Reklama

Reklama

Čtyři svatby a jeden pohřeb

  • Velká Británie Four Weddings and a Funeral (více)
TV spot

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh Charlese (Hugh Grant), vtipného a okouzlujícího muže, který ve svých dvaatřiceti letech stále střídá partnerky jako na běžícím pásu. Jeho životem prošla spousta žen, které zbožňoval, ale s žádnou z nich nedokázal navázat hlubší vztah. Rezervovaný Angličan vystavěl kolem vlastního nitra tak nepropustnou zeď, že nyní nedokáže projevit své city. A čím více svateb společně se svými kamarády navštíví, tím méně se sám hrne do ženění. Až do oné osudné soboty, kdy v jednom kostele spatří Carrie (Andie MacDowellová) – tu nejzajímavější, nejkrásnější, nejdůvtipnější a také nejnedostupnější Američanku, jakou kdy v životě potkal. Charles se ze všech sil snaží, aby ji příliš neuháněl a hlavně se do ní nezamiloval - během jednoho pohřbu a tří dalších svateb… (Cinemax)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (346)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla včera (září 2008), ale slyšela jsem o něm předtím hodně. Proto mě také dost nemile překvapil. Myslela jsem, že bude zábavnější, vtipnější, zajímavější, romantičtější. A ono nic. Film se mi moc nelíbil, je takový suchý, ani jeden z herců nepatří zrovna mezi mé oblíbence, k postavám jsem si nenašla cestu... Prostě normální romantika, na kterou se podíváte a znovu nemusíte. Taky trochu zklamání a film, kde to označení kultovní film a ocenění moc nechápu... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak se mi konečně poštěstilo vidět tuto dnes již klasickou komedii. Při sledování jsem se bavil ale po celou dobu jsem si říkal, co na tom všichni vidí. Všehovšudy se jedná o standardní romatnickou komedii na téma "dva se potkají, zamilují se", která z řady vyčnívá jen díky brilantnímu scénaři, výborným dialogům a skvělým hercům. I tak se ale jedná "jen" o lepší průměr. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Charles vždycky miloval svatební rej. Každou sobotu se svými přáteli na nějakou svatbičku vyrážel, dojal se při obřadu, pronesl pár slavnostních slov, podráždil chuťové buňky nějakou laskominou a už spěchal do víru tance i zkoušení pružnosti matrace s chtivou družičkou. Na jedné svatbě však Charles ztratil svou bezstarostnost, neboť poznal sexem neopovrhující američanku Carrii, jejíž přítomnost v něm vzbudila zcela novátorskou myšlenku na vlastní svatbu. K realizaci ideje v praxi je však stále daleko. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Richard Curtis mi opravdu jen potvrdil, že je jedním z nejlepších scénáristů pro konverzační romance. Dovede napsat skvělé vtipy, ale především dovede napsat příběh, který není až tak předvídatelný, je zábavný a vyniká skvělými hereckými výkony. Režie Mike Newella tomuto snímku krásně sedla, je decentní a přesná. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Lepší, než čtyři pohřby a jedna svatba, i když statisticky a demograficky se blížíme spíše k té druhé variantě - přinejmenším v Evropě, přinejmenším běloši. Jo, 90. léta - tenkrát se ještě muži a ženy brali, dnes se již převážně jen kamarádí - nejčastěji přes internet. Hugh Grant byl zřejmě přesvědčivým a lákavým vzorem. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (32)

  • Hugh Grant se doopravdy musel naučit znakovou řeč kvůli scénám se svým filmovým bratrem, kterého hrál ve skutečnosti hluchý David Bower. (Aknah)
  • Ve vystřižené scéně bychom se dozvěděli, že Charles, Matthew a Fiona spolu chodili na univerzitu, Gareth byl lektorem do doby, než našel lísteček, na kterém stálo: "Král Lear: Děda nám nějak senilní." a Scarlett žila u Charlese od doby, kdy ji po párty našel u sebe doma pod stolem. (cariada)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

My Fair Keira

My Fair Keira

09.06.2008

Už nadpis řekne vše důležité, ale kdybyste se náhodou nechytali, rádi to upřesníme: připravuje se nová filmová verze legendárního muzikálu Lernera a Loeweho My Fair Lady. A Keira Knightley si v něm… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama