Reklama

Reklama

Star Wars: Klonové války

(seriál)
  • USA Star Wars: The Clone Wars (více)
Trailer
USA, (2008–2020), 48 h 58 min (Minutáž: 22–23 min)

Tvůrci:

George Lucas

Hrají:

Anthony Daniels, Tom Kane, Matthew Wood, Ian Abercrombie, Corey Burton, James Arnold Taylor, Ashley Eckstein, Tom Kenny, Ron Perlman, Olivia d'Abo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(133)

Obsahy(1)

Námětem tohoto seriálu jsou stejně jak u jeho jmenovce události mezi druhou a třetí epizodou, tzv. Klonové války. Dějovou linii se ovšem snaží přenést na vedlejší postavy a rozvijí zde příběhy, které nám mají pomoci v pochopení všech událostí a třetí epizoda na něj přímo navazuje. Setkáme se zde tudíž s Yodu, Obi-Wan Kenobim a dalších rytířů Jedi vedoucí armádu republiky proti nové Separatistické armádě droidů. Rozdíl mezi animovanou sérií je 3-D animace tohoto kousku a také to, že se má jednat o seriál s cenzurou PG-13 a tudíž jeho vysílací doba, která musí být po deváté hodině večerní, napovídá starší cílovou skupinu diváků. I stopáž jednotlivých dílů je delší. (Redswif)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (285)

chubaka 

všechny recenze uživatele

Máte rádi SW? Tak je to seriál pro Vás a v pohodě oželíte trochu slabší animaci. Jak už to u takových seriálů bývá, jsou tady dobré a slabší díly ( ty s Jar Jar by člověk opravdu někdy nejraději přeskočil ). Jako fanoušek SW se tady, ale dozvíte mnoho věcí, které Vám odpoví mnoho otázek ze světa Hvězdných Válek, a to je nabídka, které se těžko odolává. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Výborne vyplnenie deja medzi epizódou 2 a 3. Sympatické postavy a animácia. Slabšie časti sa striedajú s lepšími, no treba povedať že prvá séria ma až tak nebavila a trvalo celkom dlho kým som došiel nakoniec. Potom už to ale vie lepšie udržať pozornosť a nastaviť sa na pravidelnosť sledovania. Pre fanúšikov povinnosť a zároveň príjemná vec na relax čo občas zachraňuje niektoré chyby vo filmoch. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto proste musí vidieť každý fanúšik druhej trilógie. Aj keď je to počítačovo animovaný seriál, nieje to vôbec pre deti. Skutočne sa tu aj vraždí, narozdiel od Rebelov, kde sa len omračujú Stormtrooperi. Veľmi sa mi na seriáli páči, že skoro každé 3 alebo 4 epizódy tvoria jeden príbeh a tak sa jedná akoby o jeden dlhý celistvý film. Toto však nieje žiadne voľné pokračovanie Star Wars, na scenári a produkcií sa podieľa samotný otec Star Wars George Lucas. Takže čo sa nezmestilo to druhej trilógie dopĺňa práve tento seriál. Skoro v každej časti sa bojuje proti impériu, hlavnými postavami sú Anakin a Obi-Wan, často sa dočkáme známych tvárí ako Yoda, Windu, Dooku, dokonca je tu viac priestoru pre skvelého Generála Grievusa. A tiež spoznávame viac Jediov, hlavne tých hlavných majstrov z rady Jediov. Taktiež je tu obrovský priestor pre Anakinovu padawanku Ashoku, ktorá sa vôbec do filmovej trilógie nezmestila. A je to podľa mnohých najlepšia postava celých Star Wars. V neposlednom rade sa tu stretávame so zaujímavými klonmi Jango Fetta a mnohých z nich si zamilujete. Niektorí sa objavili aj v Rebeloch. Rozhodne toto musí vidieť každý fanúšik, pokiaľ sa chce radiť medzi znalcov Hviezdnych vojen. Neviem sa dočkať 7.série. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pár dílů napřeskáčku. Kamarád to vystihnul velice přesně, když tvrdil: Na tenhle seriál mě baví se koukat, protože to jsou Star Wars. Je to akční, docela zábavné, ale nikdy bych se na to nepodíval podruhé. U mě pak platí to samé, až na skutečnost, že mi nepřišel tak zábavný. Nejvíce mne zarazilo, že totálně debilní "robotí kecy", které mi tak vadily už v úvodním filmu, se dokázaly protlačit i do seriálové podoby. To mám pak při sledování pocit, že se koukám na infantilní věc pro pětileté haranty. Star Wars na seriál rozhodně má a byl to dobrý nápad, ale tyhle serepetičky se do něj vážně nehodí. Další věc je, když všechny (čti VŠECHNY) dialogy a konverzační scény v kompletní šestici filmů mají hlavu a patu, jsou napínavé a nenudí. To v tomto případě je každá věta vypuštěná z libovolných úst skutečnou katastrofou a docela i utrpením... Již nebudu moc hanit (techno a breakbeatová hudba místo orchestru, WTF?) a shrnu všech pět dílů, co jsem měl možnost vidět, jedinou větou: bomba akce a pozlátko nedělá kvalitu, když příběh a vše ostatní je hrozná nuda. Tři z milosti. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Pořád si nejsem jistý jestli se mi to líbí nebo ne. Animace je divná, jiné slovo mě prostě nenapadá. Na jeden díl připadají tři podprůměrné. Sice se tam pořád něco děje, ale je to stále jedno a to samé. To co se v seriálu stane, je vlastně jen vata, která děj z filmů nikam neposouvá. Všechny ty honičky, souboje s hrabětem Dooku atd. jsou jen na oko, když všichni víme, jak to s nimi dopadne. Pro děti to může být dobré, mě to ale nudilo. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (304)

  • Jednou z oblíbených taktik hlavních postav je předstírat kapitulaci a následně nepřítele překvapit nebo aspoň získat čas na provedení další části plánu. V reálném světě je takové jednání podle Ženevských konvencí válečný zločin, neboť se jedná o zneužití dobré vůle nepřítele a brání přijímání vážně míněných kapitulací. Tomuto jednání se říká „proradnost“ (anglicky „Perfidy“), a patří mezi ně ještě předstírání neschopnosti boje, předstírání statusu civilní osoby či nekombatanta a předstírání chráněného statutu (označení, uniformy OSN či nezúčastněných zemí) – Republika v Klonových válkách hojně využívá všechny (obvykle převlekem za civilisty či dokonce příslušníky Konfederace). Republika též prakticky nikdy nepřijímá kapitulace nepřátelských droidích vojáků a na místě je masakruje, což je též válečný zločin. Používání klonových vojáků je též sporné, neboť většině z nich nebylo 18 let, což by šlo považovat za využívání dětských vojáků (navíc se v podstatě jedná o otroky). (vojtaruzek)
  • Když Obi-Wan zkontroluje systém, text Aurebesh v pravém dolním rohu obrazovky znamená „chrám Jedi“ a text vlevo dole znamená „střecha“. (KGBelik)

Související novinky

Seriálová Ahsoka verbuje záporáka

Seriálová Ahsoka verbuje záporáka

13.02.2022

Zatímco proslulý námezdní lovec Boba Fett svou seriálovou pouť již čerstvě završil, dle mnohých kritiků a fanoušků snad i nadobro, hrané Star Wars univerzum se na streamovací službě Disney+ teprve… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Mandalorian nabírá hvězdnou posilu

Mandalorian nabírá hvězdnou posilu

20.03.2020

Ve druhé sérii seriálu The Mandalorian od Disney+ si podle čerstvých informací zahraje taky herečka Rosario Dawson (Zombieland: Rána jistoty, Trans). Herečka by měla ztvárnit postavu Ahsoky Tano,… (více)

Reklama

Reklama