Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. To nejhorší, co může potkat podobné filmy je zas a dokola scénář. A také neúnosné chování postav, které vyplývá právě z bídného scénáře. Ten byl v tomto případě velmi děravý, takže všechny chyby byly dokonale zřetelné. A bohužel nejen v dialozích. Příkladem jmenuji, v jednom záběru dítě poklidně tvrdě spinká, ale v dalším má v ústech dudlík, ačkoliv všichni byli mimo jachtu, zřejmě moc šikovné batole. Všichni se svlékli, aby z plavek vytvořili provaz, ale na konci měla slečna prádlo opět na sobě, zřejmě se stihla ve vodě i převléci. Týpek roztrhl vlajku, když se po ní chtěl dostat navrch, ale v dalších záběrech již opět nepoškozená poklidně vlaje. A co se stalo s tou dívkou, která odplavala pro pomoc? No a ten pomatený konec... Po většinu času mi unikal smysl chování všech postav. Tu blondýnku, která dostávala hysterické záchvaty, jsem měla chuť už po minutách něčím praštit a když se začala ve vodě modlit, těžce jsem nechápala. Přála jsem si, ať se tam někde objeví Megapiranha, Megalodon, nebo prostě něco, co by trochu rozvířilo vodu a pořádně nakoplo tu bandu vylízanců. Pobavilo mě pár hloupých, ale vtipných slovních výseků, které by za jiných podmínek působily přirozeně, ale zde se uchylovaly až k trapnému podtónu. Jsem zaujata zdejšími komentáři, díky nimž jsem přišla na to, že ty nejtrefnější a nejlepší jsou napsány k nízce hodnoceným a odpadovým filmům. A jak v tom jednom zní, oni se vlastně pozabíjeli sami. "Co kdyby sis z prdele vytáhl tu vrtuli a vynesl nás nahoru?", "Já jsem taky člověk, nechci tu umřít.", "Mám nápad. Uděláme provaz.", "Musíme zavolat policii." :D ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Partička kandidátů na Darwinovu cenu skočí z jachty do vody a nemůže zpátky bo zapomněli skopnout žebřík. Debilní, leč docela zábavně znějící premisa, která s prvním dílem nemá, až na lidi v nouzi uprostřed oceánu, v podstatě nic společného. Jenže jak byl první díl realistický (a nudný), tak dvojka není debilní jen tím samotným námětem. Snad v žádném jiném filmu mě postavy nesraly tak, jako tady. Divák, místo aby se o ně bál, se naopak těší až se ta partička namachrovaných debilů utopí a přestane zbytečně děsit už takhle vystresovanou mořskou faunu. Rozklad mozkových buněk naštěstí s blížícím se závěrem trochu pomine a musím uznat, že filmařsky to není vůbec špatné, jakkoli mi ty četné klipovité (2006™ filmařina) rádoby artové prostřihy přijdou v tomto žánru dost zbytečné. Nicméně s ohledem na ten dumbfest postav je tohle film jen pro otrlé. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery... Odsouzeni zemřít je rozhodně lepší a dramatičtější než Open water 1. Námět se mi velmi líbil. To, že naskákají do vody a zapomenou na schůdky je velmi lákavá zápletka a věřím, že se to klidně mohlo stát, jsme jen lidi, ne? Některé ty první nápady, které ve vodě podnikaly mi přišly taky logické. Akorát je teda mohlo pak napadnout spojit síly a některou tu holku se snažit tam vyhodit. Bohužel od momentu, kdy tam nechtěně bodne toho kámoše to jde celý do kopru. To, že se vlastně pozabíjí navzájem mi přijde taky hloupé, mohly tam tvůrci dosadit místo hloupých lidí, pár nenažraných žraloků. Ale jinak musím na filmu pochválit, že to ve mě dokázalo alespoň trochu vyvolat nějaké emoce, zatímco u Open water 1 jsem jen čuměl na obrazovku a vůbec jsem to s těma dvěma neprožíval. Kdyby se tu zapracovalo na logičnosti, zlepšil se scénář, vymazaly se zbytečné konflikty mezi účastníky a nebylo tam tolik evidentních chyb (viz. komentář Aluska88 a Dadel), tak se mohl tento film vyhřívat v červených barvách CSFD, o tom jsem přesvědčený. Ale na kdyby se nehraje a realita je taková, že víc jak na 3 hvězdičky to není. 50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

O prvej časti snímku "Otvorené more", ktorý bol natočený v roku 2003, som napísal niečo v zmysle, že je to film o poriadne nepríjemnej situácii, v ktorej sa môže človek ocitnúť. Zúfalí ľudia uprostred otvoreného oceánu. Bez lode, bez telefónu, bez vody a stravy... koľko to vydržia a koľko to vydrží divák? Pretože to je len zbytočne naťahovaná záležitosť, ktorá by sa dala rozpovedať za dvadsaťpäť  minút. Dal som tomu dve hviezdičky. O tri roky neskôr, v roku 2006, bola však vyprodukovaná aj druhá časť "Otvorené more 2: Odsúdení zomrieť". Je to v podstate to isté ako to, čo som videl v pôvodnom filme, akurát že teraz som sa pri tom nudil ešte o trocha viacej. * ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený. Trochu viac popracovať na pokusoch o záchranu a "technicky vychytať" jachtu a nemal by som výraznešie výtky. Ono námet sám o sebe je veľmi mrazivý a aj keď to tu už raz bolo v blede modrom, tak som sa teraz bavil oveľa viac. Herci svoje minimum zvládali s prehľadom a tradičné patetické barličky (decko, trauma) nerušili. Dvojka MÁ aj cez sponínané nedostatky potenciál (ak si ju pustíte k telu) obdarovať silným "disturbing" zážitkom. Žmurim oko a dávam 70%, lebo som absolutne NIČ nečakal. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • "Námorníci skočili cez palubu si zaplávať, ale pre nespustený rebrík sa nedostali späť na loď. Celá posádka bola nájdená mŕtva v blízkosti jachty" - úryvok z knižky Yachtunfälle. Und wie man sie vermeiden kann od Joachima Schulta. Text popisuje rôzne skutočné nehody na mori a možné riešenia, ako sa v podobnej bezútešnej situácii zachovať alebo sa jej vyhnúť. (Karush)
  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)
  • Ve scéně, kdy Amy (Susan May Pratt) ukládá dítě, nemá skoro žádné vlasy, v následujícím záběru má spící dítě plno kudrnatých vlasů. (Jocker94)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno