Reklama

Reklama

Král Škorpión: Vzestup Říše

  • Česko Král Škorpion II: Zrození válečníka (více)

Mathayus se chce stát jako jeho otec nejlepším bojovníkem Akkadské říše. Tito válečníci jsou nazýváni Škorpiony a nejlepší z nich se stávají osobními strážci krále. Mathayus se zúčastní výcviku mladých bojovníků, přestože mu to otec zakázal. Na bojišti pozná dívku Laylu. Když jejich konverzaci uvidí generál Sargon, vydá se k nim. Layle řekne, že děvčata se výcviku nesmějí zúčastnit, chytne ji za vlasy a táhne pryč. Mathayusovi se nelíbí, jak s dívkou zachází, a uhodí ho. Generál se zbraní v ruce se na něj vrhne. Vtom vejde mladíkův otec a Sargona zastaví. Do jejich hádky vstoupí král, který je k Mathayusovu otci mírný, ale na oplátku od něj žádá, aby poslal svého syna na výcvik Škorpionů. Sargon se nemůže smířit s úspěchy Mathayusova otce, a proto ho zavraždí. Po šesti letech tvrdého výcviku se Mathayus vrací jako válečník a pokusí se generála zabít. Ten však využívá sílu, kterou mu z podsvětí dává bohyně Astarte. Mladík musí najít způsob, jak porazit Sargona a pomstít svého otce. (TV Nova)

(více)

Recenze (165)

subic odpad!

všechny recenze uživatele

Všichni si pamatují ze základní školy, i ti co spali nebo nevnímali, že byla někdy nějaká doba železná. Dlouho před ní už existovala na území dnešního Iráku Akkadská říše, kde se odehrává příběh tohoto filmu. Takže filmoví bojovníci už mají skvělé meče a sekery, šípy a oštěpy s kovovými hroty, na dřevěné opravdu nevypadají, po palácích je vidět spousta kovových nádob a nádobí... A o čem že to je? Je to takový Karate Kid ve starověku a hodně nepovedený. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Prvý diel som skritizoval a označil za odpad, lenže toto tú hrôzu u mňa ešte prehĺbilo. Keby som tomu mohol dať dva odpady, hneď by ich dostalo. Ťažko k tomu niečo povedať, pri niečom takomto až trpím. Vymenovať zlé veci je zbytočné, vymenovať dobré je priam nemožné. Pred viac ako 5000 rokmi podľa mňa ľudia určite nenosili pásikavé tričká, či oranžové šaty, to len tak ako maličkosť, aby som vôbec niečo napísal. Vlastne načo sa trápiť, nikdy viac, odpad, bojím sa pozrieť pokračovanie, ale keďže vzniklo nedávno, skúsim mu dať šancu, ale po dvoch katastrofách kinematografie, by si to podľa mňa ani veľmi ako pokračovanie nezaslúžilo. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že toto je ukázkový příklad filmu, kde se alespoň polovina hodnotících podvoluje většině, kdyby byl tento símek v červených barvách, myslím, že odpadů by tu bylo pomálu. Jasně, na Oskara bych to nenominoval, nad některými scénami se dá jen kroutit hlavou, ale tak hrozné, jak zde většina tvrdí, to podle mě tedy určitě nebylo. 40% ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý prequel k podarenému a zábavnému "originálu". Toto už zábavné nie je (iba ak nechcene) a podarené to nie je ani omylom. Herci sú priam otrasný, na triky očividne nebolo peňazí (dôkazom je neviditeľný škorpión v závere) a scenár brutálne vykráda grécku mytológiu, čo pôsobí pri filme zo starovekého Egypta prinajlepšom podivne. 3-/10 ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

OK, čiže pokračovanie ešte viac do minulosti, ďalší prequel. Dosť slabý film s chabými hereckými výkonmi, ktorým "hrá" prím ústredné duo - model Copon a fighter Couture. Zatiaľ čo v jednotke The Rock predviedol celkom podarený herecký výkon (nie každý môže povedať, že za neho hovorí jeho obočie :D) a odštartoval tak svoju filmovú kariéru, tak Randy Couture so svojím jediným kamenným výrazom, pri ktorom neviete, či práve rozmýšľa, čo mal na obed alebo zadržiava hnačku, rozhodne film nepotiahol. A ak hej, tak jedine ku dnu. Predstaviteľ mladeho Mathayusa detto (predviedol obdivuhodný výkon, on je snáď ešte horší). Nedávam odpad hlavne preto, že už som za svoj ČSFD život videl ešte o triedu horšie filmy, nebolo ich veľa, ale predsa sa našli. PS: Najlepšie boli tie "nenápadné" chyby, keď vedľajšia postava kričí počas boja na Mathayusa, že "behind you", keď útok ide zpredu. WTF? Alebo ten záver, limity rozpočtu boli poriadne cítiť, či skôr vidieť. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • V roce 2008 byl uveden prequel Krále Škorpiona Král Škorpion: Vzestup Říše, kde Dwayna Johnsona v roli mladého Škorpiona nahradil Michael Copon. (Čiban)
  • Natáčelo se v Jihoafrické republice (města Atlantis, Epping a Cape Town, Richtersveld National Park). (fiLLthe3DD)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (více)

Reklama

Reklama