Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Caine ala Bond me moc nebavil, stejne jako jsem mu neveril ty spousty zen... Na druhou stranu je tam par opravdu podarenych vtipku mezi radky, proste britsky styl humoru. Ale, tenhle film hlavne musi milovat vsichni priznivci evropskych sportovnich aut, a verim, ze u nejednoho zaberu trpi jako zvirata...stejne jako ja. Cely film zacina perfeknim onboardem z Miury, coz uz je samo o sobe super. :-) Male plus za vynikajici zaver. 3+ ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek ´Dannyho jedenáctka´ (1960), se svého času stal naprostým fenoménem v oblasti zlodějských filmů, což zapříčinilo nemalou inspiraci dalších tvůrců ke vzniku snímků podobných. No, a tento, v koprodukci VB a Itálie, je jeden z nich. A tak tu máme další partu, kterou vede propuštěný vězeň (jak jinak) Charlie, odhodlaných k velké loupeži zlatých prutů ve své době v hodnotě deseti milionů dolarů. A že to musí být plán naprosto promyšlený snad ani není třeba připomínat. A promýšlené to samozřejmě mají a pro nás je to, i po tolika letech, stále fenomenální ukázka dokonalosti všech tvůrčích nápadů, jaké tu jsou k vidění. Největší divácký zájem míří především k autům použitých k úniku, jaký svět neviděl. Coby reklama na Mini Coopery snímek tímto zábavnou formou prostě zapůsobil dokonale. Tady máme možnost vidět, kde všude se dostanou a čím vším dokážou projet. Dynamika jízdy je brilantní a honička jako celek skutečně zábavná. A právě v tom je síla snímku. V žádném případě se nebere vážně a naopak spíše využívá sentiment všech daných skutků. Jasně, je v tom místy ironie i nadšení, ale ani trocha filozofie neuškodila. Hlavně na samém konci. ´Ostatní můžete přelstít, ale zkoušet štěstí nemusí být vždy bezpečné.´ A jen tak pro zajímavost, pozná někdo v jedné z rolí známého britského komika Bennyho Hilla? ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pomo mi vzal slová z úst resp. spod prstov. Veľmi svieža, štýlová a coolová jednohubka, ktorá síce už riadne zostarla a remake sa mi páčil ďaleko viac, ale vo svojej dobe musela mať zaručene úspech. Mimochodom, keď som sa kedysi k filmu dostal, ani vo sne ma nenapadlo, že v ňom uvidím predchodcu Mr. Beana a to Bennyho Hilla. :) ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Tak nějak vždycky fandím těm zlodějům, aby se jim to povedlo. Zde mi trvalo mnohem déle dostat se do jejich kůže a být s nimi v jednom autobuse plném zlata. Nakonec se mi to podařilo. Charlie Croker (Michael Caine) mi přece jen nepřišel jako takový obvyklý sympaťák, na jakého jsme zvyklí z jiných zlodějských filmů. I to je možná důvodem, proč se na Italian Job podívat. Škoda jen tak nečekaně useklého konce. Zřejmě bylo počítáno s natáčením pokračování. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Víte co jsou to rozporuplné pocity? To je když vidíte svoji tchýni padat do propasti ve vašem novém mercedesu no řekněme spíše jaguáru, když je to britská záležitost.... U tohohle filmu jsem na tom byl podobně. Začátek je skvělý, průjezd horami efektní a určitě zaujal i nefanatické diváky Top Gearu (toho původního britského na BBC). Z filmu se podobně jako z šatů ze staré skříně linula ta zvláštní vůně konce šedesátých let, které nutí člověka zavřít oči, zasnít se a přenést se do té doby tehdy netušených možností. Při podrobnějším pohledu a procitnutí si však člověk v té skříni všimne všech těch podivných ohozů té doby, sem tam nějakého mola a uvědomí si, že tahle doba je nenávratně pryč jako éra páry či dinosaurů. Film už prostě zestárl. Vidět jej tenkrát, asi bych měl oči na vrch hlavy. Dnes je to už jen legendární kousek podobně jako ty jaguáry a austin, které ve filmu jednu chvíli mafie po hříchu ničí bagrem. U těchto záběrů asi nejeden automobilový fanda odvrátil zrak od obrazovky, protože sledovat něco tak odporného nemůže mít žaludek ani ta největší lidská zrůda ! :-). To samozřejmě platí i pro ty 3 Mini. U těch jsem fakt žasl co všechno se s nimi dá dělat! Film je třeba brát s notnou dávkou nadsázky, jinak totiž třeba takovou postavu Bridgera ani nepochopíte. Mně se z gangsterů nejvíce líbil počítačový expert se zálibou v obézních paničkách a samozřejmě charismatický Croker M. Caine. :-) ! A konec také ušel ! Podtrženo sečteno, dávám za 3 zlaté cihly. * * * ()

Galerie (88)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu se ve skutečnosti objevily dva vozy Lamborghini Miura. Jedno nové a druhé již bourané. (Marator)
  • Skok ze střechy na střechu, který se odehrál během závěrečné automobilové honičky, byl natočen v továrně Fiatu. (Marek#33)
  • Budova, na jejíž střechu vyjedou Mini Coopery s policejním autem, je původně veletržní hala Torino Palavela, která byla v roce 2004 přestavěna na sportovní arénu pro potřeby zimních olympijských her v roce 2006. (Marator)

Reklama

Reklama