Reklama

Reklama

Motel smrti

Trailer 2

Mladý manželský pár v opuštěném motelu objeví skryté videokamery ve svém pokoji. Brzy si uvědomí, že pokud se jim nepodaří utéct, stanou se dalšími oběťmi snuff filmu. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (389)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý thriller. Má dosť dobrý príbeh o dvojici manželov, ktorým sa behom dlhej jazdy pokazí auto a tak sa na noc ubytujú v osamotenom moteli, ale zistia, že jeho majiteľ si aj s priateľmi zarábajú tým, že týrajú a zabíjajú svojich hosťov, čo točia na video a tak musia manželia urobiť všetko preto, aby prežili. Spracovanie sa mi páči, síce tu nie je nič, čo by výrazne prekvapilo, ale film je mimoriadne svižný, nie je tu žiadny zbytočne dlhý úvod a tak sa už po chvíli dvojica ubytuje v moteli a potom sa už bez zbytočných scén stále niečo deje. Čo sa týka samotnéhé boja o život, tak trochu sklame, že záporáci sa väčšinu času až tak moc nesnažia, skôr chcú svoje obete trápiť psychicky a tak sa o postavy nedá až tak moc obávať, ako by sa dalo, ale aj takto je to dostatočne zaujímavé a väčšinou funguje aj napätie. A práve o to tu ide hlavne, o napätie a vymýšľanie spôsobu úteku a preto tu nie je kladený dôraz na krvavé scény, úmrtí je minimum a ani tie v ničom nezaujmú. Herecké obsadenie je veľmi dobré, Luke Wilson a Kate Beckinsale a okrem nich tu až na pár zamaskovaných zabijakov nie je takmer nikto. Réžia je bez problémov, tento typ filmu zvládla dobre a technická stránka nie je ničím výnimočná, ale tiež nesklame. Motel smrti je thriller, ktorý síce nepriniesol nič nového, ale je príjemne dynamický, napínavý, dobre natočený a aj obsadený a tak nemám dôvod nebyť spokojný. Objektívna kvalita filmu- 67%, film sa páčil mne na 74%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Půlhodina totální nudy s nejrůznějšími a hlavně předvídatelnými klišé, bez jakéhokoli leknutí, s logickými kiksy a příšerně hrající Kate. Vrchol nastal při protahované scéně s boucháním na nejrůznější zdi a dveře, kdy jsem se téměř červenal nad její naprostou nefunkčností. A pak najednou stačí párkrát zablikat, v krátké době několikrát vyděsit a už koukám na všechno jinak a hlavní dvojici (spíš tedy sympaťákovi Wilsonovi) upřímně fandím. Výstavní šoky, pro změnu nějaké to popření klišé a děsivá atmosféra. Ten protiklad proti úvodu je téměř neuvěřitelný. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Laciný horor, který potřeboval pár aut, jeden motel, kus jedné silnice, 7 herců, jednu podzemní chodbu a dvě pistole. Dva lidé lapeni v pasti a mučeni hrou na kočku a myš třemi nevýraznými záporáky, z nichž jeden je spíš takový nervově nevyrovnaný ťulpas. Masky jsou mizerné, napětí budované tak standardně, že víc už to ani nejde (zástupce americké standardizované produkce), žánrové postupy milionkrát okoukané, takže proč a čeho se tu bát? Ničeho. Ústřední dvojice je ale sympatická a líbí se mi logické postupování. Konečně někdo vysvětlil, kde se ti zabijáci tak náhle za vašimi zády berou, což je sympatické. Ale to je asi tak jedna z mála sympatických věcí na tomto jinak velmi samoúčelovém hororu, u něhož se budete bát spíše zůstat vlivem nudné a okoukané podívané. Jinak konec je...ne nebudu spoilerovat, ale tyhle konce mám rád. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že zdejší padouši viděli Kate v indiánském oblečku v Klik - život na dálkové ovládání a chtěli si natočit nějakou vlastní scénku. Inu, kdo by nechtěl. Tohle je přesně případ, nad kterým člověk/divák zůstane rozkročen. Na jednu stranu hrozně jednoduché, předvídatelné, prosté a místy dost nelogické, na druhou stranu mi to vždycky přišlo hrozně napínavé a s atmosférou, navíc mezi Kate a Lukem to fakt funguje, díky za ně. Mrzí mě ten hrozně rychlej a prostoduchej konec, který jasně ukazuje, že tvůrci věděli co chtějí natočit, celé to postavili na atmosférickém rozjezdu, pak se chvíli plácali, ale vůbec nevěděli, jak to zakončit, tak to prostě střihli na první dobrou v posledních pěti minutách. Korunu tomu všemu nasazuje megafail českého dabingu, který tísňovou linku v závěru nechal (v rámci úspor) promluvit hlasem jednoho z padouchů, což vzhledem k tomu, že to bylo o několik desítek minut dříve použito jako napínací moment, je fakt do nebe volající... ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Nechte se zmýlit českým názvem, kterej jakoby předurčuje film k tomu, aby dostal odpad!. To rozhodně ne. Po pomalejším rozjezdu nastává maraton napětí a strachu, který vás od obrazovky nepustí ani na malou milisekundu. Místy je překlišováno, to ano, ale film je na koukání hodně dobrej i tak. Rozmýšlím se mezi 3 a 4. Nakonec tedy 4.:) Kate to tam sluší a ten hlavní záporák je fakt hnusák. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Scéna kolem 20. minuty, kdy Amy (Kate Beckinsale) rozsvítí v koupelně a následně zalézá šváb pod koberec, byla použita i ve snímku Hostel III (2011). (Syna.1990)
  • Film byl do kin doručen pod falešným názvem "Temporary Arrangement" (Přechodné ustanovení). (HappySmile)
  • Všetky snuff scény boli natočené hneď v prvý deň nakrúcania. (misterz)

Související novinky

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

24.06.2009

Jsou tady nové informace o dvou filmech z produkce Roberta Rodrigueze. Minulý týden jste v našich novinkách četli, že průvodcem mimozemských lovců na třetím safari na Zemi bude zřejmě Neil Marshall.… (více)

Reklama

Reklama