (vrátane Davida Keitha, Harveyho Keitela, Jakea Webera a Billa Paxtona), svižne to odsýpa a interiér vonia po oleji, čo je v porovnaní s „modernými" ponorkovými trilermi, kde dizajn ponorky vyzerá skôr ako vnútrajšok vesmírnej lode (KRVAVÝ PRÍLIV), super. Okrem prípadných historických nepresností (odcudzenie Enigmy býva prisudzované skôr Britom) zaskočí snáď len trápne prežitie Afroameričana a čudné jednanie s postavou speváka Jona Bon Joviho (ktorá bez vysvetlenia zmizne z deja v prvej polovičke, vraj ju zastrelia, ale ani ja som si to nevšimol). ()

lioncel

všechny recenze uživatele

Válečné filmy mám moc rád, stejně tak příběhy o hrdinství a odvaze .. ale tohle mi nějak nesedlo, celou dobu promítání jsem měl pocit, že si ze mě někdo utahuje .. nevěrohodné a historicky nepodložené .. pokud vím zařízení na šifrování a dešifrování známé pod označením Enigma, získali Britové a ne sympatičtí u.s. borci … proto jsem film nedokázal strávit dodnes … dodatek : právě jsem shlédl motoristický magazín Top Gear - jako host tam byl herec Christian Slater, britští komentátoři si tam dělali z tohoto filmu a hlavně toho hollywoodského prasení dějin a skutečných událostí legraci .. smál se tomu i Slater ... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nevidím důvodu, proč by tento druhoválečný ponorkáč neměl být v červeným. Na špičku žánru Das Boot se sice nechytá díky american hero mission podstatě, kdy se malinko prsíme místo zoufalého boje o život, ale to nic nemění na tom, že díky drajvu a slušné dávce napětí se na to dobře kouká. Proč ne. 75% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Šifrovací stroj Enigma, který byl použitý ve filmu, byl skutečný, nikoli rekvizita. Byl zapůjčen pro film od sběratele. (Čulo)
  • Bývalý britský premiér Tony Blair sa na film sťažoval vtedajšiemu americkému prezidentovi Billovi Clintonovi, aby ho označili za fikciu, čo nemá s realitou nič spoločné. (Raccoon.city)
  • Režisér Jonathan Mostow se inspiroval pro film po prohlídce ponorky z druhé světové války USS Pampanito (SS-383) v San Francisku. (Čulo)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama