Reklama

Reklama

Ztracená kulka

Trailer

VOD (1)

Geniálního mechanika s kriminální minulostí obviní z vraždy. Aby dokázal svoji nevinu, musí vystopovat zmizelé auto a získat důkaz: jednu jedinou kulku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

castor 

všechny recenze uživatele

Trochu se obávám o budoucnost francouzské policie. Pokud není aspoň třetina každého sboru zkorumpovaná, je to s podivem. Alespoň tak to vykreslují francouzské kriminálky a jejich tvůrci. Tentokrát vyprávějí o tom, kterak musí jeden šikovný automechanik s kriminální minulostí očistit své jméno, protože na něj chtějí hodit vraždu policajta. Chvíli mi trvalo, než jsem se do toho dostal, navíc postavy nepatří mezi nejzajímavější. Znát je i nižší rozpočet. Kupříkladu automobilové honičky v sobě ovšem mají svou oldschoolovou poctivost. Uprchlík si umí poradit v každé situaci, což mu nicméně hodně ulehčují pitomci okolo. Když si to na opuštěném statku rozdá se zkorumpovaným poldou, dopadne to asi tak, jak to má mezi dvěma nasupenými muži být. Každý schytá pár ran a nakonec jeden vyhraje. Ovšem když v první polovině filmu prchající z vazby vymlátí polovinu policejní služebny… Přímočaré akční béčko. A vlastně i docela poctivé. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá francouzská akční storka, která sice připomene Bessonovu produkci, ale narozdíl od ní ji chybí výraznější koncept i obsazení, ale zase se tu nikdo nepokouší o nějaké přiblblé bessonovské humory (jen považte - Ramzy Bedia ve vážné roli!). Příběhově to nenudí, záporák je fajn, z akčních scén bych vypíchl jen snaživou bitku na policejní stanici, jinak aspoň ve finále mohli víc šlápnout na plyn. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, proč jsem Ztracenou kulku odkládal jedná se o další vydařený akční kus z Francouzské školy. Film má zběsilé tempo o mechanikovi, který je neprávem obviňěn z vraždy policisty a musí udělat vše proto, aby své jméno očistil. Opět korupce mezi policisty, solidní akce ( Útěk z policejní stanice je perfektní) a skvělá je i originálně pojatá autonaháněčka. Navíc Stefi Celma je velkokočka a bavil jsem se více než obstojně. Fajn záležitost. Příběh***, Akce****, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7.5/10. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Obligátní francouzští prohnilí poldové. Automoto akční styling skoro tak dobrý jako v Kobře 11. Zle a ošklivě působící ksichty, nevhodné chování na silnici a nesportovní úpravy vozů, vybržďování a takové to francouzské špinavé pojetí, kde jsou všichni nasraní, když jim jde o prachy, život a spravedlnost. V záplavě francouzských filmů na téma corrupte flic po dlouhé době film, který mě bavil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Stratená guľka nemá nič spoločné s genitálnym ústrojenstvom, ani s Hitlerom, ktorý bol tiež jednovaječného charakteru. Hoci hľadanie stratenej guľky by mohol byť v jeho prípade veľmi zaujímavým a odvážnym filmovým počinom komediálneho rázu, niečo ako voľné pokračovanie Stratili sme Stalina. V tomto filme sa žiaľ toho komediálneho veľa neodohráva, na druhej strane nechýba dobrá akcia, automobilové naháňačky a mŕtvoly. Súhlasím s Malarkeym, že to silne pripomína Bessonovskú tvorbu, starú dobrú klasiku. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (9)

  • Štáb měl k dispozici hned několik replik slavného Renaultu 21 Turbo. Lze to poznat především díky koncovkám výfuku, které repliky měly. Ve scéně, kdy Renault jede za kamionem, má pouze jednu velkou koncovku a v další scéně, kdy tlačí policejní Mondeo, má zdvojenou. (UncleMorty)
  • Když Charas (Ramzy Bedia) a Lino (Alban Lenoir) přijedou do tajného skladiště, kde by měla být nová policejní základna, je hala plná nových vozů Renault Mégane RS. (FIAT 500)
  • Granát, který použije Areski (Nicolas Duvauchelle) ke zničení Renaultu 21, je omračovací granát používaný na dezorientaci člověka. Těžko by mohl způsobit zapálení auta, jak je znázorněno ve filmu. (Guilemot)

Reklama

Reklama