Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

paascha 

všechny recenze uživatele

Nekonečná blbost. Parodie, -nebo snad pokus o napodobení? - Indiany Jonese se hrubě nepovedla. Kravina nejhrubšího zrna, odpad jsem nedal jen proto, že nechci,a by můj oblíbený herec Kyle Mac Lachlan hrál ve filmu, který je hodnocen stejně jako filmy Zdeňka Trošky nebo Luďka Soboty. Ale přesto se ptám: Agente Coopře, PROČ??? ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že tento film sa snaží byť filmom v štýle Indiana Jonesa, a hoci v niektorých smeroch funguje, herecké výkony sú také zlé, že na konci som bol otrávený. Nie sú to však len herecké výkony, ale aj premisa sa mi zdá byť trochu slabá. Indiana Jones bol univerzitný profesor, ktorý je zhodou okolností dobrodruhom na čiastočný úväzok, zatiaľ čo Flynn je večný študent, ktorého vyhodia z univerzity, aby sa mohol učiť zo skutočného života, a nakoniec je zamestnaný v tajomnej knižnici, ktorej zbiera mýtické artefakty. Pozícia knihovníka mi nijako nesedela. 4/10 ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když chce někdo vypnout mozek u filmu, který se tváří jako o několik tříd horší Indiana Jones, proč ne. Ale když už i já na tom poznám, že jsou tam nesmysly, který by prostě v normálním životě nemohli fungovat, už to musí být extrémně viditelný. Některé efekty byli opravdu příšerné, ale tak, dávám 3* dalo se to vidět. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

První film o Knihovníkovi je příjemná televizní pohodovka tak na ***, ale čtyřku dáváme z toho důvodu, že je to vážně zvláštní jak nepochopený film to je, což je podle mě zaprvé tím, že někteří jsou přesvědčení o tom, že dobrodružné filmy jsou jen Indiana Jones a všechno ostatní je jakože jeho "kopírka", a za druhé tím divným českým názvem a obálkou, která se sama snaží vytvářet dojem jakože "je to jako Indiana Jones", což je v tomhle případě hrozně zavádějící. Sami autoři hned od začátku až do konce předvádí zaprvé parodické vtípky a za druhé se očividně hodně snaží právě nebýt Indiana Jonesem. Má to ty "Indiana Jonesovské" prvky (které ale patří ke každému dobrodružnému filmu a indiana jones není jejich zakladatelem), ale pracuje s nimi dost často odlišným způsobem a celkově je to docela sympatické a vtipné. Hlavní postava Flynna Carsena je takový ťulda, ale jinak sympaťák, a k jeho překvapení se stane správcem nejstrašlivějších předmětů v historii lidstva :). V tomhle je film mnohem přestřelenější než (zatím) poslední díl Indiana Jonese a to je co říct. Ke konci už je to dost na hlavu, ale pořád ještě takovým tím přijatelnějším způsobem. Jinak je to ale příjemný dobrodružný film, kterému škodí jen rozpočet, který z "akčního" konce dělá parodii na parodii, a taky menší propracovanost děje v kombinaci s vtipem. Někdy je to prostě jen takové účelové. Každopádně to ale není až tak špatný film jak to tu někteří prezentují, protože to prostě není kopírka indiana jonese :). Za to může česká distribuce :). ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Od tohoto televizního snímku jsem příliš neočekával. S omezenými možnostmi se však tvůrcům podařilo natočit příjemnou pohádku. Škoda pár drobností stavějící logiku a fyzikální vlastnosti na hlavu, např. autoři pravděpodobně nikdy neslyšeli o dekompresi (viz. scéna v letadle). Film je však příjemným pokoukáním. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Když Flynna (Noah Wyle) a Nicol (Sonya Walger) zajme domorodý kmen, vede Flynn s náčelníkem rozhovor v portugalštině, který není přeložen. Náčelník se ho ptá, co ho přivádí do jeho džungle. Flynn mu odpovídá, že přišli pro kopí z knihovny. Náčelník ho vyzve, ať ho tedy hledá. (Robbi)
  • Když je Flynn (Noah Wyle) doprovázen po schodech z knihovny ke svému prvnímu úkolu, strčí si knížku i s letenkami do tašky. V následujícím střihu, kdy je opět záběr na tašku, drží knížku v ruce. (Kubula333)
  • Ve scéně, kdy se Flynn (Noah Wyle) a Nicole (Sonya Walger) propadnou do podzemí k ostnům, Flynn nemá brýle. Při dopadu na zem však již brýle má. (Pepy)

Reklama

Reklama