Reklama

Reklama

VOD (1)

Ocitáme se na zdánlivě opuštěné palubě vesmírné lodi. Dva členové posádky se právě probouzejí z hlubokého umělého spánku a s hrůzou zjišťují, že trpí podivnou ztrátou paměti. Nemají nejmenší ponětí, kdo jsou a co na palubě vesmírné lodi vůbec dělají. Jediným zvukem je skličující rachot a skřípot ozývající se z centra lodi. Jediný způsob, jak se dostat ven z této cely, je úzký a tmavý světlík. desátník Bower (Ben Foster), mladší z dvojice astronautů, vleze dovnitř, zatímco druhý, poručík Payton (Dennis Quaid), zůstává a snaží se navázat rádiové spojení. Bower proniká hlouběji a hlouběji do centra lodi a odhaluje děsivou realitu. Astronauti si brzy uvědomí, že oproti původnímu zdání nejsou jedinými pozůstalými na kosmické lodi a rozmotávají její šokující a strašlivé tajemství. Přežití lidstva záleží jen na nich. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (922)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sci-fi horory nemám moc v lásce. Do tohohle jsem se tím pádem nijak nehrnul, ale nakonec mě o to víc potěšil. Rok 2174, naše přelidněná a vyčerpaná planeta je v koncích, startuje záchranná vesmírná loď. Její mise: uchování lidstva na jiném, vzdáleném a Zemi podobném světě. Vrženi do děje jsme současně s hlavním hrdinou, který se probouzí z hibernace a zpočátku ví úplný hovno. Na lodi nic nefunguje jak má, situace se s bližším poznáním jen a jen zhoršuje. Jak brzy zjistí, poflakování se v komplexním systému temných chodeb těžce smrdí průserem... Pocit neznáma, napětí, strachu, v úvodu i klaustrofobie - to vše zvládá PANDORUM na jedna. Nechybí ani taková ta sci-fi rozmáchlost a tíživost situace, plus celkově dost solidní atmosféra. Taktéž nechybí úplně (nechci a nemůžu moc prozradit) výtečná bestiální stvoření. A ze všeho nejvíc jsem se divil, že to působí celkem velkolepě a vůbec ne lacině. Nevím jestli to stálo nějaký větší prachy (řekl bych že ne), každopádně v tomto ohledu nemám jedinou námitku - dobré i na dnešní supertrikovou dobu. Prostředí, masky i triky, to vše se vydařilo, nic není cítit amatéřinou. A ještě jedno velké plus: děj se neustále, neodhadnutelně a zajímavě sune kupředu, nevybalí všechny trumfy hned v úvodu. Naopak, dozvídáme se vlastně téměř až do úplného závěru. Takže dle mého názoru velmi povedený film, který může zaujmout jak fandu sci-fi, tak hororu, tak obojího, tak ani jednoho. P.S. dá se brát i jako takový vesmírný DESCENT. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dobrý film se skvělým rozjezdem, jehož atmosféru si bohužel neudrží. Moc to ale nevadí - místo sci-fi/psycho/hororu se po půlhodině z Pandorum stává vesmírná vyvražďovačka se solidními lekačkami a slušně děsivou atmosférou. Všichni jsou přitom pořád zvědaví, co že se to na té lodi vlastně stalo, a ačkoliv jeden ze závěrečných zvratů jsem tušil, pointa mě doopravdy překvapila a finále bylo působivé. Pusťte si Pandorum jako já v deset hodin večer, nasaďte si na hlavu sluchátka, zhasněte a garantuji vám, že pak v posteli budete setsakra špatně usínat. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Druhý Horizont události. Atmosférou, tajemstvím a střídmým ustalováním počáteční dezorientace (v prostoru, obrazu a příběhové ose) podepřený rozjezd se v cca polovině stopáže přeleje do scenáristicky natvrdlého béčka s odpovídající logikou, předvídatelností šokujících odhalení a figurkami namísto postav (potud ok, jen je nezbytné si zvyknout na náhlou změnu v žánru i kvalitě), ale i s mátožnou návazností scén a tragikomickým snímáním příšer (trhané či zrychlené pohyby kamery v kombinaci s bleskurychlým střihem). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Boh neprežil. Tak ako ľudstvo.“ Údajne šokujúci koniec ma zasa až tak neprekvapil, niečo podobné som čakal, boli tam dorbné, šikovné, zábavné indície. Páčili sa mi Pád do tmy, borgovský Star Trek: Prvý kontakt, Votrelec, Resident Evil a Horizont udalosti (ktorého režisér Pandorum produkoval), takže musím dať 4*. V neposlednom rade to zo začiatku pripomína kultový český komiks „Galaxie“, ako tu niektorí spomínajú. Mám rád hardcore sci-fi horory a od detstva ma fascinujú gigantické vesmírne lode, v ktorých hŕstka preživších bojuje o holý život. Takže za mňa palec hore. Mínusy? Ben Foster a Dennis Quaid sú fajn, ale tak oni, ako ani nikto ďalší nepodáva žiadne strhujúce výkony (Norman Reedus tu má ledva minútu). Výprava je skvelá, na strane druhej loď Elysium vidíme len na začiatku a na konci a medzi tým občas bije do očí nízkorozpočtovosť. Všetko sa kazí, nič nefunguje, ponuré chodby, staré tunely, smradľavé šachty. Je to pôsobivé, ale na druhej strane vidno, že týmto spôsobom tvorcovia vcelku šikovne ušetrili. Príšery sú fajn hardcore, ale občas aj na nich vidno poslabší rozpočet, možno radšej častejšie mali zostať skryté v tme. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdo chtěl vydatnou béčkovou podívanou, bude zřejmě zklamaný. Kombinace Horizontů Pádů do Resident Evil Událostí Tmy má možná místy slušnou atmosféru, ale také žánrová klišé, a tak trochu nepřehledné souboje ve společnosti nepříjemných zvuků a chaotického střihu. Hlavně, že se něco děje. Škoda, že nikomu moc nevadí, že se tak děje na kvalitativní úrovni dvou až tří hvězd. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Jedná se o první film, ve kterém se setkali bratři Ben a Jon Fosterovi. (akisha)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 94. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Space opera vrací úder

Space opera vrací úder

22.03.2010

A to hned ve dvou zajímavých filmech. Mezigalaktický Interstellar je jedním z mnoha projektů, jejichž režii zvažuje Steven Spielberg. Někteří tvrdí, že se nakonec rozhodne právě pro vesmírné… (více)

Zamilovaný kosmonaut Keanu Reeves

Zamilovaný kosmonaut Keanu Reeves

28.01.2010

Není snadné se v těchto dnech vyhnout narážkám na Avatara či přímému srovnávání s ním, ale dnes se ho pokusím nezmiňovat ;-). Budu dělat, že „lovestory ve vesmíru“ nazvanou Passengers považuji za… (více)

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama