Reklama

Reklama

Inspektor Tarconi a Frank společně rybaří, když Tarconi dostane hlášení o muži, který prchá v Marseille policistům v černém audi. Do Francie přilétá zločinec Johnson a začíná vydírat ministra životního prostředí. K Frankovi domů skrz stěnu vlétne prchající černé audi s mužem, vykonávajícím práci kurýra, která byla původně určena právě Frankovi. Muž je odvezen do nemocnice a Frank ve voze najde dívku. Ta ho upozorní na náramek, který měl i odvezený muž – v určité vzdálenosti od vozu má náramek explodovat. To už ale Frank muži a záchranářům nestihne říct a sanitka vybuchne... Franka po návratu do domu překvapí muž a omráčí ho. Frank se pak probudí s náramkem na ruce ve zvláštní místnosti. Přichází Johnson a Frank je pod pohrůžkou zabití nucen přijmout práci předchozího muže. Jediné, co chce, je jet vlastním vozem. Dostává upravené audi, ve kterém čeká dívka z předchozího vozu, ona a dvě tašky mají být doručeny na místo určení. Inspektor zatím začíná vyšetřovat, kam zmizel Frank, a ministr řeší svůj problém s vydíráním. Při odvozu černého audi je muž s odtahovým vozem zastřelen a z vozu je ukraden navigační systém... Frank je na cestě s dívkou Valentinou a snaží se dopátrat, co je na místě, kam míří – v Budapešti. Policisté mezitím najdou svého zastřeleného kolegu s odtahovým vozem a inspektor si přehrává videozáznam, který je ukryt ve voze. U ministra jsou muži ze společnosti Eco Corp. Vydíraný ministr má této společnosti vyjít vstříc a má podepsat proclení jejich lodí. Nechává si den na prostudování materiálů. Muži, kteří vzali z audi navigační systém, hovoří s ministrem a jsou již na cestě do Budapešti, tam kam míří i Frank... Frank sjíždí z trasy a u kamaráda Otta se chce zbavit náramků. Sem ale přijíždí skupina mužů vyslaná Johnsonem, která má Franka navrátit na trasu, ať už po dobrém, anebo po zlém... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (672)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Co tohle zase mělo znamenat?! Megaton si myslí, že je kříženec Greengrase s Leonem. Na úvod předvede rozklepanou "akci" ze které nejde vůbec nic vidět a pak v nastolenem trendu víceméně pokračuje až do konce. Kdyby to byla jediná výtka a zbytek bylo prostě béčko se vším všudy, tak se nepohoršuju. Ale jelikož se Megaton totalně zbláznil a zhruba 50% filmu tvoří velmi detailní záběry do xichtů Jasona s tou ruskou pihovatou modelkou, tak fakt nemám slov. Sice se na oba hezky kouká, ale poslouchat ty příšerné dialogy, to vážně ne. Kdyby bylo vedle občasných honiček po zbytek Kurýra trojky na plátně vystaveny jen fotky obou herců, tak to má úplně stejný efekt jako to, nač útrpně zíráte v kině. Jediné co tuhle příšernost drží nad absolutním dnem je dobrý Statham, kterému se prostě nejde posmívat a slušný Robert Knepper jako šílený rusácký záporák. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Asi jsem vytrénovaný z Batman začíná, protože na rozdíl od zbytku zdejších se v tom Megatonově bordelu bez problémů vyznám. A zbytek není nikterak přepálenější než komiksově laděná dvojka. Alespoň se tu nevyhakují bomby jeřábními háky a nejezdí se po střešních římsách. Třetí Kurýr je naopak špinavější, v rámci mezí... eh..."realističtější" a ač z toho musí někteří Frankovi fanoušci zvracet, o pořádný fous romantičtější. Ale já se bavil. A to i ve chvílích, kdy ze sebe Jason nestrhával košili, aby ji někomu omotal kolem krku a ukázal svou do posledního svalu dokonalou muskulaturu. Just one step, Frank. Come on. One more. 5/10 ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Stathama před natáčením zřejmě navštívil zručný sochař a vytesal mu do těla kontury svalů včetně těch, o kterých normální smrtelník ani neví, že je vlastní. To, co nosí Jason na zádech a na břiše, lze nazvat jako Anatomický atlas svalů pro rok 2008. Třetí Kurýr není až tak přestřelený jako druhý díl, i když několik scén, u kterých se automaticky zvedá nevěřícné obočí, by se našlo. Příběh snad nestojí ani za řeč, záporáci jsou nevýrazní a navíc film mohutně propaguje nastolený trend v akčních scénách zvaný ´rychlostřih´. Na druhou stranu mi to vadilo mnohem méně než v QoS, dvě největší bitky jsou sice zmasakrované střihačem, ale zároveň je občas zastavuje bullet time, a hlavně je v nich vidět, co se děje, koho a kam Jason kope, a že si právě vypomohl sakem, košilí, kravatou, či hasičákem. Všude kolem smykují luxusní bouráky, občas bourají, občas vybuchnou, občas se stávají jednostopými vozidly. Hustej soundtrack, hustě pihatá Rudakova, hustě nabušenej Statham. 95 minut relax pro neurony. 88 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kurýr se dočkal třetího pokračování.. Ani se nestačil pořádně rozkoukat a už sedí za volantem svého černého bouráku, vedle na sedadle se mele mladá zrzavá Ukrajinka a starý známý Frank Martin si to šupe směr východní Evropa.. tentokrát jde o jakési toxické svinstvo, vydíraného politika, hodně nebezpečný náramek a.. to je vlastně jedno!! Třetí kurýr totiž silně kašle na příběh (asi ho málokdo po projekci může srozumitelně převyprávět) a také akce je oproti starším bráškům pohříchu málo – navíc je mnohdy podivně sestříhaná, trhaná, zrychlovaná a zabraňuje tak hlubšímu diváckému prožitku. Sic má snímek slušné tempo a stále se něco děje, tak už není tím suverénním akčním výplachem. Leccos v něm drhne, s tou zrzavou děvou (Qi Shu z jedničky nesahá ani po kotníky) se Frank snad chce usadit, blábolit o žrádle a přestat se prát.. žádné z pokračování nechtělo být chytrou podívanou, chtělo jen bavit krásným vizuálem a zábavně pojatými akčními sekvencemi. I to ale neumětel za režisérskou stoličkou kazí. A když pak chybí pořádná akce, divák si začne všímat věcí, které by jinak nechal být. A to je chyba.. naštěstí je charismatický Jason Statham pořád frajer!! S oblekem, košilí i bez ní.. nejslabší díl, ale zas tak mě to nenasralo, takže slabé *** jsou na místě!! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Proti obstojné jedničce a špičkové dvojce se jedná o nudný, nezáživný, vykrádající a trapný "videoklip" ... Změna režiséra je asi základním kamenem úrazu. Statham je jedinečný a to jak po fyzické stránce, tak herecké ... Statham je prostě opět megafrajer. Navíc namakanej tak, že jsem nechtěl ani věřit tomu, co jsem na něm viděl ... Takovej Van Damme za mlada ... Ale jinak, naprosto nevýrazné postavy, debilní zápletka vykrádající první díl, nová holčičí hvězdička někde od Ruska (mám takový pocit, že castingy na ženské vedlejší role do dnešních akčních filmů se dělají snad nějak v "koprodukci" s pornocastingy ve východních zemích...) která mi opravdu k srdci nepřirostla. Málo akce, málo dobrých nápadů, debilní prostředí někde ... no věřím že to natáčeli v Rumunsku a Statham se snad nedej bože začne škatulkovat vedle Stevena Seagala a Dolpha Lundgrena, kteří filmy točí jedině v Rumunsku nebo ještě víc na východ .... (věk by na to Statham měl, svoje už si odehrál ...). No a to hlavní - akce. Špatná!! Sestřih vteřinově po sobě jdoucích kopanců, chvatů, úderů mi prostě trhá oči a nevím proč, ale mám vždycky pocit, že kameraman dostal epileptický záchvat ... Proč proboha v dnešní době není možné natočit útok třeba jen třech nepřátel na jednoho hrdinu a následné nesestřihnuté jejich zpacifikování??!! Vždycky to šlo, v Asii to dělají běžně, ale teď to prostě nejde. Jsou ty akční Hollywoodské hvězdy tak neschopné a nemotorné nebo co? Fakt na toto se nedá koukat, skutečně nedá ... A když mi do toho ještě střihnou 2 x 10 minutovou scénku rybaření s inspektorem z předchozích dílů (ta jediná je nesestříhaná!!), tak už jsem se prostě musel smát ... Ne tohle neberu, po brutálně vymakaném superakčním Death Race přišla studená sprcha ... a jak tak koukám na nebe, v případě Stathama jich možná bude v budoucnu i víc ... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Pri príchode na benzínku hrá v aute hip-hop. Keď Valentína (Natalya Rudakova) vojde dnu, hrá tam nejaká ľudovka, ktorá však po strihu znie aj z auta. (Johnny.ARN)
  • Hudba, která hraje v autě, když si Valentina (Natalya Rudakova) bere drogu, je od Busty Rhymese, rappera zaznamenaného v době vzniku filmu v Guinnessově knize rekordů jako vůbec nejrychlejšího ze všech. (hendrich6)

Související novinky

Nájemná vrahyně Zoe Saldana

Nájemná vrahyně Zoe Saldana

19.05.2010

Chtěl bych být Luc Besson. Když mu padne do oka nějaký herec, řekne: „Hej, Roberte Marku Kamene, pojď sem, kámo, a spíchni mi zase scénář nějakého přímočarého akčňáku, abych mohl obsadit tu prima… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Reklama

Reklama