Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (760)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem zase jednou narazil na seriál, který jsem zvládnul zhlédnout do konce. Ze čtyř sérií se mi první 3 série moc líbily. Celá party hrdinů je naprosto skvělá. Jejich trampoty a lapálie úžasné. Všechno doprovází mnohdy vysoce vtipné flashbacky a nemalou mírou k úspěchu přispěla i kolosální hudba. 4. sérii už bohužel něco scházelo, nebo se mi prostě jen seriál okoukal a jsem tedy rád, že už (snad) definitivně skončil, protože už jsem v sobě nenacházel touhu v sledování pokračovat. Každopádně jsem se seriálem strávil moc pěkné chvíle, kdy jsem se často dlouho a intenzivně smál, a proto seriálu po zásluze dávám 4*. Tento způsob humoru byl mi velmi blízký. Doporučuji zhlédnout naprosto všem bez rozdílu věku, pohlaví, barvy pleti, sexuální orientace či něčeho jiného. Humor v seriálu po této stránce nedělá rozdíly a dělá si srandu úplně ze všeho a všech. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Roztomilé buranství hlavního hrdiny, potažmo celého seriálu, by se lehko mohlo zvrtnout ve festival vtipů o pádech, prdění a postižených (jiným způsobem než hlavní hrdina). Jenže on je to ve skutečnosti docela vkusný, díky roztříštěné struktuře (neustálé flashbacky) velmi svižný seriál, který bych se v jeho nejsvětlejších chvilkách nebál označit za podvratnou satiru amerického způsobu života a myšlení. (Hodnocení první série.) 80% Zajímavé komentáře: Gemini, ScarPoul ()

Reklama

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Ačkoli tento seriál nelze zařadit mezi to nejlepší ze seriálové tvorby, zůstává zde jeden důležitý fakt - málokterý seriál (a hlavně pokud jde o seriál komediální) si dokázal po celou délku trvání udržet poměrně vysokou kvalitu. Je to hlavně proto, že tento seriál má takřka nevyčerpatelný námět. Přesto vrcholu nedosahuje (nicméně u 2. a 3. série bych o tom snad i uvažoval :))... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Není karma jako karma a ani seriál o buranech vždy nemusí postrádat originální a velmi nosnou, byť nebezpečně dvousečnou, myšlenku či inteligentní humor.. Jmenuju se Earl rozhodně platí za další velmi dobrý projekt šílence Grega Garcii, který se zkrátka vyžívá v bizarních motivech i charakterech, a tak se nabízí otázka, zda by nebýt předčasného ukončení celé série, která učinila z Jasona Leeho hvězdu, došlo k tomu očekávanému rozmělnění děje stojícího na velmi jednoduchém leitmotivu.. Mě by ovšem hodně zajímalo, zda by se tvůrcům vůbec podařilo nalézt důstojné finále.. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Nápad s karmou je podľa môjho názoru kongeniálny a je neuveriteľné, že s tým nikto neprišiel už dávno, nakoľko sa jedná o nevyčerpateľnú studnicu nápadov ergo epizód. Zároveň tvorcovia udržali mieru vulgárnosti v prijateľnej rovine a nimi vybraný casting je presnejší než nová kalibrácia základnej jednotky hmotnosti. Škoda, že americkí diváci tomu dopriali iba 4. série. Ale karma im to vráti. Nešťastníkom. :-) (14.1.2013) ()

Galerie (404)

Zajímavosti (51)

  • Earlovo (Jason Lee) auto je Chevrolet El Camino z roku 1973. V epizodě Vánoce, lži a tajemství (2005) Earl řekl, že dveře na straně řidiče pocházejí z El Camina z roku 1977 a převodovka z Chevroletu Camaro z roku 1987. (J.F.B.)
  • V epizodě Tornádo se dozvíme, že modré dveře Earlova (Jason Lee) Chevroletu El Camino jsou získány neprávem při tornádu a na konci dílu je vrátí majiteli. V epizodě Sirotek Earl je ale Earl má na svém autě zpět. (jeandepatch)
  • Když policie přijde do bytu Darnellovy (Eddie Steeples) babičky a najde v jeho pokoji několik rostlin marihuany, tak Darnell jednu z nich vezme a uteče oknem. O pár minut později, když ho policie spatří na ulici, už ale nese rostliny dvě. (newer_more)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama