Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

uiu 

všechny recenze uživatele

Film byl tolikrát zparodovaný, že už sám o sobě ztratil kouzlo. Osobně dám přednost komedii/parodii na téma - na problematickou školu přijde nový učitel, který dostane tu nejhorší třídu. Ze začátku ho studenti ignorují, ale po čase si ho začnou vážit a tento učitel jim změní životy a udělá z nich beránky. Tohle drama mi už nic neříká. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Výchovný přesah z 90. let zůstal, akorát realita už se posunula. Nebezpečné myšlenky se v zobrazení problémových žáků ze sociálně slabých poměrů či vyloučených komunit drží nohama na zemi, tudíž to nejsou kriminálníci nebo nezvladatelné živly, chtějí chodit do školy (učinili tu volbu); vzdělávat se, pokud je dobrosrdečná, empatická učitelka zaujme, motivuje a poupraví osnovy. Bývalá mariňačka, výborná Michelle Pfeiffer, se mnohými naivními klišé (docela si říkajícími o parodii – nějak jsem tu Bláznivou školu nemohl dostat z hlavy :)) rozhodit nenechá. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Ve filmových devadesátkách bylo v očích českých distributorů všechno nebezpečné - rychlost (Speed), pády (Terminal Velocity), hry (Wild Things)... Ale opravdu nebezpečné byly jen Nebezpečné myšlenky. Feel good odvar učitelských bijáků jako Džungle před tabulí a Panu učiteli s láskou. Typově dobře vybraná děcka a opravdu hodně tomu dává Michelle Pfeiffer v hlavní roli. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak pisnicka z tohoto filmu byla ve sve dobe neskutecny hit. Pamatuji si, ze v te dobe jsem moc chtel film videt. No, povedlo se temer za ctvrt stoleti a musim rict, ze za tu dobu me americke filmy predevsim z devadesatych let zacaly strasne nudit. Spoustu nametu se zaobira tim, jak Afroamericane a Hispanci vlastne vubec nejsou spatni a jak staci malo, aby sli skoro prikladem. Vse s nejakym hereckym esem na titulni strance, citelny scenar, dobre natocene, nic moc dramatickeho, happy end... A presne takovy film Nebezpecne myslenky jsou. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

díky Disney+ sem si začal doplňovat "klasiky" z osmdesátých a devadesátých let, které mě dlouho míjely a po Dead Poets Society tak přišel na řadu další školní film a tentokrát to taková sláva nebyla. Příběh učitelky, která si musí najít cestu k problémovým žákům nebyl nijak nový už v roce 95 a teď po dalších skoro třiceti letech se na tom nic nezměnilo. Michelle Pfeiffer je fajn a táhne celý film z úplného průměru, ale jinak mi to celé přišlo takové ploché a po emoční stránce na mě víc zapůsobila třeba druhá Sestra v akci, která jede na podobné vlně...65% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Herec Andy Garcia měl hrát manžela hlavní hrdinky. Scény ale tvůrci nakonec nepoužili. (Duoscop)
  • Postava LouAnne mluví v jedné z natočených scén o herci Andym Garciovi jako o svém idolu. Tato scéna byla vystřižena. (tequilla)
  • Většina studentů ve filmu neměla žádné zkušenosti s herectvím. (TheRay97)

Reklama

Reklama