Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na jméno producenta velmi nevýrazný snímek. Michael Bay, prosím? Tedy nečekal jsem, že se objeví Bumblebee, ale natočit Vraždy podle Jidáše přes kopírák a ještě k tomu prezentovat takhle průhlednou pointu... to se nedělá! Nejvíce oslovila výborná hudba a solidní Quaidův výkon. Nuda to ale nebyla, to ne... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Film má docela chytlavý námět, který je poměrně zdařile zpracován. Příjemný je také pohled na okouzlující "Gejšu" Ziyi Zhang, coby "sladkou holčičku, které svět ublížil." Jenže tvůrci se rozhodli, že film se bude vyvíjet osvědčeným způsobem. To znamená směrem vedoucím přes otřepaná žánrová klišé a nedostatky, projevující se především ve scénáři. Spousta působivých a dobře udělaných scén zůstalo odsunutých na vedlejší koleji, a je pak zdatně přebíjela již tolik známá dějová linie - muž se vyrovnává s odchodem ženy, kvůli náročné práci mu nezbývá čas na syny a ti tak trpí, a zažívají pocit odloučení. Pak se objeví velký případ, při němž muž začíná ještě více trpět a myslet na ženu. Nakonec, po velkém boji opět nalezne, co je pro něj nejdůležitější a obnoví své pouto se syny. "Odpusť mi prosím, buď mi synem..." Nu což, ale je to škoda, Jezdci Apokalypsy mohli být mnohem silnější. Takto jen lehký nadprůměr. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

O originalitu tady sice vůbec nezakopneme, podobných snímků i seriálů jsou mraky, ale to by nevadilo kdyby se tu nejednalo o slabší scénář se zpracováním, nesympatické postavy a malou záživnost. Takto je to další zbytečný krimi, které s přimouřenýma očima dosáhne maximálně někam do průměru. 40% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Životem utahaný detektiv Dennis Quaid (stylizovaný do Harrisona Forda) řeší brutální sérii rituálních vražd. Řeší ji uprostřed zimy, atmosféra je proto patřičně mrazivá. Kamera využívá každé příležitosti řádně se předvést, příběh se rozjíždí svižným tempem a Zhang Ziyi vypadá nebezpečně mile. Pak ale zajímavý thriller zabředne do rutiny tuctových detektivek a pokusem o velký, nečekaný zvrat se tak akorát dorazí. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Snímok zápasí s tromi obrovskými problémami: prvý...napätie-to absolútne absentuje..a to najmä v prvej polovici ......druhý problém...už po pár minutách som vedel hlavnú pointu...(počas filmu som sa len dozvedal súvislosti)...a každý všímavý divák ju odhalí hneď tiež,......tretí...samotný záver-ako keby nedokončený...mnohé zostalo visieť vo vzduchu ( ikeď mnohé bolo povedané na malom priestore).........Ale aj napriek tomuto všetkému to nebol film zlý, len akosik nedotiahnutý..... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)
  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)

Reklama

Reklama