Reklama

Reklama

V roku 1916 mladý pruský šľachtic Manfred von Richthofen odchádza, tak ako väčšina mladých mužov, do vojny. Vďaka svojej neohrozenosti, rytierskemu prístupu k leteckým súbojom a úcte k nepriateľovi, sa z neho už čoskoro stane obávané stíhacie eso a uctievaná ikona leteckej flotily Prvej svetovej vojny. Manfred lieta s priateľmi Wernerom Vossom, Sternbergom a Lehmannom, s ktorými ho spája rešpekt k vojenskému drilu a rytiersky spôsob súbojov. Svoj stroj, trojplošník Fokker Dr.1, si dá zafarbiť na červeno a stane  sa postrachom všetkých protivníkov a letcov Dohody. Francúzi ho prezývajú Červený diabol, Briti na jeho hlavu vypíšu odmenu. Počas vojny zostrelil najmenej 80 lietadiel, najviac zo všetkých pilotov na oboch stranách. Náhodné stretnutie so zdravotnou sestričkou Käte mu však otvorí oči a poznáva skutočné barbarstvo vojny. (TV JOJ)

(více)

Diskuze

Brakant

Brakant (hodnocení, recenze)

ully

Jo, ve skutečnosti se jmenoval Rosenstein a davidovu hvězdu na trupu měl. Byl to sice jen pozorovatel/střelec, ale jeho německý pilot ji na trup jejich stroje nechal namalovat jako podporu svého spolubojovníka. Ve WW.I byl ještě ten magor s knírkem jen kaprál a Židé byli součástí německé společnosti. 

Brakant

Brakant (hodnocení, recenze)

BrunoAnthony

No to ses ale zřejmě řehtal své vlastní hlouposti a neznalosti... Co třeba Wilhelm Frankl s dvaceti sestřely a držitel Pour le Mérite? Nebo Fritz Beckhardt se 17 sestřely? Nebo dalších cca 100 000 židovských vojáků v řadách německé armády WW.I? 

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

nejblbější bylo, jak tam zamontovali toho fiktivního bojujícího žida...to jsem se řehtal

na příspěvěk reagoval Brakant

Bizzaremifo

Bizzaremifo (hodnocení, recenze)

velmi dobry film..ktory je tu vela uzivatelmi podhodnoteny...ja som naopak rad, ze to nie je robene magalomansko-hollywoodskym stylom...styri hviezdy si to s prehladom zasluzi

Síček

Síček (hodnocení, recenze)

největší slabina filmu.. tak nějak ničím nepřekvapí.. ani zázrak, ani vyložený propadák

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

mně se tenhle film líbil moc a historický nepřesnosti sem nějak neřešil (protože o Rudym baronovy vim jenom že mněl rudej trojplošník Foker Dr.1 a že jeho smrt při leteckym souboji je sporná někde sem viděl rekonstrukci jeho posledního souboje a podle ní ho zastřelil neznámej voják puškou ze zákopu.) ale těšil sem se na poslední souboj a baronovu smrt což mně potom zklamalo takže 4 *

Příspěvek byl smazán administrátorem.

ully

ully (hodnocení, recenze)

Velké očekávání následovné ještě větším zklamáním. ..Podivný děj, křečovitá snaha o politickou korektnost reprezentovaná smyšlenou postavou židovského pilota Sternberga s jeho jarmulkou a Albatrosem, pokrytým davidovými hvězdami. S velkým sebezapřením 2 hvězdičky ( to za těch několik soubojů )

na příspěvěk reagoval Brakant

Rebel20

Rebel20 (hodnocení, recenze)

presne tak skoro každom filme sa najdu chyby ale vážne som prekvapení že tento film ma len 62% najmenej by si zaslužil aspon 80 - 82 % no mne sa tento film strašne ľúbil no mne sa filmy vojnové ľúbia skoro všetky a hlavne s 1.a 2. svetovej takže tento film ma moje užnanie a som rad že ho možem mat vo svojej zbierke.

Bobek27

Bobek27 (hodnocení, recenze)

díky pshimimu =) zajímavý čtení...btw odkud si to načerpal? ten film měl nějaké své mouchy a nepřesnosti z hlediska historie, ale myslím si, že by si zasloužil lepší hodnocení než 61%

praethoria

praethoria (hodnocení, recenze)

dlho som čakal na tento film. pre mňa je to veľke sklamanie. doslova a do písmena blbý dej. s prižmúreným okom je to za 2,55* takže 3*

adams89

adams89 (hodnocení, recenze)

Manfred von Richthofen tady vypadá jako nějaký klučík. Už spíš ten Til Schweiger by mi do hlavní role pasoval více. A jak se tu už v diskuzi zaznělo, taky si nemyslím, že by to překonalo starší klasiku typu Modrý Max.

July

July (hodnocení, recenze)

V čem konkrétně má být špatný? Tahle informace mě trochu nepříjemně zaskočila, na ten film se těším.
Kdo nechce hledat na YouTube - trailer k mání na mém profilu.

Hellboy

Hellboy (hodnocení, recenze)

Tak bohužel, navzdory očekáváním, je to opravdu blbost. Špatný film, ve všech ohledech.

July

July (hodnocení, recenze)

Hned koncem léta se na to snad vydám do kina - už se těším!

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Musím říct, že trailer a další záběry na youtube mě docela navnadily, vypadá to velmi slušně.

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

Som na ten film skutočne zvedavý ! Dúfam, že to napriek dôrazu na dobrodružno-akčnú stránku (v traileri sú krásne a dostatočne vierohodné "dogfighty") bude v základných veciach vierohodný miniživotopis Richthofena, jeho kolegov Vossa, Boelckeho a ďalších nemeckých a spojeneckých es... Pokiaľ to bude vyvážený film a dobre vystihne atmosféru doby a vojny - nemám výhrad ! :-)

SpeedyCZ

SpeedyCZ (hodnocení, recenze)

Německej film je na Slovensku uveden dříve než v Německu? No, zajímavý :-)

Reklama

Reklama