Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem tragédie! Tohle opravdu mohlo vzniknout pouze v Golan Globusu. Na filmu je vidět každý cent a to doslovně. Ale tentokráte je vidět každý cent, který se zde nepoužil. Triky jsou po 9 letech přímo otřesné. Jak je možné že film z roku 78 má mnohem lepší triky než z roku 87. Příběh by nemusel být zase tak debilní, navíc zde opět figuruje i Lex Luthor. Jenže těch logických kopanců je zde prostě příliš mnoho. Povedenou scénu jsem ve filmu zaznamenal pouze jednu a to když si Clark se Supermanem stále mění místa, když jdou k Lois na návštěvu. Celý film nejlépe dokumentuje scéna, kdy Superman při bitce na Měsíci raději opečovává americkou vlajku než aby zlikvidoval hloupého Nuclear Mana. Věděli jste že je možné ve vesmíru normálně dýchat? Rekapitulace jednotlivých dílů: I - 75%, II - 55%, III - 45%, IV - 10%. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

No... Superman zažil i lepší chvilky. Legendární první a mírně nepovedený druhý díl bych mohl vidět i dnes, ale na trojku a čtyřku se už nikdy nepodívám. Je zajímavé, že i tenhle díl má všechno, co předchozí, ale nějak to prostě nefunguje. Hlavně příšerné triky a nehrající herci film kazí, co jen můžou. Superman narovnávající Americkou vlajku na měsíci je asi nejúsměvnější část, ale jinak je film víceméně k smíchu celý. ()

Reklama

Reverger odpad!

všechny recenze uživatele

K tomuhle, leč je to neuvěřitelné, že jen k tomuto dílu, se opravdu musím vyjádřit, hned po úžasné jedničce a dvojce a pohoršující trojce, ale co je kurva tohle? Kde byl Superman, když probíhal tenhle film? Uprostřed bombardování debilního scénáře, dialogů, děje a dalších hoven, jež se na něj vršila. Jen, co se hladina naplnila, všechen ten bordel se spláchl na diváky. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Reeveův scénář o nukleární hrozbě musel být noční můrou producentů. Pro Golana a Globuse ale asi nic nebylo tak strašné, aby to nemohlo být ještě horší. Už z úvodní scény, kde Superman promluví rusky, je jasné, že bude sranda. A jede se dál. Nemá cenu to vyjmenovávat, to se musí vidět, protože kretenismus, který se odehrává na obrazovce, by neunesl ani papír, z něhož vlastně Superman vzešel. Hackmanův návrat nic nezachrání. Za triky (a hlavně scény přes bluescreen - a že jich je...) by se nemusel stydět ani Ed Wood. Jestli tohle má být to lepší z natočeného materiálu, moc rád bych viděl zbytek :-) Narozdíl od trojky jsem se ale tentokrát vážně bavil (i když to tak Reeve asi původně nezamýšlel), takže dávám tři hvězdičky. Neberte je vážně a ten film...už vůbec ne. Jen tak mimochodem, věděli jste, že film měl původně režírovat Wes Craven (Z toho ale sešlo, protože Reeveovi se nelíbilo něco na jeho filmech...)? ()

numi 

všechny recenze uživatele

Vrchol imbecility. Čtvrtý Superman by si měl dát patent na schopnost podávat tragické scény tragickým způsobem. Ať už se jedná o úvodní scénu (co taky od ní čekat, když v ní Superman mluví rusky), rande ve čtyřech, Supermanův proslov v OSN, či samotné ničení raket, divák má pocit, že sleduje hodně nepovedenou parodii filmu o nejslavnějším superhrdinovi. Ale to nejhorší si samozřejmě vychutnáme nakonec. Když Superman vyleze z Měsíce, kde byl na chvilku zahrabán, a zhluboka se rozdýchává (že by se nám opět ten týpek, který běžně lítá ve vakuu zase málem udusil?), tak si jen rvete vlasy, ale když uprostřed vesmíru ječí v záporákově náručí unášená blondýna v elegantním kostýmku, je vám jasné, že na konci s dechem je opravdu asi někdo jiný, a to právě filmový Superman s celou svou rozporuplnou filmovou sérií. [říjen 2006] ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy se Nuclear Man (Mark Pillow) dostane do budovy redakce Daily Planet a začne se probourávat strop po stropu patro za patrem směrem výše, je v několika záběrech patrné, jak je postava Nuclear Mana zavěšena na tenkých nosných lanech, která ho vytahují směrem nahoru do dalších pater. (FIBO)
  • Natáčelo se od srpna 1986 do 29. ledna 1987 v Anglii a v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama