Reklama

Reklama

Vzpomínky na lásku

(festivalový název)
  • Jižní Korea Nae meorisogui jiugae (více)

Obsahy(1)

Působivý příběh mladé dívky z dobré a honosné rodiny, která se bláznivě zamiluje do jednoho ze zaměstnanců svého otce. Přestože je zklamaná ze svého předchozího vztahu, probudí v ní náhodné setkání s mladým tesařem hluboké city. Zprvu nepřístupný mladík podlehne jejímu nevinnému kouzlu a společně překonají společenské rozdíly, vezmou se a odstěhují se na venkov.

Ačkoliv zní tento příběh jako z pohádky, vyústí do kruté reality. Do reality, kterou připravil osud, zcela nečekaně a zcela radikálně. Ale... i když paměť vypíná, hluboký cit zůstává. Tento silný příběh je nejen o lásce, ale také o obrovské síle a víře. A o tom, že zapomenout se nedá, i když tomu osud chce jinak. (charlosina)

(více)

Diskuze

ChArLeNe

ChArLeNe (hodnocení, recenze)

hippie2222

" přeceněný, protože Asie, bejt to holyvůd, tak to tolik procent nenabere." áno, preto je toľko ázijských filmoch v modrom "lebo Ázia", pravda je taká, že veľa ázijských aj hollywoodských filmoch je v červenom rovnako ako aj v modrom

to, že tebe sa tento film až tak nepáčil neznamená, že je precenený "lebo Ázia"

čo sa týka konkrétne JK, tak oni neprodukujú toľko filmov ako masívny hollywood, a čím viac sa toho produkuje tak to má dopad na kvalitu, no napriek tomu stále hollywood každoročne vyprodukuje pár kvalitných filmov popri množstve menej kvalitných, rovnako aj Ázia a kokrétne JK má niektoré ročníky lepšie filmy než iné roky, nemá to nič spoločné s krajinou pôvodu ale s množstvom iných elementov

ainny

ainny (hodnocení, recenze)

hippie2222

Nemyslím, že protože Asie. Tohle byl můj druhý nebo třetí korejský film, takže to u mě tenkrát rozhodně nehrálo roli. To jsem ještě jela na americké a japonské vlně Přesto mě dostal tak, že jsem zatím nebyla schopná si ho pustit podruhé a to to zítra bude sedm let od chvíle, kdy jsem ho viděla. Ani si nemyslím, že je přeceněný, protože herecké výkony byly neskutečné. Božskou jsem v něm viděla podruhé a od té doby je první a asi poslední ženskou, do které jsem blázen. :^)

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Trochu moc se tlačilo na pilu v závěru, první cca třetina naopak byla trochu nezajímavá. Takže podle mýho je to lehce přeceněný, protože Asie, bejt to holyvůd, tak to tolik procent nenabere. Ale hezký to bylo, to jo.

na příspěvěk reagoval ainny, ChArLeNe

Narciska

Narciska (hodnocení, recenze)

Film, který pro mě představuje novodobé ztvárnění Romea a Julie, má moc hezké komentáře a mě přijde, že se s nimi rozcházím v jediném, v názoru na happyend. Je zřejmé, že ten kouzelný pár postihla tragédie, jíž nejde zvrátit. A tak jediné, co lze udělat, je dopřát si další a asi i poslední společný nádherný den, i kdyby to mělo být rozloučení či poslední společná vzpomínka, každý, kdo takhle miluje, si zaslouží onen moment to remember.

ainny

ainny (hodnocení, recenze)

Tyckin

Přesně. Tyhle dva filmy a seriál Snow Queen považuju za nejkrásnější a nejcitlivěji podané smutné příběhy, jaké znám.

Uživatel ainny smazal svůj příspěvek.

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Brilantní kousek kde vyšlo prakticky úplně vše co mohlo, snad akorát konec vyzníval příliš happyendově oproti drsné realitě. Tomuto filmu u mne osobně může konkurovat akorát tak okouzlující Yeonae soseol - ač film ze stejné škatulky a rovněž dokonalý, přecijen výrazně odlišný díky jisté nevinnosti hlavních postav, vše jen v přátelské rovině dětí či dospívajících a o to kouzelnější.

na příspěvěk reagoval ainny, ainny

Uživatel roning85 smazal svůj příspěvek.

b33ro

b33ro (hodnocení, recenze)

Velmi dobrý film obvykle u romantických filmov nebývam na mäkko ale posledná polhodinka tohto filmu ma dostala a to som videl tú 144min verziu ale stála zato vrelo odporúčam

Krysap

Krysap (hodnocení, recenze)

Mno, já nevim.. Ne, že bych nezamáčkla pár slz, ale já prostě nejsem romantik. Tolik oblíbené zobrazovaní lásky jako síly, která zmůže všechno, mi na tváři spíš vytváří lehce ironické pousmání. Z vlastní zkušenosti vím, že u těžkýho alzheimera je láska k nemocnýmu spíš tragédie, protože jemu nepomůže a vás akorát totálně rozesere. :-( Celkově se mi film docela líbil, hlavně když konečně po dlouhé době začal mít i děj, ale znova bych si to už fakt nepustila. Největší pozitivum - skvělí hlavní představitelé.

bulky47

bulky47 (hodnocení, recenze)

možno by som tomuto filmu dal aj viac ako 3***.. no naneštastie som videl (Director's cut: 144 min) - túto verziu, ktorá je tak zdĺhavá..  každopádne film to je dobrý.. :)

ainny

ainny (hodnocení, recenze)

Tak já se k filmu dostala - díky hlavní představitelce až teď - a i když je to  cca 10 dní, co jsem ho viděla, tak mi ještě nezmizel z myšlenek. Mezitím jsem zase něco málo viděla, ale on mi pořád v hlavě sedí a sedí...

ChArLeNe

ChArLeNe (hodnocení, recenze)

aj ked je inspirovany americkym The Notebook, tak korejci si vedia pointu filmu prevarit na ich originalny korejsky sposob

Lama.Lama

Lama.Lama (hodnocení, recenze)

Nemám slov. Nejlepší jihokoreják, co jsem kdy viděla. TOP 10, doporučuji !!!

pedross

pedross (hodnocení, recenze)

Sice to už budou tak 3 roky co jsem to viděl, ale stále tento kousek patří do mé TOP 1O. Doporučuji:)

May_tee

May_tee (hodnocení, recenze)

Ahoj, poslední dobou jsem se zbláznila do korejskejch filmů... může mi někdo poradit, kde to stahovat?? díky :)

yuriii

yuriii (hodnocení, recenze)

Duhova_vila: Jo, ten malý záběr na ruce pod stolem byl tak silný a vševypovídající až to není možný, taková emocionální facka :)

Dashia5

Dashia5 (hodnocení, recenze)

Dojalo mě to.. velmi smutný příběh ale život je krutý.  I nějaká ta slzička byla:) velicé doporučuju tento filmek.

 (hodnocení, recenze)

Me tento film absolutne dostal! Je jiste, ze jsou zde veci, ktere nejsou uplne doladeny nebo vysvetleny - jak se z tesare muze stat po jedne zkousce architekt, kde se vzala tak fotka, ktera je ve filmu ukazovana nekolikrat a tvari se, ze je svatebni, byt na ni maji jine saty nez behem svatby, proc ji Chol suu nahlasil jako ztracenou osobu na policii, kdyz  jeji rodice ocividne vedeli, kde se nachazi atd. - nicmene to podle me neubira sile celku. Herci byli velmi presvedcivi. A romanticke sceny zahrany takovym zpusobem, ze se emoce prenesou i na divaka. Strasne se mi libila uz ta prvni, kde ji vzal za ruku pod stolem v restauraci. Ani nebylo potreba slov. Hlavni zapletku a konec filmu snad netreba ani komentovat. Pobrecela jsem si solidne :-) Jsem rada, ze se ke me tento film nahodou dostal a opravdu si nedovedu predstavit, ze by neco podobneho natocil Hollywood.

jakuzza

jakuzza (hodnocení, recenze)

Film krásně ukazuje jak může být život krutý a navodí vám tu správnou atmosféru bezmoci a úzkosti. Mě osobně u filmu pár krát ukápla slza a po shlédnutí filmu jsem měl ten nepopsatelný emotivní zážitek. TENTO FILM DOPORUČUJI.

27p16and41p6

27p16and41p6 (hodnocení, recenze)

xhc: Jaj to je na pytel, občas ale když chce člověk něco okomentovat, tak musí spoilerovat, občas totiž chce komentovat nejaký detail z filmu no. Nejlepší je nečíst si komentáře vůbec. I při nejlepší snaze může zaspoilerovat občas každý. Jestli se lidem líbil, na to mi stačí vidět procenta a můžu jít sledovat. Komentáře až po filmu. Nedávno jsem se neudržela a pěkně jsem si nadběhla, nějaký chytrák tam napsal dokonce i, jak jistý film dopadne. Ale kupodivu byl pak ten film o něčem jiném a ještě dopadl jinak, takže to mě ještě zachránilo. :D

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

27p16and41p6 rozumiem ale i napriek tomu, osobne nemám rád keď sa niečo dočítam o filme práve z komentárov na csfd... neraz mi to pokazilo celý film - žiadne prekvapenie sa u mňa nemohlo konať, keďže nejaký chytrák napísal dáky spoiler a film mi bol v tej chvíli zabitý .. odvtedy už s predstihom dokážem vycítiť spoiler a taký komentár pred dopozeraním filmu neprečítam, vrátim sa k nemu neskôr, ale to už tu píšem o niečom inom, kašlať na to :-)

27p16and41p6

27p16and41p6 (hodnocení, recenze)

xhc: Jé pardon, já jsem do myslela právě naopak. Jako že všichni v diskuzi píšou akorát, že to je doják. No a kdyby mohli komentovat všichni, tak by u filmu bylo akorát milion komentářů s tím, že to je doják. Že naopak bych byla ráda, kdyby o tom zkusili lidi napsat i něco víc. Je to doják, ale nemyslím, že jenom doják. Myslím si, že hromada jiných věcí se na tom dá pochválit.

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

27p16and41p6 ..presne tak! slovo doják hovorí úplne za všetko, čo k tomu treba !! :-)

27p16and41p6

27p16and41p6 (hodnocení, recenze)

Ano, je to doják, ale na komentářích v diskuzi člověk pochopí, proč nesmí komentovat úplně každý. Že je film super hyper mega moc nejvíc dojímavý, je fajn, ale to je fakt všechno, co vás ohledně toho snímku napadá?

poz3n

poz3n (hodnocení, recenze)

Tohle je první a zatim i poslední film, u kterýho jsem se rozeřval jako malý dítě. Neuvěřitelně silnej film.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

překrásné, sice mně to úplně přemohlo až v úplném závěru, ale to nic nemění na tom, že taková dávka emocí asi není v žádném jiném filmu

sohaj

sohaj (hodnocení, recenze)

Tak tohle je ten nejúžasnější, nejkouzelnější a snad i nejdojemnější film, jaký jsem kdy viděl (snad jen Siworae by mu mohl konkurovat). Nevzpomínám si, že mě něco za poslední dobu takhle dostalo. Naměkko jsem byl již při sledování filmu, ale emoce se u mě plně projevily až když jsem usínal. Tohle se nedá popsat, to se musí vidět.

May_tee

May_tee (hodnocení, recenze)

nejkrásnější a zároveň jeden z nejsmutnějších filmů co jsem viděla!!!

eleonnore

eleonnore (hodnocení, recenze)

Nádherný film, taky jsem u něj řvala jako malé děcko, ale ten konec mi moc nesedl.

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

plakal som ako male dieta .. vazne ma to dostalo ... daleky vychod vie velmi dobre zahrat na city ... 5*

TUKAN86

TUKAN86 (hodnocení, recenze)

Nadherný film není co dodat, korejci umí udělat filmy,že to musíte sledovat do konce abyste vědděli co tím režiser chtěl naznačit,jak je život krutý ,když potka takovou nemoc.

Kosuke

Kosuke (hodnocení, recenze)

3 iron atd jj dobrý,ale při tomhle filmu jsem se bál že mi dojdou kapesníčky jako. koukali jsme na to s mojí láskou a jsme oba rádi že jsme si to pustily až chvilku po tom co to mezi námi trošku zaskřípalo.Myslím že pustit si to v té době kapesníčky by nestačily :)Velice silný film,o neštěstí i štěstí který nechodí po horách ale po lidech

haffen

haffen (hodnocení, recenze)

Som silná povaha a pri filmoch neplačem. Ale tu to proste nešlo. V závere filmu som si šiel oči vyplakať. A bol to veľmi úprimný plač. Taký, keď je po všetkom zlom, a vy sa od šťastia rozplačete. Neskutočný snímok, ktorý sa už NIKDY nedostane z mojej hlavy. Nikdy. Vždy keď si na Cheol-su a Su-jin spomeniem, tak mám slzy na krajičku. Škoda, že sa nedá dať 6*. Veľmi rád by som ich udelil. Každemu doporučujem zhliadnuť tento skvostný snímok. A čo je najlepšie, tak ďalšími zhliadnutiami sa len viac a viac vžívate do tohoto páru. Pani Steelová a Lindstromová, takto sa robí romantika. Nie tie vaše žvásty o ničom.

Kikirka

Kikirka (hodnocení, recenze)

Opravdu silný příběh, který si zaslouží 5*...Woo-sung i Ye.jin zahráli svou roli bravurně a dokízali rozbrečet...a vůbec nevadí že film patří do delších...:)

XmiriamX

XmiriamX (hodnocení, recenze)

Milujem tento romanticky film, uplne najviac, ked sa film skoncil, ostala som ako bez duse a len som plakala. Tak tomu sa hovori laska. Moje "numero uno" bola "Legenda o vasni", teraz je to tento film... Niet k tomu co dodat.

beran-ek

beran-ek (hodnocení, recenze)

může mi někdo stručně popsat včem v tomhle případě se líší Directors cut od normální verze? Stím, že já jsem viděl Directors cut!? ..díky

artemis2

artemis2 (hodnocení, recenze)

Nemáš za čo :) príjemné sledovanie. Hlavne odporúčam ten prvý, A millionaires first love, ten je naozaj krásny. A je ich strašne veľa veru :) taktiež niektoré seriály stoja za pozretie. Do pozornosti: Snow queen, či Coffee prince...

artemis2

artemis2 (hodnocení, recenze)

A Millionaire's First Love, Almost love, Heavenly forest a Be with you (tie sú síce nie KOR ale sú skvelé), Daddy-Long-Legs, Flying Boys, Garden of heaven, Once in a summer, Love Zero / Love Me Not -je toho strašne veľa, bola by som tu ešte hodinu :)

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

fruitbueno: Classic, 3-iron, Harmonium in my memory, Failan, Lover's Concerto, Siworae...

fruitbueno

fruitbueno (hodnocení, recenze)

máte někdo tip na jiný, podobně povedený korejský filmík? pokud ano, pište sem nebo do pošty, budu vážně děsně vděčná!

loydd

loydd (hodnocení, recenze)

MiD: Bohuzel po tom, co byl oznamen remake filmu Oldboy bych se ani nedivil. Urcite by v tom hrala Reese Whiterspoon nebo jina pusinka a byla by to totalni hovadina. Ale pevne doufam, ze tento film americke producenty minul, jinak by bylo zle... Chudak Oldboy, ale to je do jine diskuze.

MiD

MiD (hodnocení, recenze)

To Londo: No, doufám, že USA by neudělala takovou blbost, že by ten remake skutečně natočila. To už by byl snad vrchol jejich blbosti!

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama