Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím. Dřív jsem viděl parodii Bláznivou školu, která nebyla sice nic moc, ale byla aspoň trochu vtipná. Nebezpečné myšlenky jsou naivní příběh o tom, jak se děti z gheta začnou učit. Nejhorší je, že se film bere příliš vážně. Ani se mi nechce věřit, že tohle produkovali Simpson s Bruckheimerem. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Čo postráda dej na uveriteľnosti (aj keď sa pýši nálepkou "podľa skutočných udalostí"), to plne vynahradzuje na sile a naliehavosti výslednej myšlienky - vzdelanosť nado všetko, alebo ako by povedal jeden postarší mŕtvy pán: "Učiť sa, učiť sa, učiť sa!" Pfeiffeorvá je opäť skvelá, uveríte jej každé gesto, každý pohľad, a spolu so zvyškom triedy robí polovicu filmu. Ostatok tvorí slušný scenár a réžia, ktorá očividne chápe, čo je to ghetto. ()

Reklama

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Pohádka s dávkou naivity a klišovitými scénami, ale taky s perfektní Michelle Pfeiffer. Celkově to člověka nenudí a to je samozřejmě plus. Chování jednotlivých členů třídy paní Pfeifferové je často k pousmání, občas dost nucené a přehrávané, ale jak řikám, film je vcelku zábavný a příjemně plyne. Asi nemá smysl rozebírat konkrétně problematiku těchto témat, tedy těch co se v tomto snímku vyskytují. Je to na delší rozbor a zde to vše bylo ukázáno a ztvárněno dosti povrchně. Za vidění to ale stojí... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na americké školství. Je dobré vidět také jeho jinou stránku, než BH 90210. Michelle Pfeiffer je skutečně v nezáviděníhodné pozici. Má plnou třídu zlobivých děcek. Po čase si dokáže získat náklonost svých žáků. Začne se za ně i rvát. Ale učit studenta slušnému chování jako to udělal ředitel školy, je blbost. Ten kluk šel za ním s naléhavou prosbou. Velmi přirozeně působící snímek. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ono kdybych to viděl v těch 90 letech dal bych rozhodně nadprůměr. Bohužel dnes mi film přijde jako čajíček. Filmů s podobnou tématikou se rodí neustále víc a víc, já se u nich bavím vždy tak průměrně(187) a občas i vysoce nadpůrměrně(Zkažená mládež), tenhle film padá do prvního případu. Nicméně celkem mile mě překvapily parádně civilní herci, at už studenti nebo Pfeifferová. A i ta atmosféra školy byla bezchybná. Jen mi to prostě nepřišlo tak dobrý jak se říká. A co bych to byl za člověka kdybych neohodnotil hudbu která má snad jednu z nejprofláklejších raperských písniček vůbec. Film má hodně moc plusů ale bohužel i dost mínusů. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Postava LouAnne mluví v jedné z natočených scén o herci Andym Garciovi jako o svém idolu. Tato scéna byla vystřižena. (tequilla)
  • Většina studentů ve filmu neměla žádné zkušenosti s herectvím. (TheRay97)
  • Herec Andy Garcia měl hrát manžela hlavní hrdinky. Scény ale tvůrci nakonec nepoužili. (Duoscop)

Reklama

Reklama