Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Jackson v roli Coacha ma už začiatkom filmu nadchol svojím výkonom.Film hovorí o chlapcoch chodiacich do školy,ktorí sa zaujímajú o basketbal a aj ich baví.Carter ich začne učiť disciplíny,zodpovednosti,cieľavedomosti a taktiky na súpera.Vždy keď ho niekto nasral,tak mu dal robiť kliky.Skvelý prístup!!Film ukazuje aj na ťažký život študentov patriacich do pouličných gangov.Samuel L. Jackson ma týmto filmom príjemne prekvapil a navždy ma presvedčil,že je skvelý herec.Jedna z najlepších športovných drám.95% ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Skvěle skloubený mix sportovního filmu a morální agitky, snažící se upozornit na problémy společnosti, a to především na "rozporuplný" vztah černého muže a jeho věčného boje se vzděláním či na problém US školského systému pozitivně diskriminující sportovce či atlety, a to i na vysokoškolské úrovni. Podle mě každá z těchto dvou složek funguje na jedničku a vzájemně se po celou dobu vhodně doplňují, takže vás i při dlouhé stopáži nezačne nudit ani jedna část tohoto nevšedního příběhu o dosažení jednoho velkého vítězství. Kamera při sportovních utkáních a samotné jejich provedení je dostatečně uvěřitelné a realistické, nejinak skvěle je i zpracován boj coache s nevlídným středoškolským systémem. A jako obvykle se můžete těšit na skvělý výkon Samuela L. Jacksona, který se (ne)překvapivě hodí snad do jakékoliv role. Navíc mu zdatně sekunduje i jeho skvěle sehraný tým a každý z hráčů je jedinečná osobnost a osudy každého z nich je zajímavé sledovat. "I came to coach basketball players, and you became students. I came to teach boys, and you became men." ()

Reklama

cervajzik 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson hraje velmi dobře neústupného kouče, který se snaží ukázat mladým klukům, že v životě jde o víc než jen o basketbal. Basketbalové zápasy jsou natočeny skvěle, líbily se mi, přestože se nejedná o sport, který mám zrovna dvakrát rád. Místy je film až příliš předvídatelný, avšak tomu se zřejmě nelze úplně vyhnout u těchto filmů. Škoda pár momentů, ve kterých se film snaží až příliš hrát na city. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ono je těžké mít revoluční scénář, když ve finále kluci buď vyhrají nebo prohrají a jiná varianta není. A to mezi tím je více než solidní. Cepování hráčů, trocha životní filozofie, naťuknutá rasová segragace středních škol USA, problémy se systémem školství jako takovým apod. Je tam toho docela dost a Samuel L. Jackson je tak akorát tvrdý, nekompromisní a zároveň emocionální trenér, který to suprově drží pokupě. Na sportovní film skvělé, jinak lepší průměr. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem navštívil videopůjčovnu s tím, že vyberu hned první lepší film. Novinky zcela vypůjčené, tak jsem se musel odebrat ke starším titulům. Do oka mi padl zrovna tento snímek. Jelikož jsem u sebe neměl internet abych si mohl přečíst komentáře na csfd.cz, musel jsem spoléhat na eso Samuela L. Jacksona v hlavní roli. A vyplatilo se. Líbí se mi postavy právě typu Kena Cartera a jeho přístup k mladým lidem. Skvělý příběh, podepřený hudbou, sportem a hlavně přístupem k morálce a disciplíně. Doporučuji všem vedoucím, kteří vedou mladé lidi právě k těmto hodnotám...Nezapomeňte kouknout na DVDbonusy") ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Film je založen na skutečném příběhu trenéra Kena Cartera. (KucC)
  • Otevírácí víkend přinesl tomuto snímku tržbu 24 182 961 amerických dolarů, což mu vyneslo titul do té doby nejvýdělečnějšího filmu z produkce MTV. (KucC)
  • Ve scéně, kdy má trenér (Samuel L. Jackson) telefonát, zda jdou hráči do finále, si můžete všimnout, že v kanceláři na zdi visí portrét Martina Luthera Kinga Jr., který je především znám jako vůdce hnutí afroameričanů za lidská práva. (Aknah)

Reklama

Reklama