Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (864)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem o tom filmu nevěděl, a za normálních okolností by mě od něj odradila jeho více než dvouhodinová délka, jakož i jméno režisérky, ale vlivem okolností jsem tomu dal šanci, abych se nakonec jen ujistil, že bych absolutně o nic nepřišel, kdybych to i dál neznal. Dokonale předvídatelný děj bych ještě snesl, ale co mi tam opravdu vadilo hodně, byla celková nevěrohodnost děje/postav a dle mého názoru totální odtrženost toho filmu od reality. V rámci žánru se s tím samozřejmě tak nějak počítá, ale stejně prostě nemůžu brát vážně film, který se mi snaží tvrdit, že krásná žena jako Kate Winslet je dlouhé roky nezadaná, protože platonicky miluje nějakého debila, podobně jako mi už přijde jako čisté sci-fi situace, kdy opilý Jude Law přijde navštívit svou sestru, a najde tam atraktivní Cameron Diaz, která se s ním vzápětí začne líbat a dokonce mu navrhne zcela nezávazný sex (šlo by to i otočit z jejího pohledu, který je podobným způsobem krajně nepravděpodobný - jaká je šance, že vás v cizím domově navštíví pěstěný nezadaný muž s vizáží hollywoodské celebrity, který se do vás následně zamiluje?). Nikdo tam nemusí řešit peníze, v podstatě všechny postavy jsou superbohaté, včetně vdovce s dvěma malými dětmi, což je rys, který mi připomněl Vejdělkovy filmy, jakož i mnohé jiné současné české romantické komedie, které jsou podobným způsobem odtržené od reality, a nadto jsou ještě řemeslně více zfušované než obdobná hollywoodská produkce. A krom toho mi Jack Black přišel jako krajně nevhodný protějšek ke Kate Winslet, potažmo do romantické komedie obecně. A překvapil mě tam ten stařičký Eli Wallach, u něhož jsem nepochopil, proč musel hrát postavu scenáristy, a ne prostě sám sebe, což by bylo dokonale autentické. Celkově se mi ten film nelíbil, přišel mi vylhaný a falešný, a očekávám, že brzy zapomenu, že jsem ho vůbec kdy viděl, což je jedině dobře. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Chyběli vám romantiky s Cameron Diaz? Tu jednu máte. Je v ní sice Jude Law, ale vyrovnávají ho Winsletová, Black a Wallach, takže lze přežít bez újmy. Pár originálních nápadů by se našlo, nudných pasáží je minimum a Jack Black hraje hudebního skladatele. Nestačí? OK, přihoďte si originální trailerové vsuvky (mohlo jich být víc), skvělá camea a fajn soundtrack. Pořád málo? Eli Wallach jako scénáristická legenda a Jude Law v nezapomenutelné scéně s ubrouskem... No dobře, Láska nebeská to není, ale i tak to stojí za to. Vážně. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dlhočizná ale celkom pohodová romantická komédia s nedotiahnutým a nevyváženým scenárom, kde je dejová línia s Cameron Diaz oveľa zaujímavejšia než tá s Kate Winslet (nehovoriac o divnej zápletke o výmene domov). A Jack Black je strašný miscast. PS: Cameron Diaz mala strašné šťastie, že prišla do Británie keď tam raz za iks rokov solídne snežilo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Aneb Když je i "romantická slaďárna" příliš lichotivé označení. Nezlobte se na mě, ale takovou přehlídku všudypřítomného ohavného kýče, zdlouhavých uslzených scén, ustavičných rozchodů, návratů, moudrých rad a nehumorného vtipu jsem už taaakhle dlouho neviděl. Jen jedna jediná věc mě udržela v pozornosti, a sice postava scénáristy Eliho Wallacha. A já se ptám - proč se nějaký skutečný scénárista nepodílel i na Prázdninách samotných? Protože výsledek si umím vysvětlit jenom tak, že scénář napsala Sněhurka hned poté, co probírajíc se z deliria zjistila, že jí sedm trpaslíků uteklo za Červenou karkulkou. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ta pravá romantika! Tohle je čtvrtý film, který jsem od Nancy Meyers viděl (chybí mi už jen Something's Gotta Give) a můj třetí plný počet pro její film. The Holidays se ze začátku jevil jako mírně nadprůměrný romantický film, jenže pak do příběhu vstoupí Eli Wallach, Jack Black a s nimi nejméně tuna filmových odkazů (které já prostě miluju) a měl jsem jasno, že tohle není jen nadprůměrný romantický film. A co že je na tomhle snímku skvělé? Prakticky vše. Casting (Cameron, kvůli které jsem si tento film sehnal, byla jako vždy senzační, Kate taktéž, Blacka jsem snad poprvé viděl opravdu hrát a Jude Law je sympaťák), hudba (když jsem viděl jméno Hans Zimmer, což je můj nejoblíbenější skladatel, dostal jsem trochu strach, protože jsem si vzpomněl, jak můj jiný oblíbený skladatel dělal hudbu pro podprůměrnou romantickou komedii a vůbec mi nesedl, byl to naprosto obyčejný soundtrack. Naštěstí tohle není podobný příklad, Hans se opět vyznamenal) i scénář (jak jsem už zmínil tuny referencí). Prostě a jednoduše - pokud chcete vidět, jak obyčejný příběh někdo dokáže neobyčejně podat (zápletka se mi líbila) sežeňte si tento film. A prosím vás, neporovnávejte ho s Love Actually - krom toho, že zde vystupují angličtí herci a že se část příběhu odehrává v Anglii, nemají tyto filmy NAPROSTO NIC společného a tenhle film se ani nesnaží být podobný, tak proč ta srovnání, že tohle není Láska nebeská? Nebo to mám opravdu každému filmu, kde bude použito CGI vyčítat, že to není Avatar? To je přece hloupost… ()

Galerie (50)

Zajímavosti (26)

  • V čase 59:07 Iris (Kate Winslet) pomůže Arthurovi (Eli Wallach) domů a pak u něj obdivuje různá ocenění, včetně Oscara. Herec, který ho ztvárnil, žádného Oscara v té době neměl, ale v roce 2011 získal čestného Oscara za celoživotní přínos. (Proste..Jana)
  • Když Amanda (Cameron Diaz) leží v posteli v Anglii a vidí v televizi svojí reklamu, je jasné, že se dívá na Malou Velkou Británii (od r. 2003). Tento seriál vysílá anglická BBC, která získává peníze z televizních poplatků a reklamy nevysílá. (Seriál ale mohl být také vysílán na komerčních kabelových televizích Dave nebo G.O.L.D., které reklamy mají.) (imro)

Reklama

Reklama