Reklama

Reklama

Laře Croft (Alicia Vikander) je 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizel beze stopy před sedmi lety, když byla ještě dítě. Od té doby se marně snaží najít nějaký smysl svého života. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se opustit Londýn a vyrazit do neznáma, aby přišla na to, co se jejímu otci doopravdy stalo. Vydá se po jeho stopách hledat legendární hrobku na mýtickém ostrově někde poblíž japonského pobřeží. Tato mise ale nebude jednoduchá – už jen dostat se na záhadný ostrov stojí Laru velké úsilí. Loď, která ji měla dopravit na pevninu ztroskotá v silné bouři a Lara se ocitá sama uprostřed neznáma, vybavená jen ostrým nožem, pevnou vírou a vlastní tvrdohlavostí. Pokud se jí podaří překonat své vlastní limity a přežít toto nebezpečné dobrodružství, stane se z ní skutečný Tomb Raider. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (920)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bol som príjemne prekvapený, že tvorcovia šli do nečakaného naturalizmu a keď Lara odpáli na plátne prvého lotra, je to podané nečakane psychologicky a nehollywoodsky. Zabíjanie tu nie je žiadna zábava, ale nutnosť, ak chcete prežiť. Finále medzi kostrami, lebkami a kosťami s digitálnymi efektmi ale zostáva tiež príjemne civilné. Alicia Vikander sa musela pre rolu strašne nadrieť, ale jej kondičný tréner z nej našťastie neurobil druhého Schwarzeneggera. Škoda len, že si zabudla prsia doma na poličke. Väčšinu kaskadérskych scén robila sama, ale keď sa pozriete na film o natáčaní vidíte, že väčšina nebezpečných scén sa nakrúcala pred zeleným pozadím. Čo možno Tomb Raider vytknúť je mierna strata tempa v polovici filmu a uznávam, že nie každý ocení rúcanie žánrových pravidiel, neuvidíte žiadnu romancu ani žiadny príchod na koni do zapadajúceho slnka. Na druhú stranu dobrodružstva a napätia vo filmu rozhodne je, humor tiež, scény sú brilantné a humorné a scéna na rieke je akčným vrcholom filmu. Dobrý odpočinkový film. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

PC hru Tomb Raider jsem měl vždy v oblibě a její restart jsem očekával s napětím. Samotný výsledek mě pak sice v mnoha ohledech nebavil tolik, jako předešlé části, ovšem v případě filmu to bylo zcela opačně. Snímky s Angelinou Jolie nejsou nejstrašnější, ale je pravdou, že v nich není nic, co bych si i po letech pamatoval, resp. chtěl pamatovat. Alicia Vikander coby Lara Croft mě zaujala daleko více. Po většinu času se příběh drží nohama na zemi, z herní předlohy si bere to nejlepší, co může a celkově tak působí správně dramaticky, dobrodružně, akčně, ale i svěže. Samotný závěr, resp. únik z hrobky je už za hranou, avšak finální dojem to nekazí. Pro mě rozhodně příjemné překvapení, zvažuji i plný počet hvězdiček za dobrou a povedenou zábavu. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Rodinná pohodička. Hlavním hrdinou je sice žena, větší koule každopádně film mít mohl - noha na plynu a větší míra špinavého "nesersestim" trochu chyběj, stejně jako šance, že byste si na film za týden vzpomněli. Jinak moc pěkně nasnímané prznění hrobek, na nějž se Alicia fyzicky skvěle připravila (jo, konečně jednou nevypadá akční hrdina v akčních scénách nepatřičně) a Goggins se asi ani připravovat nemusel, páč skvěle záporákuje už jen tím, jak vypadá. Poslední scéna mňamka pro gamery, dík. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $94miliónovTržby USA $57,421,715Tržby Celosvetovo $273,421,715Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,797,975Tržby za predaj DVD v USA $4,564,033║ Je pekné že sa to snaží držať pri zemi, Laru to ukazuje ako začína od podlahy ako bojuje z osudom. Len ten príbeh nie je až taká sláva, nemá čím preborným strhnúť a občas to dosť trpí na naivite, či nezmyselnosti. Takže občas niečo poteší ale prevažne sa to topí vo všednej priemernosti bez lepšieho nápadu. /60%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

S výjimkou výborného rozpadajícího se letadla nad vodopádem víceméně pouťová atrakce, která sice nijak neurazí, ale ani nenadchne. Jede dost na jistotu, je hodně opatrná a v žádném případě temná/úderná/krvavá. Oproti oběma dílům s Angelinou Jolie jsme nicméně v realističtějším světě, k uvěřitelnosti přidáváme i dávku lidskosti, postavu z masa a kostí navíc táhne k maximálním sympatiím Alicia Vikander, která byla skvělým tahem. Její Lara je emocionálnější, vrstevnatější a určitě zajímavější. A zatraceně dobře se na ni dívá. Už její entrée v Londýně nabídne holku, se kterou prostě chceme strávit necelé dvě hodinky. Restart potenciální nové série se znovu točí okolo problematického vztahu s otcem, záhada je tu v podobě královny uvězněné po staletí v hrobce na tajemném japonském ostrově a podle fandů předlohy (sám jsem to nikdy nehrál) tahle verze nepatří mezi videoherní mršitele. Příběh je sice jednoduchý, ale funkční, asi nikdo nečeká zásadní dialogy a oscarový scénář, ovšem jedno podstatné chybí: tvůrci nemysleli na to, že by to mohla být i zábava. Hravost sice místy pocítíme, ale hluché scény rovněž. A není jich málo. Norský tvůrce solidního horského masakru Fritt vilt, který zdobila výborná atmosféra, Roar Uthaug nezklamal, ale ani se úplně nevytáhl. Prostě taková průměrná pohádková oddechovka. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně, kdy dojde k přestřelce ve hrobce mezi Richardem Croftem (Dominic West) a Vogelem (Walton Goggins), můžeme vidět, že Richard Croft v jedné scéně drží českou pistoli CZ P-07, v následující scéně má ovšem v ruce ruský Makarov. (UncleMorty)

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Druhý Tomb Raider je mrtvý

Druhý Tomb Raider je mrtvý

29.07.2022

Adaptace herní série Tomb Raider se bude oficiálně znovu rebootovat. Chystané pokračování s Aliciou Vikander (Jason Bourne) se tak bohužel ruší, jelikož studio MGM, které bylo nedávno koupeno… (více)

Reklama

Reklama