Reklama

Reklama

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Skutočný osud amerického futbalového tímu Marschall. Dojímavé, tragické....a bohužiaľ podľa skutočnosti.....Matthew McConaughey v netipickej roli, ktorú zvládol bravúrne a na ktorého sa bolo radosť pozerať, Ian McShane a Anthony Mackie ktorí akoby to vážne prežili a nádherná, ale dojímavá Kate Mara. A tak ako film aj ja vzdávam hold luďom ktorí prežili tragédiu mestečka Huntington a museli sa vyrovnať so stratou svojich najbližších. Marschall boli, sú a navždy budú. Prečo? Pretože každý obyvateľ Huntingtonu asi kričí ................................................................WE ARE MARSCHALL...............................( my sme Marschall ) ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Z počáteční emocionální smetánky, která je sice při tak krutém lidském osudu na místě, ale která mě nikterak nenadchla se postupem času a hlavně po příchodu nového coache stane poměrně slušné sportovní drama. Matthew McConaughey si trenéra Jacka Lengyelho zahrál s velkou chutí a snažil se vystihnout všechny jeho ulítlé grimasy a selské proslovy, myslím že se mu to podařilo. I když záběry ze hřiště sice nejsou v porovnání s ostatními velikány tohoto žánru moc povedené a prostřihy flashbacků z rádoby povedených dramatických scén z filmu při posledním touchdownu mi trochu kazily divácký zážitek, přesto dávám ještě palec nahoru. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tolik pokusů o vyvolání slziček se hned tak nevidí. Jistě - tohle téma si o to vyloženě říká, ale čeho je moc, toho je příliš. Na city se tu útočí už na začátku filmu, kdy letadlo spadne, pak během doby, kdy se s tím celé město vyrovnává až po závěr, který nebudu prozrazovat, ale je jasné, jak to celé dopadne. Na druhou stranu se mi docela líbila sportovní stránka - ačkoliv americkému fotbalu vůbec nerozumim a je to pro mě zparchantělé rugby, tak tréninky, studium taktiky i samotné zápasy mě docela bavily. A nakonec jsem konečně trochu pronikl do toho, jak se tenhle sport počítá. Herecky jsem trochu na rozpacích. Matthew McConaughey nikdy nebyl mým oblíbencem a tenhle film na tom moc nezměnil - jeho projev alá poručík Columbo mě prostě nesedl. Připadal mi silně nepřirozený a přál jsem si, aby na začátku s tím letadlem spadnul on a ne Robert "T1000" Patrick. Nesedli mi ani afektovaný Anthony Mackie a Kate Mara, která neumí brečet. Naopak potěšil výkon Matthewa Foxe a Davida Strathaima, který sice nepředvedl kdoví co, ale já mám tohoto herce docela rád. 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi smutná snímka. We Are Marshall je snímka inšpirovaná skutočnou udalosťou, odohrávajúcou sa v USA 70.tych rokov. Po páde lietadla s univerzitným futbalovým mužstvom končí futbalový program univerzity Marshall. Lietadlo vtedy v zlom počasí stratilo orientáciu a zrútilo sa v Apalačských horách. Tej noci zahynulo 75 hráčov a ďalších členov tímu, a vedenie univerzity si nedokáže predstaviť, že by v novej sezóne vôbec bolo možné v školskej futbale pokračovať. S tým sa ale nemienia zmieriť 3 hráči, ktorí v lietadle neboli. Je nutné zohnať nového trénera (Matthew McConaughey), hráčov a vôbec všetko potrebné na začatie novej sezóny. Musím ohodnotiť perfektný výkon McConaugheyho, ktorý si zahral naozaj výborne svoju úlohu. V úlohe asistenta trénera uvidíte Matthew Foxa, známeho zo seriálu Lost. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Matthew Fox přežil pád letadla ve Ztracených, Matthew Fox přežil pád letadla v Návratu na vrchol - a pak že prý Bruce Willis je Vyvolený. No, tak jsem tu tragédii trochu odlehčil a teď vážně - nešťastný příběh Univerzity Marshall jsem už znal z dřívějška, takže jsem byl připraven a čekal, jak si McG poradí s atmosférou a nakolik se utopí v patosu. Musím uznat, že se s tématem popasoval docela slušně, i když slzopudných scének s hudebním podkresem a la funeral bylo na můj vkus trochu moc. Solidní part předvedl MMcC, který do posmutnělého města přinesl trochu svěžího vánku a vesměs (až na pár výjimek) se vyvaroval svého mírně unylého herectví. Ani nezbytných morálku pozvedajících projevů a lidových mouder nebylo tolik, že by se z nich běžný divák sledující telenovely začal zakuckávat, takže v tomto ohledu nedošlo k žádné újmě na zdraví. Samotné sportovní zápolení bylo pro mě poněkud méně záživné, protože americký fotbal je z mého pohledu prostě jenom takový homo-swingers wrestling s míčem (nebo spíš s šiškou). Navíc znalosti pravidel jsem byl zatím ušetřen (až dnes jsem se dozvěděl, že ten čas, kdy zbývá jedna vteřina do konce nějakého úseku, borci rychle rozehrajou, hrajou klidně dalších 15-20 vteřin, aby teprve PAK rozhodli či nerozhodli zápas, tak ta vteřina se odpočítávala z nějakého "play clocku", což není čas do konce zápasu, ale časomíra proti zdržování hry), takže po sportovní stránce mě uchvátily více jiné spektákly, např. duel Hongkong vs. Pákistán v krasobruslení. ALE: Poselstvím toho filmu asi bylo připomenout tu tragédii a taky to budování nového týmu, takže zábava byla v tomto ohledu až na druhém nebo kdovíkolikátém místě. Tak už jsem se vykecal dost, přemýšlím, jestli jsem na něco nezapomněl... No, tak asi ne. Tak dobrou noc. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)
  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)
  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)

Reklama

Reklama