Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (510)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[77%] Viděno v kině. Na tohoto sólového FLASHE jsem se docela těšil. Ezra Miller je docela sympaťák; DC mám rád, tak víc než přepálenou a zábavnou CGI akci jsem nečekal. Naštěstí to funguje docela dobře i příběhově. To ocitnutí v jiné realitě a čase připomene i marvelovky jako je Dr Strange nebo Spiderman z r 2021. Je teda pravda, že mě Miller chvílemi trochu otravoval (myslím tím toho jeho dvojníka), ale pak jsem se už jen usmíval a soustředil se na děj, AKCI a skvělého Keatonu, který se zde vrátil jako BATMAN! CO k tomu dál říci? Určitě to není tak excelentní jako je třeba Muž z oceli, to by chtělo asi víc zapamatovatelných scén, emocionálních momentů atd. I když ta linie s Barryho rodiči byla docela obstojná. Takže vedle Millera tu měl Michael Keaton docela hodně prostoru, takže to mě opravdu potěšilo. Ben Affleck se tu moc neohřál, ale potěšilo mě ho vidět a ta jeho úvodní akce byla víc než slušná. Jsou to různá camea; některá pobaví. 😉 Třeba Gal Gadot mě potěšila – aspoň na těch 4, 5 min. Hudba – celkem ok. Akce je tu dost, ve finále už trochu začne nudit, ale je to prostě takový standart DC. Na výplach víc než vhodný. Za mě spokojenost! ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

The Flash není normální komiksový film. Není to odlehčený Spiderman, ani temný Batman, jede si to úplně svoji linii - špagetu. Tuhle vlastní linii bych nejlépe přirovnal k Billu a Tedovi na cracku, říznuté se zhuleneckými komediemi Setha Rogana, naředěné Návratem do Budoucnosti. Některé vtípky, dialogy, scény jsou tak za hranou a ujeté. Do toho znáte minulost hlavního herce a s tímto vědomím je to paradoxně možná ještě lepší. Je to místy těžce nelogické, chaotické, ale pod těmito vrstvami se jedná o naprosto skvělou, humorem nasáklou podívanou. Čekal jsem ledacos. Čekal jsem, že to bude špatné nebo trapné. Nějaká má část čekala, že to může být i dobré, ale na toto jsem připraven nebyl. (Více) ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Pohřeb DCEU v přímém přenosu. Osudovou epiku z trailerů mění Muschietti na kolotočářsky přepálenou epizodu Ricka a Mortyho, v níž nechtěné záchvaty smíchu střídají bizarní momenty a všudypřítomná sebereference. Ještě že se to celé restartuje, protože po tomhle přebujelém chaosu by nebylo kam ani proč pokračovat. Když zábavný brainwash, tak určitě takhle. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Téhle fázi DC už pomalu zvoní hrana a Flash skoro působí jako taková labutí píseň. Ale bez obav, máme tu ještě Aquamana 2 a Blue Beetle, na něž se jistě každý strašně těší! Srovnávat tohle s Marvelem je dnes už jako skočit z bláta do louže, nicméně tady z toho ten Spider-Man: Bez domova doslova křičí. Ač to je poměrně zábavné, celou zápletku míchající do sebe několik časoprostorových linií musí odstartovat fakt, že se hlavní postava zachová jako nejnezodpovědnější blb na světě, a vše, co se odehrává poté, je už jen bezmyšlenkovitá akce na efekt. Přemrštěný fanservis mnoho fandů uchlácholí, naopak hodně nepovedené digitální efekty kdekoho možná zaskočí, ale jinak je to veskrze průměrná komiksová podívaná, jejíž existenci pravděpodobně dva dny po projekci zapomenete. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechtělo se mi do tohoto filmu. DC ve mně stále budí mírnou nedůvěru, byť se s každým dalším filmem reálně zmenšuje, a k tomu se hlavní role zhostil Ezra Miller, nejnesympatičtější tvář Hollywoodu současnosti. Jenže chyba lávky diváku. DC s každým dalším filmem vstává z popela a podkopává současnému Marvelu hrob. Flash je totiž neuvěřitelně příjemná, odpočinková záležitost, která si jednoznačně zaslouží statut adekvátního blockbusteru. Ezra Miller je možná pro kdekoho krypl nemytej, ale tady se asi po psychině srovnal a střihnul si sympatickou dvojroli jak z partesu. K tomu je tu celá řada super odkazů na různé paralelní dimenze a divák musí být nadšen. Především návratem Michaela Keatona, co si budem. Ve výsledku je tento kousek nečekaně dobrým superhrdinským dobrodrůžem s klasickým tématem časového paradoxu, o kterém, když to nečekáte, o to víc Vás potěší. Mě teda potěšil fest. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

  • Warner Bros. po vydání Zack Snyder's Justice League (2021) prohlásilo, že kánonem nadále zůstává původní Justice League (2017) a žádné petice ani žádosti fanoušků to nezmění. I přesto Flash navazuje právě na verzi Zacka Snydera, kdy se přímo odvolávají na události z jeho verze, a to když Barry (Ezra Miller) mluví s Brucem (Ben Affleck) o cestování časem ve městě Pozharnov. Tuto teorii podporuje i fakt, že Iris West (Kiersey Clemons) ve filmu tvrdí Barrymu, že ho musela nedávno vidět. Mluvilo se o scéně, kdy Barry zachraňuje Iris při autonehodě. Obě scény v původní verzi z roku 2017 nejsou. (Glouwer)
  • Michael Keaton mal v čase uvedenia tohto filmu 71 rokov, čím sa stal najstarším hercom, ktorý hral Batmana v akčnom filme alebo televíznom seriáli. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama