Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne som videl aj povodny Italian Job, nielen jeho rymejk zo roku 2003. Kvalitna filmova jazda, ktoru zabezpecuje skusena ruka rezisera Petera Collinsona, vyborne - miestami az sqele - herecke vykony /Michael Caine/, a poriadny kus akcie. Dalej treba spomenut prepracovany scenar, maximalne zaujimave lokality a zaver..... na ten proste nejde zabudnut. 100 % ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Příjemná anglická oddechovka proslavená famózní automobilovou loupeží. Tehdy ještě neznámý Michael Caine si v roli šarmantního vůdce akce zajistil patřičnou slávu. Děj je prošpikován odlehčeným anglickým humorem, který se neuchyluje ke zbytečným křečím. Plán loupeže není až tolik zajímavý jako jeho realizace. Perfektní souhra, „královská“ automobilová honička po různých turínských zákoutích a režisérská zručnost Petera Collinsona povyšuje tento film nad průměrný divácký zážitek. Pro mnohé zůstává slabinou jeho konec, jenž je stejně příjemně ulítlý jako předcházejících 90 minut. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Tak čekal jsem něco ve stylu remaku z Markem Wahlbergem, ale tento Italian job má společné jen hlavního hrdinu Charlieho Crockera a tři minicoopery. Jinak se celý film nese v duchu klasických kriminálek tehdejší doby se špetkou humoru. Ze začátku se mi to zdálo až moc nezábavné, a v tu ránu jsem si říkal, že je to hodně přehodnocené. Ale druhá půlka se nesla už v zajetých kolejích. Výborné honičky, precizní prácička a Michael Caine tak, jak jsem si ho představoval už od žačátku. Navíc skvěle pasující hudba a konec, u kterého si budete muset udělat závěr vy sami, možná ale i proto to má své kouzlo. 70%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V několika komentářích se objevuje tvrzení, že remake působí zábavněji. Remaku jsem svého času nadělil velmi průměrné 3* a prakticky dokonale jsem ho vytěsnil z paměti. Opravdu není nač vzpomínat. Originálu nakonec nadělím pouhé 2*. Jedna je za jako vždy výtečného Michaela Caina, druhá za záblesky britského humoru koncentrované především v postavě šéfa britského podsvětí, toho času v nápravně výchovném zařízení. Zbytek tak nějak drhne, není dost vtipný ani dost chytrý, mám pocit, že ani pořádně neví, čím chce být. Vedlejší postavy zlodějského týmu jsou většinou nezajímavé a akční prvky na mě nefungují. Ovšem co stojí za zmínku, je závěrečná scéna, která mi patrně jako jediná zůstane navždy v paměti. Kdyby takhle vypadal i zbytek filmu, byla by to lahůdková věc. Celkový dojem: 45 %. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Lehké, zábavné, ale trochu více dramatičnosti by tomu neuškodilo. Závěrečná honička je taková ulítle hill-spencerovská, jenže staví jen na Mini, a chybí jak protagonisté, tak protivník. Producenti sice vzali doslova literární význam slova "cliffhanger", ale na dvojku už nedošlo, a tak mafie v druhé půlce filmu trestuhodně statuje (druhý díl měl být o tom, jak zlato získá mafie, a hrdinové ho budou muset ukrást zpátky). ()

Galerie (88)

Zajímavosti (17)

  • Hláška: "You're only supposed to blow the bloody doors off!" ("Měl jsi jenom vyhodit ty zatracený dveře!") byla britským publikem zvolena nejoblíbenější filmovou větou. (venus)
  • Ačkoliv je děj snímku úzce spjat s automobily, Michael Caine v době natáčení neuměl řídit. Ve filmu ho za volantem nespatříme. (Marek#33)
  • Športové vozidlo, ktoré môžeme vidieť počas úvodných titulkov, je Lamborghini Miura, ktoré bolo s maximálnou rýchlosťou 285 km/h jedno z najrýchlejších áut tej doby. (Laslo)

Reklama

Reklama