Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Kanada Pathfinder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Indiánská žena najde k smrti vyděšeného malého chlapce. Je to potomek nájezdníků ze severu, kteří vybíjejí indiánskou rasu a indiáni je nazývají Dračí lidé. Žena vezme chlapce do své vesnice a rada starších nakonec rozhodne, že chlapce, kterému začali říkat Duch, přijmou mezi sebe. Duch vyroste v silného muže, ale když má zasednout k ohni s ostatními bojovníky, je vyzván, aby nejprve zjistil, kdo opravdu je. Duch se tedy vydá do džungle. Když zaslechne útočné troubení, rozběhne se zpátky do vesnice. Tam zjistí, že všichni z jeho vesnice jsou mrtví, a sám se dá do boje s nájezdníky, z něhož se dostane se zraněním. Duch se schová v jeskyni, kde ho najde indián Stopař se svými lidmi. Duch jim řekne, aby hned odešli, ale oni ho vezmou k sobě. Když se Duch zotaví, vysvětlí Stopařovi, že musí vzít svůj lid a jít pryč, neboť Dračí lidé brzy přijdou do vesnice. Duch se vydá Dračím lidem naproti a je odhodlaný jich co nejvíc zabít, než přijde sám o život. Ze Stopařova kmene se k Duchovi přidá němý indián, který se ukáže jako zdatný pomocník. Duch ví, že sám nemá šanci, a tak líčí různé pasti, které mu pomáhají postupně likvidovat bandu Dračích lidí. Duch s němým indiánem se na noc ukryjí v jedné jeskyni, kam za nimi dorazí i Stopařova dcera Starfire. I ona jim pak pomáhá s líčením pastí; ve třech hodně Dračích lidí dostanou, ale když na ně nachystají velkou past, přijdou indiánští bojovníci. Ti nemají tušení o strategii Duchova boje, vrhnou se na Dračí lidi útokem, a tak skončí v obří pasti sami. Stopař, Starfire a Duch jsou pronásledováni a nakonec polapeni. Vůdce Dračích lidí po nich chce ukázat, kde je další indiánská vesnice. Poté, co zabijí Stopaře a Starfire hrozí useknutí ruky, Duch svolí, že je k indiánům dovede. Starfire se zlobí, ale pak pochopí, že Duch je sice povede k vesnici, ale velmi nebezpečnou cestou, a doufá, že ji mnoho Dračích lidí nepřežije... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že to někdy napíšu, ale: „Zlatá třináctka Banderas potírající neandrtálce…“ Nispel nevyspěl a natočil abstraktně bezkrevnou řež, která jde z bodu A do bodu B totálním příběhovým vakuem a přitom krade, kde může (Král Artuš, Apocalypto, Pán prstenů, sáňkování Jamese Bonda, Posledního mohykána dokonce sebral celého i s R.Meansem). Urbanovi buď stojí od mrazu bradavky (naštěstí jen ony), nebo se tváří, že mu provádějí koloskopii indiánským kopím, vikinský předák vypadá jak šéf bachařů Shawshanku po ztrátě žiletek a jeho ostří severští hoši pomazaní motorovou naftou? Ti mají vycpané ramena hokejovými chrániči, kameraman je bere z takových úhlů, aby vypadali, že měří 2,5 metru a předvádějí tak vyspělou válečnou strategii, že by je pobila i Pocahontas ztvrdlou kukuřičnou plackou. Suma sumárum, nejhorší událost v dějinách Vikingů od činu náčelníka Olafa Vlasatého, co omylem objednal osmdesát tisíc helem s rohy dovnitř.. ()

Jillen odpad!

všechny recenze uživatele

Božemůj, co to? Krev, nesmyslná kamera a střih, která sráží do kolen epičnost filmu, ale tak nehorázným způsobem, že i Troja by si zasloužila vedle tohohle za 5*! a naprosto tupé dialogy. Všechno by to možná dopadlo jinak kdyby se toho chopil někdo schopnější než Nispel, který doslova a dopísmene potápí potenciál filmu a ani hvězdička z Pána prstenů Karl Urban není schopen útáhnout jeho neschopnost na svých bedrech. Film pro Hallmark na tu nejpozdější noční hodinu jen dík brutalitě. Dávám 0% ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Nápad a námet tohto filmu je úplne skvelý, ale Marcus Nispel bol zlá voľbá - nedokázal z tohto snímku vyťažiť nič. Ako režisér zlihal. Už v roku 2004 som čítal článok, že začínajú prípravy na tento film - nesmierne som sa tešil. Čakal som veľké súboje medzi Vikingmi a Indiánmi. Hlavného hrdinu som si predstavoval niekoho ako Barbara Conana a nie muža strednej postavy s ovysnutým bruchom ako zachráncu Indiánov a zabijaka Vikingov :-( Úplne som sa sklamal - scény su nepriehľadné, príbeh je naivný bez nejakej myšlienky, hudba pominuteľná. Karl Urban tu nemá čo robiť a o hereckých výkonoch sa tuna nemôžme baviť, žiadne neboli. Za zmienku stoja snať Vikingovia so svojou germančinou a zo svojimi postavami (Robocop) a príroda, ktorá vyzerá realisticky. Dúfam, že sa k tomuto snímku niekto vráti a pozdvihne ho na patričnú úroveň... 2/10 ()

nigga 

všechny recenze uživatele

Obrazově sice velmi působivé (některé obrazy bych si přímo rád vyvěsil), tu temnost Nispelovi žeru, stejně jako kostýmy a výpravu, ale scénář je jedno velké béčko bez nápadů, herecky i hudebně je to dost nevýrazné a hlavně to má extrémně nepřehlednou akci, která naprosto sráží celý film, po kterém zůstane … no, vlastně nic. 40% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný historický film. Má celkom dobrý príbeh o mladom vikingovi, ktorý bol zachránený indiánskou ženou a tak bol prijatý nielen do jej rodiny, ale aj dediny, kde si dobre žil až do dospelosti, ale potom sa na pobreží opäť objavia vikingovia, ktorí chcú vyvražiť pôvodné obyvateľstvo. A tak im musí čeliť, aby ochránil čo najviac zo svojich priateľov. Spracovanie nie je zlé, ale sklamalo ma. Spočiatku je všetko bez problémov, život v mieri je podaný dobre a oboznámi so všetkým dôležitým, páči sa mi aj nástup vikingov a ich počiatočné akcie, ale potom už čím film trvá dlhšie, tak sa jeho úroveň znižuje, viac priestoru dostanú vikingovia, ktorí sa práve viac hodili na zlo, pred ktorým treba uniknúť a nie tak, ako je to časom podané tu a tak môj záujem o dej stále upadal a na konci mi už bolo úplne jedno, čo sa práve deje. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná, ale dalo sa z toho získať aj viac. Oceňujem, že jej veľký podiel predstavujú rôzne likvidačné scény, kde sa hlavný hrdina nečakane objaví a zabije protivníka nejakým drsným spôsobom, ale nepáči sa mi strih a uhly kamery, síce nie je problém vedieť, akým spôsobom bol práve niekto usmrtený, ale takto to nie je až také dobré, ako to s ľahkosťou mohlo byť. A tie rôzne väčšie situácie, ktoré sa nájdu hlavne v druhej polovici sú síce tiež obsahovo zaujímavé, poteší hlavne privezovanie sa vikingov o seba, čo prinesie niekoľko potenciálne dobrých momentov, ale podanie ma sklamalo, tieto scény pôsobia dosť nezáživne. Herecké obsadenie je celkom slušné, Karl Urban sa do hlavnej úlohy hodí, poteší aj Russell Means, Moon Bloodgood a ani záporáci nie sú zlí. Réžia a technická stránka mohli byť určite aj lepšie, hlavne by som skôr ocenil klasický prístup, ako tento prakticky až komiksový, film je zbytočne moc tmavý a nemám rád, keď sa film odohráva v exteriéroch a pôsobí takto komorne. Škoda, potenciál bol veľký, ale využitý bol len priemerne, na jedno pozretie to stačí, ale potom je to už len nuda. Objektívna kvalita filmu- 52%, film sa páči mne na 57%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Přilby bojovníků se vyrobily ve dvou verzích - gumových a kovových. Gumové se používaly při natáčení akčních scén, jelikož s kovovými hrozilo zranění. (-bad-mad-wolf-)
  • Přestože Vikingové ve skutečnosti rohaté přilby nikdy nenosili, tvůrci se rozhodli je použít. Jednak proto, že je tak diváci mají zažité a také proto, že s nimi válečníci vypadají děsivěji. (-bad-mad-wolf-)
  • Z časových a bezpečnostních důvodů nebyly domy indiánů postaveny ze dřeva, ale z oceli a pěny, a poté pokryty mechem a kůrou. (Amplifier)

Související novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama