Reklama

Reklama

Legendární Barbar Conan je zpátky! Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D. Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (1 080)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V momentě kdy Momoa na závěr řekne "Já se vrátím" jsem chtěl vyskočit ze sedačky a toho debila naporcovat! Všichni víme čí je tento hláškový klenot trademarkem. A co víc z představy že by vzniknul ještě další díl mi není zrovna moc příjemně. Za zhruba 105 minut se ve filmu vystřídá bezpočet míst a Conan cestuje jako divej. Nemá to vlastně hlavu ani patu. Proč vlastně potřeboval toho zloděje? Docela mě pobavil jistý myšlenkový pochod díky kterému sbalil tu kněžku "Věřím, že člověk může dělat cokoliv. Žiju, miluju, zabíjím a jsem spokojený." Tenhle blábol se chtě nechtě nevyhne srovnání. A to hlavně s remakem Souboje Titánů, ze kterého vychází jako jasný poražený. V novém Conanovi rozhodně nechybí akce, ale je jedním slovem většinou zbytečná. Prostě se bojuje pořád a kvůli čemukoliv. Srovnávat s originálem se jeví jako naprosté šílenství. Atmosféra původního Conana je zcela někde jinde. Původní Conan byl založen na hypnotické hudbě, charismatu Arnolda a neskutečné mystičnosti Thulsy Dooma. Samozřejmě před plánovanou projekcí novinky jsem si nedělal žádné velké iluze. A copak se ve filmu povedlo? Určitě není špatný začátek, přestože porod uprostřed bitvy je dost over the top. A taky se mi líbili píseční bojovníci. Je to s filmem asi tak jak jsem již zde někde četl. Nispel si prostě půjčoval z jiných žánrů co se mu kde líbilo. Dokonce bych snad i nového Conana označil za jeden z jeho lepších filmů. Zní to neuvěřitelně, i přes tu bídu, tomu tak bude. 30% ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

No hezké to tam ti Bulhaři mají. Jinak nevím, proč se stále snaží někdo srovnávat a hledat v tomto druhu filmu nějaké skryté či odkryté významy. Je to prostě film pro zábavu, film odpočinkový, u kterého vypnete přemýšlivou část mozku a zapnete relaxační části. Takového filmy jsou prostě potřeba a pokud plní ony relaxační a odpočinkové funkce jsou to dobré filmy. Přiznám se, že jsem měla před zhlédnutím obavu z hlavního hrdiny, pán je to takový prapodivný, mně celkem nesympatický. Ale dopadlo to výborně. Momoa je prostě barbar tělem i duší. Patrně je pozůstatkem (dle nedávných výzkumů) souběžné vývojové větve Homo neanderthalensis, neboť dle toho co si pamatuji z dějin pravěku naprosto odpovídá popisu: čelo ustupující, prchavé, nadočnicové oblouky vystouplé. A hlavně, na to, že jeho otec byl Perlman se z něj vyklubal vskutku krasavec. No, a uznejte sami, Arnold má taky ještě spíše výraz Ötziho. Zajímalo by mě, jak moc ovlivnila doba, kdy bylo poprvé možné zhlédnout Barbara Conana, hodnocení tohoto filmu. Pro mě to tenkrát byla naprosto neuvěřitelná pecka, kdybych film viděla poprvé až nyní, nevím jak bych reagovala. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Sympatickej pár Momoa a Nichols (i když Momoa víc než germánskýho arnoldovskýho typa připomíná to, čím je, totiž jižanskýho havajčana), plakát dobrej, konec pozitiv. Rose McGowan je tady naprosto obludná a nesympatická, a to i vzhledem k tomu, že hraje zápornou postavu. Ron Perlman ve svejch pěti minutách stihne tak akorát předvýst megafousy, Stephen Lang jako záporák nulovej. Příběh - nějaká bad-ass maska, co potřebuje krev vyvolenýho a pak zničí svět a udělá z někoho boha, nuda. Scénky s Conanovou babou přivázanou k obřímu kolu tak moc připomínaj Indiana Jonese a Chrám zkázy, že chyběl jen objevivší se Harrison Ford, co by spustil "Kálí má, kálí má!" Krvavý efekty, co měly nejspíš prohloubit syrovost filmu, jsou tak debilní, až se člověk musí smát. Reálně rozhodně nepůsobí, když z někoho stříká krev po litrech, ať schytá jakejkoliv druh rány. To se dá tolerovat snad jen v anime. Cesta bojovníka sice horší, ale aspoň od toho nikdo nic nečekal. Tady se od Nispela taky nedalo čekat moc, ale že to zmršil kardiálně. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Celý film je úplný nezmysel... jediná dejová línia je Conanova pomsta za vraždu svojho otca, takže scenár za moc nestojí a okrem psychopatického Conanovho pohľadu a nezmyselného zabíjania tam toho moc neuvidíte... no napriek tomu sa na to vďaka dobrej hudbe a výbornému graifckému spracovaniu pozerá celkom dobre, ale aj tak som od toho čakal viac ;) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Conana jsem se fakt tesil a to mizerny hodnoceni mi docela zkazilo naladu, ale film nastesti neni na 50 %, ne ze by to bylo nejaky veledilo, ale ja se bavil. Nastesti se nejedna o remake prvniho dilu, ale mame tu novej a rek bych na fantasy potazmo Conana standardni pribeh, nicmene takovej ten slusnej standard, nic stupidniho. Libilo se mi, ze je tu videt i dospivani Conana a neni to preskoceny jak v prvnim dile, pricemz ohrana hlaska z fantasy filmu "narodil se v zaru bitvy" tu dostava uplne jinej rozmer. Jinak se film ale pri dvouhodinovy stopazi nikde moc nezdrzuje a akce tak vicemene strida akci a neni moc cas na nejaky zbytecny kecani. Nispel je sice srackar a nezmenil to ani tady, takze nektery sceny nemaj takovou stavu a gradaci, jakou mit mohli, ale nic hroznyho. Obzvlast, kdyz je vse krasne brutalni a na dennim poradku je probodavani, usekavani a rozbijeni vsech moznejch casti tela. Krev je sice misty zbytecne digitalni, ale na to srat. Jinak celkove triky jsou povedeny, prachy jsou na filmu znat a nektery ty epictejsi zabery vypadaj fakt pekne, ale obcas precejen nakej trik zazlobi, ale nic hroznyho. Prvni zavaznejsi problem je hudba, "bohuzel" mam jeste v pameti genialni soundtrack prvniho dilu a tohle je jen takovej standardni fantasy doprovod, proste takova obecna hudba, ktera k podobnejm filmum patri, ale nenabizi zadnou vyrazne originalni nebo chytlavou melodii, ktera by dodala nekterejm scenam potrebnou stavu. Co se tyce hercu, vsechny vedlejsi postavy jsou bez problemu, vcetne fotrika Perlmana a hlavniho zaporaka, jedinej problem jsem mel s Momoou. Ne ze by hral nejak spatne, precejen srovnavat jeho vykon s Arnoldovo neni nic na oskarovy urovni, takze v tomhle ohledu to je v pohode. Problem je spis v tom, ze ackoliv to rozhodne neni nejaky vyzle nebo pupkac, stravit par hodin v posilovne navic by mu neuskodilo, misto obrovskyho barbara se svalama az nad hlavu je tu spis prevazne sympatickej sportovec, kterej kolem sebe rad toci mecem. Celkove ale pro Nispela od Cesty bojovnika precejen pokrok k lepsimu a jak jsem uz psal, ja se zkratka bavil, Conan je moje oblibena postava a takovejchhle fantasy je zoufale malo, takze ty 4* flaknu. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (21)

  • Barbar Conan je fiktivní postava, kterou vytvořil ve svých fantasy povídkách americký spisovatel Robert E. Howard. Po Howardově smrti řada autorů Conanovy příběhy rozvíjela (např. Lyon Sprague de Camp). Knihy o Conanovi začal překládat do češtiny Jan Kantůrek, po něm následoval např. Stanislav Plášil. Nejdříve pod hlavičkou nakladatelství Mustang, později pod svým vlastním nakladatelstvím Viking. (Danny F.)
  • Podľa Rose McGowan, ktorá si vo filme zahrala zlú čarodejnicu Marique, trvalo denne šesť hodín, kým ju zamaskovali. Začínali preto už od 2:30 ráno. (Steny94)
  • Odkaz na kuse látky, ktorú poslal Conan v ústach katapultovaného zlosyna, je napísaný v runovom písme. (Danny88)

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

09.04.2013

Tohle je „ten druhý Herkules". Jak už víte i z našich novinek, momentálně vznikají dva filmy o nejslavnějším starořeckém gerojovi. Ten prestižnější má Dwaynea Johnsona, kupu hvězd ve vedlejších… (více)

Rockův Herkules má konkurenci

Rockův Herkules má konkurenci

06.02.2013

A je to tu zas. Naposledy jsme se dočkali souboje dvou Sněhurek, Burton a del Toro natáčejí konkurenční adaptace Pinocchia... a dočkáme se i dvou hromad starořeckých svalů. Už víte, že Brett Ratner… (více)

Reklama

Reklama