Reklama

Reklama

Scary Movie 4

  • USA Scary Movie 4 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co může být ještě neuctivější, vtipnější a děsivější než Scary Movie 3? Samozřejmě Scary Movie 4! Scénárista a režisér David Zucker se znovu sešel se scénáristy Craigem Mazinem a Jimem Abrahamsem, aby v tomto pokračování velmi úspěšné série opět posunul hranice komediálního žánru. Žádný blockbuster ani popkulturní ikona nejsou před jejich zběsilým humorem v bezpečí: oběťmi nemilosrdné parodie se stávají Válka světů, Nenávist, Vesnice, Hra o život, Million Dollar Baby, Zkrocená hora a celá řada dalších filmů... Tentokrát osud zavane naivní Cindy Campbellovou (Anna Faris), která se snaží budovat kariéru v oblasti péče o nemohoucí, do domu podivné staré paní (Cloris Leachman). Jako by nestačilo, že dům je ještě podivnější než ona obskurní důchodkyně a zjevně v něm straší, bydlí hned vedle skvěle vypadající kluk (Craig Bierko) a svět navíc sužuje akutní hrozba globální mimozemské invaze. Neohrožená hrdinka se však znovu vrhá do víru událostí a snaží se rozluštit hrůzné zprávy ze záhrobí, najít lásku na velmi zvláštních místech a zachránit svět před totální zkázou. Během hledání indicií, které mohou zachránit život nejen jí, ale i celému lidstvu, se setká s hrůznými leteckými katastrofami, pozoruhodnými nevidomými dívkami, vesnickými idioty, nedbale oblečenými rappery, psychotickými lidmi, kteří se připravují na přežití globální katastrofy, mimozemskými svěrači a dokonce i s populární televizní hvězdou Oprah! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

InJo 

všechny recenze uživatele

Smršť vtipů, ale jen pár jich je vážně dobrých (opice na vozíku, Detroit). U většiny člověku spíš jenom tak cukne koutek a některé jsou pouze trapné a nechutné (Sheenova erekce, slepá dívka na "nesprávném" záchodě). Vzhledem k sympatiím k Zuckerovi a Abrahamsovi (nejednou je vidět, že ty "správné" komediální nápady a postupy mají pořád v ruce, jen už je zkrátka nedokážou vždy naplno využít) bych rád dal alespoň 3*, ale to by to musel být "film", a ne jenom nesourodý sled skečů, které lépe či hůře parodují všelijaké (tudíž nejenom hororové) aktuální filmové hity. Výhodou je velmi skromná stopáž. 40 % ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Rozjezd nebyl špatný a přiznávám, že u linie, která paroduje Nenávist, jsem se místy zasmál, ale co ten zbytek? Ke konci už se mi na tváři ani nevyloudil sebemenší úsměv a to jsem z originálních filmů viděl všechny. Někdy byla chyba ve mně (viz absolutně over the top Million dollar baby), ale většinou v tupém a fekálním scénáři. Tohle je od Zuckera? Nevěřím. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Po výnimočne zábavnej trojke skĺzlo štvrté pokračovanie tejto bláznovej série opäť do nudnejších vôd. Parodický klasik Charlie bol hneď na začiatko „kruto“ odstavený a na celkovom výsledku je to cítiť. Celý film je len o tom kto koho kam tresne a praští. A aj keď sa niektoré somariny naozaj podarili, ten pocit poklesu úrovne srandy ma neopúšťa. 55%. ()

Niktorius odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není žádná parodie - to je filmařsky splaškový plagiát, který si posbíral scény z několika nedávných blockbusterů a vytvořil z nich zapáchající kopku, nazývanou některými odvážnými film. Vtipné hlody jsou maximálně dva, jinak Scary Movie 4 budí spíš jen výsměch tím, jak mizerně je TO celé natočené a jak retardovaný scénář TO má. Sargofág se jmenovkou "filmová parodie" byl zaházen tunami hlíny. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Rozhodně patří mezi lepší díly série. Vtipy mají nápad a parodie slavných filmů občas uchopí příjemně nečekaně. Škoda zbytečně natahovaných slovních přestřelek, které vycházejí zcela do ztracena a občas nevyužitých cameo celebrit (zejména jedné je veliká škoda). A Leslie Nielsen je bůh. Je jen v pár scénách, a stejně je nejlepší! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • V úvodní scéně, kdy se basketbalista (Shaquille O'Neal) snaží trefit do koše kamenem, hází třikrát. A pokaždé stejným kamenem, přestože v předešlém pokusu kámen doletěl na druhou stranu místnosti. (Martin00x)
  • Ačkoliv se postava King Konga objevila na plakátu k filmu, ve filmu obří gorilu neuvidíte. (imro)
  • Scéna, kdy prezident Spojených států (Leslie Nielsen) poslouchá příběh o kachničce a následně se dozví o útoku mimozemšťanů, je parodií na amerického prezidenta George W. Bushe, který se o teroristických útocích 11. září 2001 údajně dozvěděl, když byl na golfu. (orkadimenza)

Reklama

Reklama