Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Firemnímu nováčkovi, tzv. hackerovi - počítačovému pirátovi se při práci s počítačem v jedné významné korporaci povede něco téměř nemožného - nabourá se do databáze bedlivě střeženého podnikového superpočítače. Přitom náhodně objevuje výborně promyšlenou machinaci, která může vést až k vážnému ohrožení životního prostředí. FBI je mu v patách, ale jeho hlavním nepřítelem je duševně nemocný superprogramátor. Stvořen k zločinu nedává nic v sázku. Mladý pirát a jeho přátelé zahajují bitvu v počítačovém prostoru - za svoji záchranu a odvrácení světové katastrofy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Dobrý soundtrack, ten je na tom všem nejlepší. Ovšem samotný film mi taky nevadil, sám nemohu posoudit jak se chovají hackeři ve skutečnosti, takže nebudu říkat, že tam byly nesmysly. A vzhledem k tomu, že dneska jsou počítače a vše kolem ncih, úplně o něčem jiném, bylo by to i nefér. Beru to spíš jako film o mladých lidech, kteří se, zajímavým a adrenalinovým způsobem, snaží zahnat nudu. Matthew Lilliard je správnej pošuk, to se musí nechat. Jinak co se tyká Angie, tak jí slušejí víc dlouhé vlasy, než tyhle divně krátce střižené. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Solidne zachyceny pribeh mladych hackeru, kteri jsou nuceni celit nepravdivym obvinenim, jez na ne byli zamerne hozeny. Atmosfera skoly a nelehkeho dospivani generace konce minuleho stoleti je podana zajimave a rozhodne si nemyslim, ze nudne. Problem, jak pro koho, se jevi v prazvlastni vizualni strance, coz je IMHO skoda, a velmi prumernych hercich mimo (Angelia Jolie), ale pod 55% bych nesel. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Už když byl malý, tak se Dade Murphy (Johnny Lee Miller) zabýval hackováním počítačů - ale tenkrát byl dopaden a odsouzen k zákazu přibližování se k jakýmkoliv počítačům až do osmnácti let. I nyní si dává velký pozor, a jediným serverem kam se probíjí je místní kabelovka. Jenže nemůže tušit, že jeden z jeho přátel se dostane do serveru velké nadnárodní společnosti, a objeví zde spiknutí šéfa bezpečnosti, nebezpečného Eugena Belforad (Fisher Stevens). A tomu útoky mladých hackerů přicházejí právě vhod, protože na ně může hodit všechnu svoji nezákonnou činnost - jenže když se hackeři celé planety spojí, nic proti nim nezmůže ... Na film je třeba se dívat s hodně hodně velkým nadhledem (zvlášť pokud o problematice něco víte), protože vlastní hackování se zde skládá (kromě ježdění na kolečkových bruslích) v prolétání serverů ve stylu Descentu a nejzabezpečenější server ze všech je chráněn superheslem "god". Taky mě dostávaly přezdívky "hrdinů" - zvlášť v českém dabingu naprosto dokonalé ("Tak ty jsi Kyselina? A ty Bod mrazu?"). Takže víceméně jediné, proč si film člověk zapamatuje je první větší role Angeliny Jolie (a mimochodem vypadá hrozně) a naprosto šílená role Matthewa Lillarda... ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl film hodnotit jen na základě vizuálu a příběhu, nejspíš by dostal tak maximálně dvě hvězdičky.. Zobrazení hackerů je zde opravdu úsměvné, avšak s ohledem na dobu, kdy snímek vznikal, musí brát běžný smrtelník toto s patřičným nadhledem.. Hvězdičku navíc však dávám za moji oblíbenou Angelinu Jolie a čtvrtou za naprosto výborný výběr hudby.. Prodigy, Stereo MCs, Alanis Morissette.. Prostě pohodička :)) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Geek movie z počítačové doby kamenné. Provedení je poplatné době vzniku, párkrát jsem si vzpomněl na diskopříběh. ANgleina mi ze začátku připadala jak chlap, a věřte-nevěřte, kvůli ní jsem si to nepustil. Jendoduchý příběh o hackeech z 90. let, kteří se dostali do maléru a společnými silami bojovali proti jendomu parchantovi. Pro koho je film určen? Pro nostalgické geeky a zvědavce, které zajímají Angelininy začátky. # příběh 5 | hudba 5 (často chyběla) | humor 2 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych si znovu 5 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Angelina Jolie a Johny Lee Miller se vzali těsně před natáčením tohoto filmu, po čtyřech letech se rozvedli. (Pumiiix)
  • Fráze "Ze všech věcí, které jsem ztratil, mi nejvíce schází vlastní duch" je citátem Ozzyho Osbourna. (Terva)

Reklama

Reklama