Reklama

Reklama

Knihovníci

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2018), 29 h 51 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

John Rogers

Kamera:

David Connell

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Noah Wyle, Jane Curtin, Christian Kane, Bob Newhart, Rebecca Romijn, Lesley-Ann Brandt, John Larroquette, Lindy Booth, John Harlan Kim, Haley Webb (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Tato napínavá řada se začíná na našem území vysílat 24 hodin po premiéře v USA. Inspirovala se oblíbenou trilogii Knihovník. Flynn Carsen (Noah Wyle) vede dvojí život. Pracuje v Metropolitní knihovně, kde chrání sbírky podivných nadpřirozených artefaktů. Nebezpečná hrozba jej přiměje sestavit tým, který mu pomůže zabránit konci technologické civilizace. K boji proti hrozivému Bratrstvu hada mu plukovnice Eve Bairdová (Rebecca Romijnová) pomůže zlanařit chytrého kovboje Jacoba Stonea (Christian Kane), otřelého zloděje Ezekiela Jonese (John Kim) a odbornici na synestezii Cassandru Cillianovou (Lindy Boothová). (Universal Channel)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (72)

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po všech stránkách průměrná zábava, která ani není moc zábavná. Několik solidních dílů nenahradí šílenej scénář a příšerný postavy, který začali nudit po první sérii a po poslední jsem se už vyloženě nesnášel. Jasně, je to Flinn Carsen, ale trochu jsem doufal, že ty 3 mladý by to mohli trochu zvednout. Je tu sice nějaký "příběh", který jde celým seriálem, je to ale doslova hlemýždí tempo a naprosto chápu, že byl seriál po 4 řadách ukončen. Závěr tu sice nějaký je, ale je to spíš závěr v rámci série, ne seriálu. ()

geklon odpad!

všechny recenze uživatele

V době, kdy se každý seriálový tvůrce snaží o co nejzajímavější námět a počin, působí tenhle Indiana Jones light jako retro reinkarnace 90' seriálových sraček. Chvilku Hercules, chvilku MaCgiver......Soráček, ale svářečka z okurky a létající meč mě, donutily bez nadsázky tuhle píčovinu poslat do odpadu. ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám nezamlouvají šílenosti, které dokázali sepsat jedině scénáristé na dost velkým tripu, tak se Knihovníkům vyhněte velkým obloukem. Pokud jste fanoušky laciného bratrance z druhého kolene Indiana Jonese jménem Flynn Carsen, tak jste Knihovníky už nejspíš dávno viděli. Pak tu je ještě jedna kategorie potencionálních diváků – jestliže vám vyhovuje seriál typu Warehouse 13, tak v The Librarians můžete najít uspokojivou náhradu. Já ale nespadám ani do jedné kategorie a přinutila jsem se na tuhle šílenost podívat jen proto, že tam hraje Chris Kane.... když ale člověk přetrpí tak dva tři díly, tak si prapodivně uvykne na ten bizarní svět a jestliže vypne mozek na maximum, tak se může i celkem pobavit. A nebo při sledování požijte rekreační drogy, to by taky mohlo fungovat. ()

Helo

všechny recenze uživatele

Kdo viděl filmy a jako Bčkové Jonesovky si je užil, bude spokojen i s tímto. Ostatní budou remcat, protože v zásadě je to ptákovina, která se ale nebere vůbec vážně, je relativně vtipná, pořád se tam něco děje, Noah Wyle hlásí (dost mi svým chováním připomínal Doctora Who) - doufám, že tam bude častěji -, příběhově to je sice neoriginální, ale když se v tom člověk nebude šťourat, tak dává i smysl... celé je to prostě taková oddychovka. Stejně jako byly filmy. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pro nefanoušky žánru slabé 3* (nebo fakt hodně silné 2). Pro fanoušky žánru tak na přelomu 3 a 4. V podstatě to je "magičtější Warehouse 13" s koncepčně ukotvenějšími a nápaditějšími (a lepšími) hlavními charaktery a pár dobrými originálními náměty, zato s bohužel slabším uchopením těch "tradičních" témat a bez tolika nápaditých originálních zápletek. Celkově to hodně trpí na striktní epizodičnost, která moc neumožňuje rozvést věci víc do hloubky nebo je pojmout trochu zajímavějc. Na začátku je kvalita hodně oscilující, ale pak se vyrovnává a troufám si říct i roste - 3. a 4. série jsou skutečně lepší, než 1. a 2. (byť obecně silné stránky i slabé stránky jsou napříč seriálem stejné) ()

Galerie (1 430)

Zajímavosti (19)

  • Padne zde narážka na Česko, Flynn (Noah Wyle) zmiňuje Machina Meteorologica, první bleskosvod od Prokopa Diviše. (Karlosik_4)
  • Nové artefakty objevující se v epizodě: Mnoho Minojských artefaktů a Klubko z labyrintu Minotaura. (Karlosik_4)
  • Nové artefakty objevující se v epizodě: Batšebin olej léčení, Marrakéšská hvězda, Dopis od knihovny, Registr a Digitální model Země s umístěním dračích žil. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama