Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 1

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILER: Jason jde do pekla, bohužel to s jeho odchodem není tak slavné jak by mohl filmový divák čekat. Podivná slátanina, kde se Jason převtěluje z jednoho těla do druhého se odehrává v naprosto jiném duchu než předchozí filmy, je to však škoda? Adam Marcus se pokusil kult Pátků třináctého trochu zmodernizovat, přičemž se chtěl co nejvíce vyhnout vykrádání předchozích dílů. Nakonec tak vznikl film, které skalní fanoušky nejspíše zklame, ale já jsem se docela bavil. Hororová atmosféra, jakou známe z předešlých děl je ta tam, ovšem není nahrazena humorem, jak se tomu děje u dnešních děl. Přesto je však humor z filmu pořádně cítit. Vezměme si například úvodní scénu, kdy se mladá žena vydává ke Křišťálovému jezeru, po několika klasických hororových klišé s dveřmi a žárovkami se nakonec setká tváří tvář s Jasonem. Žena se dá samozřejmě na útěk, přičemž Jason za ní pomalu pochoduje. Když tu najednou pronásledovat zmizí a černovláska se nervózně rozhlíží, kde by asi tak mohl být. Jak už tomu bývá, vrahoun se efektivně zjeví vedle ní a je připraven se o ní postarat... Tady se ale stane něco co bych nikdy nečekal. Rosvítí se světla, žena pomocí salta odskočí a všude se zjeví vojáci, kteří pomocí samopalů a granátů Jasona rozstřílí na malé kousíčky... Nechtěně vtipně působí i scéna, kde patolog sní Jasonovo srdce a ta - i když zde byl černý humor nejspíše zamýšlen - s restaurací, kde podávají hamburgery, ve kterých má maso podoby hokejové masky. Celkově se jedná o důstojné pokračování jedné hororové legendy, které funguje jako samostatný film (90ková teen vlna!), ale jako sequel si vede podprůměrně. ()

DJ Lonely odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to byl opravdu příšerný paskvil. Pochopte, Pátek 13-tého je pro mě (jako hororového fanouška) skvělá série a ani jednomu dílu jsem nedal méně než 3 hvězdičky, ale co má být pro Boha tohle?! Směska odkazů na všechny horory viz. dům vypadající jako Amytiville, v něm Necronomicon ze série Evil Dead, Jessica tvrdící na stanici, že Stevena nechala poblíž "Myersova místa", scéna v bistru vykrádající scénu na policejní stanici z Terminátora a ve finále zjištění, že Freddy vs. Jason byl plánován už deset let předem. Tohle prostě nemá s Pátkem 13-tého co dělat. Ani desátý díl situovaný do daleké budoucnosti mě tak strašně nenakrknul! Doufám, že jako další v řadě půjde remake prvního dílu. Nic jiného už asi nemá cenu. ()

Reklama

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Jason Vorhees se vrátil! Už po deváté. Tento díl je už v produkci společnosti New Line Cinema a je to na první pohled znát. Tato devítka je celkem kvalítní béčko, až na nějaký to klišé (teď mám zrovna na mysli hroznej klišovytej začátek) a na nějaký slabší scény (souboj Jasona s hlavním hrdinou). Pro mě nejlepší scéna z filmu byla, když ze země vyleze ruka Freddyho a z táhne pod zem Jasonovu masku. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že ma po predchádzajúcej časti Piatka trinásteho nemôže z tohoto univerza už vážne nič prekvapiť. Evidentne som sa mýlil. Jason je majstrom nie len telekinézy, portovania ale aj reinkarnácie a tým prevtelenia svojej duše do najbližšej osoby, ktorá buď to spapá jeho srdce alebo od neho dostane jazýčkovú no proste humus. Vyvražďovačky boli celkom na úrovni ale to človek od podobnej kultovej záležitosti jednoducho čaká. Navyše sa v tejto časti pozrieme aj na vetvu Jasonovej rodiny, ktorá nám ešte v žiadnej predchádzajúcej časti nebola bližšie predstavená a celkom dobre vás pobaví aj ďalšie z množstva kompilácií Jasonových smrtí ako aj čierny ghost hunter, ktorý dáva jednu lepšiu hlášku ako druhú. No jednoducho som bol celkom milo prekvapený ale inak mám pocit, že celá séria ide týmto ako aj asi piatimi predchádzajúcimi dielmi do breku. 35% ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Pátek Třináctého. Film je pojatý spíš jako zombie horor, než jako shlasher. Kdyby tam na začátku či na konci nebyla ta maska Jasona, neřekl bych, že to je patří do série Friday 13th. Film má světlé ztránky jen v případě scének se sebejistým lovcem Dukem a scénkou, kdy střílí snad 5 lidí na převtěleného Jasona - *. A vůbec nechci říkat nic o té závěrečné scéně v baráku a malém vetřelci- (to bych musel dát odpad !) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Natáčení filmu začalo 20. července 1992 a skončilo 4. září téhož roku. Natáčelo se v Kalifornii. (henrycruel)
  • Jedná se o první díl série, ve kterém zazní jméno otce Jasona Voorheese (Kane Hodder). (Simex_)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama