Reklama

Reklama

The Cake Eaters

  • Austrálie The Cake Eaters (více)
Trailer

Na venkově, v malém městečku The Cake Eaters, žijí dvě propojené rodiny, které se musí vyrovnat s láskou a ztrátou. Otec rodiny a místní řezník se musí vyrovnávat se ztrátou své manželky Ceci. Jeho nejmladší syn Beagle pracuje v místní střední škole v bufetu, nejstarší Guy byl několik let pryč na cestě za svým snem stát se rockovou hvězdou, kvůli tomu ale prošvihl matky pohřeb. Beagle touží po dívce jménem Georgia, která je ale smrtelně nemocná. (poz3n)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Matrinx 

všechny recenze uživatele

Z daného tématu by šlo určitě vytěžit i mnohem víc. Příliš mi tam nesedla ta druhá linka - vztah seniorů, až moc odváděla pozornost od hlavní linky. Docela bych bral, kdyby film byl podán více emocionálně - třeba kdyby v něm nakonec Kristen zemřela, myslel jsem si, že to tak i bude, ale bohužel. Takhle tenhle film působí jenom jako lehký větříček, na který nezapomenu díky své vyjímečnosti, ale pouze díky Kristen Stewart, které mi bylo vážně líto... ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, skromný, malý film s velkým nábojem v sobě. Jedna z pistolnic, Mary Stuart Masterson, ze svého koltu vystřelila citlivý a laskavý filmový projektil, který dokáže diváka vzít za srdce a dokáže mu nastínit, že i ten nejtemněji vyhlížející život může přinést světlé okamžiky. O Friedrichově chorobě jsem jaktěživ neslyšel, díky brilantnímu výkonu Kristen Stewart však o jejích svalových symptomech vím mnoho. Kristen svět nezávislých filmů opravdu svědčí a dokazuje, že hrát umí, jen potřebuje tu správnou příležitost. ()

Reklama

Destinytte 

všechny recenze uživatele

Už u filmu Speak z roku 2004 jsem si uvědomila, že je Kristen dobrá herečka, hodně lidí si řekne "To je ta ze Stmívání, bože." a to je škoda, protože ona je skutečně víc. Tady je to perfektně vidět, pokud vás nedostala nějakou jinou rolí, tak touhle určitě. Celkově je to dobře natočené drama o dvou rodinách a jejich trápení. Obsazení herců se mi líbilo. Nemám co vyčíst, 4*. ()

hobbitko 

všechny recenze uživatele

Příjemný, jednoduchý film o silných emocích, které ovládají každodenní život lidí, o malých, ale důležitých věcech, které ze života dělají něco nádherného, o blízkosti a vzdálenosti - krásné, prosté svědectví s teplým nádechem opravdové jižanské atmosféry. Kdo jiný než Mary Stuart Masterson jako tvůrce. Není to sice až tak působivé jako Fried Green Tomatoes, ale má to vykročeno po stejné cestě. ()

iantomasik 

všechny recenze uživatele

Film se bohužel neobejde bez několika klišé (stříhání vlasů, rozpažení na motorce, úvodní a závěrečné sekvence "domácího videa") a v principu se v něm vlastně nic neděje, ale právě tahle civilnost a přízemnost působí velmi uvěřitelně a blízce. Potěšující je i fakt, že se jedná prakticky o jedinou roli Kristen Stewart, v níž je nucena opravdu hrát a vcelku ji to jde (dívím se, že nemá našlápnuto k ceně akademie, když hraje postiženou - satira). Je to jeden z těch filmů, co vás nenásilně ponoukne k tomu nestěžovat si nad vlastními útrapami a brát život jaký je, pokud tohle vyhledáváte přidejte si hvězdu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Režisérka při natáčení tohoto filmu spolupracovala s dvěma sestrami, které touto chorobou trpí. Jedna z nich po shlédnutí filmu řekla, že na začátku filmu si myslela, že Kristen touto chorobou opravdu trpí. (Reesam)
  • Poté, co Georgia (Kristen Stewart) stráví noc s Beaglem (Aaron Stanford) a chystá se vstát z postele, je možné vidět otlačený popruh od podprsenky. Údajně ale Georga byla celou noc nahá. (Reesam)

Reklama

Reklama