Reklama

Reklama

Legendární Barbar Conan je zpátky! Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D. Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (1 080)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $21,295,021Tržby Celosvetovo $70,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,651,292 //počet predaných kusov 93,373Tržby za predaj DVD v USA $10,788,073 //počet predaných kusov 676,072║ Kečupová báchorka v úplne neschopnej réžii s málom tých lepších momentiek, ináč len neprehľadný strihový guláš suchopárnosti, zvrátený krvavý úvod s pôrodom(bleee) , nevýrazná hudba, záver bol úplne už mimo kontrólu, všetko tmavé a neprehľadné, bez štipky dobrej atmosféry, prešľap a veľký. /25%/ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nie, nebol som nadšený. Starý, dobrý Barbar Conan s Arnoldom je proste klasika, ktorá žiaden remake nepotrebuje a už vôbec nie od "Babráka Conana" - M. Nispela. Miliusov Conan mal úžasnú atmosféru, jeden z najlepších ak nie najlepší soundtrack všetkých čias a vychádzajúcu megastar- Arnolda. Nispelov Conan ponúka hromadu akčných scén a krvi, postavy bez duše a hlavne tupého a nesympatického hlavného predstaviteľa. Stačí porovnať záver. Arnold v temnej atmosfére odfaklí dvoma troma údermi zloduchovi hlavu a je vymaľované. Spolu s hudbou a atmosférou to má čosi do seba. V novej verzi sa Conan oháňa mečom asi 10 minút, stále niekde letí a padá( samozrejme bez zlomenín a škarabancov), z klipového strihu bolí hlava a ja sa neviem dočkať konca. Takýto bezduchý je nový Conan takmer celý. Mimochodom, videl niekto z vás v kameňolome makať modelky hore bez? 40%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Mnohé veci sú tu dobre. Tento film je literárnemu Conanovi prekvapivo bližší, než kultová verzia so Schwarzeneggerom. Takisto Jason Momoa nie je ako nový Conan úplne zlá voľba, Bob Sapp je Bob Sapp a rozhodne poteší Ron Perlman v úlohe otca. Tým by sme však pomaly ale iste končili. Po vizuálnej stránke to nie je dobré ani zlé, efektov je miestami príliš veľa, záporné postavy slabučké (Rose McGowan, Stephen Lang)... Škoda. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Marcus Nispel je totální režijní looser a já bych ho nenechal točit ani kolotoče na pouti. V jeho počinu selhávají veškeré životní funkce filmu a resuscitace je v jeho případě vyloučená, leda tak amputace režiséra od filmu. Zmršené postavy, kompilace jinde viděných prvků slepená dost špatným a řídkým lepidlem. K tomu nelogické chování postav i sunutí děje kupředu. Katastrofální neumětelství korunují naprosté WTF scény, jako např. když si prkenná Rachel Nichols odskočí na pevninu zaš***at s barbarem a jářku na zpáteční cestě ji jako Karkulku překvapí vlk. Záporáci jsou tu opět jedna velká huba, tzn. že většinou jen blbě žvatlají a přežvykují v orální oblasti stupidní fráze o návratu nějaké majdy ze záhrobí. A skutek utek samozřejmě. Tragédii filmu pak ještě umocňuje nevýrazná hudba (kdo čekal pecku á la Poledourisův původní soundtrack, byl asi notně zklamán). Tak proč 2*? Pouze za Jasona Momou, který se mi jako Conan hodně líbil (srovnání s guvernérem Kalifornie si odpustím) a proto, že postavu Conana mám zkrátka srdcově rád...a žádnej Nispel neNispel mi ji nemá právo kazit...Tečka. Doporučuji komentář uživatele flanker.27, je v něm shrnuto VŠE podstatné :-) + mně nezbývá, než plně souhlasit. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V momentě kdy Momoa na závěr řekne "Já se vrátím" jsem chtěl vyskočit ze sedačky a toho debila naporcovat! Všichni víme čí je tento hláškový klenot trademarkem. A co víc z představy že by vzniknul ještě další díl mi není zrovna moc příjemně. Za zhruba 105 minut se ve filmu vystřídá bezpočet míst a Conan cestuje jako divej. Nemá to vlastně hlavu ani patu. Proč vlastně potřeboval toho zloděje? Docela mě pobavil jistý myšlenkový pochod díky kterému sbalil tu kněžku "Věřím, že člověk může dělat cokoliv. Žiju, miluju, zabíjím a jsem spokojený." Tenhle blábol se chtě nechtě nevyhne srovnání. A to hlavně s remakem Souboje Titánů, ze kterého vychází jako jasný poražený. V novém Conanovi rozhodně nechybí akce, ale je jedním slovem většinou zbytečná. Prostě se bojuje pořád a kvůli čemukoliv. Srovnávat s originálem se jeví jako naprosté šílenství. Atmosféra původního Conana je zcela někde jinde. Původní Conan byl založen na hypnotické hudbě, charismatu Arnolda a neskutečné mystičnosti Thulsy Dooma. Samozřejmě před plánovanou projekcí novinky jsem si nedělal žádné velké iluze. A copak se ve filmu povedlo? Určitě není špatný začátek, přestože porod uprostřed bitvy je dost over the top. A taky se mi líbili píseční bojovníci. Je to s filmem asi tak jak jsem již zde někde četl. Nispel si prostě půjčoval z jiných žánrů co se mu kde líbilo. Dokonce bych snad i nového Conana označil za jeden z jeho lepších filmů. Zní to neuvěřitelně, i přes tu bídu, tomu tak bude. 30% ()

Galerie (103)

Zajímavosti (21)

  • Rozpočet činil 90 milionů amerických dolarů. (Čiban)
  • Postava barbara Conana se poprvé objevila v povídkách Roberta E. Howarda v roce 1932, Conan tak stál u zrodu žánru fantasy a o dvacet let předběhl neobyčejně populární knihy J. R. R. Tolkiena. (Zdroj: HCE) (Krouťák)

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

09.04.2013

Tohle je „ten druhý Herkules". Jak už víte i z našich novinek, momentálně vznikají dva filmy o nejslavnějším starořeckém gerojovi. Ten prestižnější má Dwaynea Johnsona, kupu hvězd ve vedlejších… (více)

Rockův Herkules má konkurenci

Rockův Herkules má konkurenci

06.02.2013

A je to tu zas. Naposledy jsme se dočkali souboje dvou Sněhurek, Burton a del Toro natáčejí konkurenční adaptace Pinocchia... a dočkáme se i dvou hromad starořeckých svalů. Už víte, že Brett Ratner… (více)

Reklama

Reklama