Stopy zločinu: Recept na rozloučenou (TV film)

Krimi

Československo, 1989, 64 min

Československá "drsná" krimi o poněkud tabuizovaných tématech - závislosti na drogách a dokonce i o "zvráceném" homosexuálním vztahu. Trochu pobaví, možná i trochu rozesměje - minimálně ten děsný hudební doprovod je skutečně osobitý.(31.8.2005)

• Gavin87

Prvních dvacet minut nasvědčovalo tomu, že se bude jednat o nejpovedenější díl z celé série, avšak v průběhu děje a zejména v posledních 20 minutách jsem dospěl k přesvědčení, že je tomu právě naopak. Vzhledem k roku natočení bych očekával celou řadu skutečností v poněkud "modernějším" pojetí. Dzeržinskij v kanceláři velitele a "zvrácený soukromý život" jako definice homosexuality mě pak dovedly k názoru, že tohle nemohli myslet vážně ani v Brně.(24.8.2011)

Docela to ušlo.Co je strašný, když mají kriminalisté na stěně pověšený obraz Edmundoviče Dzeržinského. Ten je všeobecně považován za jednoho ze strůjců mnoha masových vražd a bolševických represálií během Ruské občanské války v letech 1917 až 1922, během nichž zahynulo několik set tisíc lidí. Defakto zakladatele KGB a to se psal rok 1989. Bléééééééé.(8.10.2009)

Celkom dobrý diel tejto série..škoda, že tam vstúpila politika v podobe toho obrazu na stene polície, to tam fakt nemuseli tvorcovia dať , alebo naopak???? 50%.(11.2.2012)