Reklama

Reklama

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy ze sportovního prostředí. Takové hezké a napínavé. Musim ohodnotit perfektní výkon McConaugheyho, který si zahrál opravdu výtečně svou roli. Ale na druhou stranu Fox (alias Jack z Lostu) hrál pořád stejně. Vystrašený, ublížený a uplakaný výraz. To je asi jeho parketa. Jakoby nic jiného numěl zahrát. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mě by jen zajímalo, kdy někdo zfilmuje životní příběh těch pohledných roztleskávaček, které hopsají stejně nadšeně, ať se vyhrává anebo prohrává. Protože o fotbalistech už toho Američani natočili tolik, kolik tuzemáci o ruských okupantech. A tak je s každým další přírůstkem těžší a těžší zaujmout. Závěrem neopomenu tradiční rýpnutí do kanálu Nova Cinema. Vy jste vážně podivínský stát ve státě. Usekáváte filmům titulky tak precizně, jako bychom vám my, filmoví fanoušci, měli utínat ruce, přitom se ani tímto ostudným počínáním nedokážete vyhnout zpoždění ve vysílání. A pak zase najednou nejen, že filmu titulky milostivě necháte celé, ale následující pořad spustíte o dvě minuty dříve. Rozumíte si alespoň vy sami??? ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je zvýšený počet sympatických chlapských postav, který jsou jen tak mimochodem výborně zahraný. "Temný" Matt tady hraje jednu z nejsympatičtějších postav svý dosavadní filmošky, stejně tak i druhý "ztracený" Matt. Nejvíc se mě líbil Dedmon, byla to taková nenápadná postava, ale měla v sobě velký srdce. Film je spíš psychologickej než sportovní a je natočen velmi citlivě, třeba scéna s havarií letadla, žádný "šokující" záběry na mrtvý, ale chvika černýho ticha a pak střihy na obyvatele Huntingtonu, nádherný, tomuhle se říká úcta k pozůstalým. Závěrečný titulky mě zase přesdvědčily o autorský upřimnosti a to já umím ocenit. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Športové/motivačné filmy môžem, ale toto ma peknú chvíľu dosť obchádzalo. V úvode na nás McG páli jednu patetickú scénu za druhou, ale potom sa film našťastie ukľudní. Hoci má ďaleko do mojich obľúbencov, tu musím poznamenať, že McConaughey doslova drží film nad vodou. Žiadny oscarový výkon, ale získal si moje sympatie. Také skrz naskrz priemerné tri, čo je aj celkom škoda. Keď si zvážim tému a plejádu veľmi schopných hercov, ktorí vo filme sú - mohol z toho McG či scenáristi vyťažiť omnoho viac. Potenciál určite bol. Minimálne mi chýbal ten pocit, že tímu držím palce, ktorý je pre tieto filmy kľúčový. Remember the Titans mi šmakujú viac. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

USA, 70 léta. Když se univerzitní fotbalový tým vrací z turnaje, letadlo havaruje, a všichni hráči, trenéři i někteří věrní fanoušci umírají, vypadá to, že je na Marshallově univerzitě s americkým fotbalem konec. S tím se ale nesmíří někteří hráči, kteří náhodou v letadle nebyli, a seženou podporu univerzitního vedení pro pokračování fotbalové tradice. Místo trenéra, který musí z ničeho postavit nový tým, přijímá Jack Lengyel (Matthew McConaughey) - ale nečeká vůbec lehký úkol ... Ač jsem do tajů amerického fotbalu nikdy moc nepronikl, filmům o něm (hlavně těm, které mají hlubší myšlenku) se vůbec nebráním. Návrat na vrchol je právě jedním z takovýchto filmů, navíc natočený dle reálné události (proto [Pozor spoiler!] - Marshalls pod novým trenérem opravdu první sezónu nevyhrajou, jak by možná divák čekal [/Konec spoileru]), což určitě filmu patřičnou hloubku dodává. Navíc má film docela slušné herecké obsazení, kterému vévodí Matthew McConaughey jako nový trenér mužstva a nebo David Strathaim, jako děkan univerzity. Dlouho jsem se rozmýšlel, jestli nedat 4*, ale nakonec jsem si to rozmyslel - přece jenom tomu ještě něco chybělo ... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)
  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)
  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)

Reklama

Reklama