Reklama

Reklama

Dvanásti starostlivo vybraní a vycvičení astronauti sa vydajú na desaťročnú cestu vesmírom ku vzdialenému planetárnemu systému Epsilon Eridani. Ich úlohou je objaviť a preskúmať ďalšiu obývateľnú slnečnú sústavu. Aby posádka, vyčerpaná izoláciou v hlbinách vesmíru a pomaly plynúcim časom, ľahšie znášala dlhú misiu, vesmírná loď Phaeton je vybavená systémom virtuálnej reality. Vďaka nemu si dvanásti astronauti môžu vytvárať svoje vlastné súkromné svety, stýkať sa s rôznymi virtuálnymi osobami a prežívať s nimi zaujímavé dobrodružstvá. Lenže jedného dňa začne prístroj zlyhávať a posádka lode Phaeton, tak ako aj osud ich cieľovej planéty, sa ocitnú v ohrození. Zistia, že niekto nahral do počítača vírus, ktorý napadol aj ich vlastné myslenie a ohrozuje bezpečnosť lode. A jeden z nich je pravdepodobne zradca, sabotér a vrah, ktorý chce zničiť celú misiu. Navyše, všetci špeciálne vybraní vedci majú veľmi komplikované a výbušné povahy, takže situácia na palube sa už onedlho stane kritickou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Illy 

všechny recenze uživatele

Trochu utahané na pilot, ale přeci nevyvraždíme půlku postav před seriálem, že? A ten prý nebude. Škoda, líbilo se mi to, a rád bych věděl kam se bude děj vyvíjet dál a hlavně co mise objeví. Myslím že výběr herců se velmi povedl, hudba skvělá a prostředí virtuální reality dává možnost k opravdu pěkné akci. Chci vííííc!!! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ako samostatný film nefunkčné. Aj ako pilot to trochu kolíše - pekne by sa z toho dali spraviť dve vygradované epizódy, takto ide o nevyvážený vývoj príbehu. Nadhodené motívy v určitej miere spracoval seriál STAV BEZTÍŽE, ktorý však ťaží predovšetkým zo vzťahov medzi postavami... Virtuality skúšal aj nejaké temnejšie prvky, ale nestihol ich rozvinúť... ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Vzorně natočený pilot k seriálu působí jako Battlestar Galactica skřížená se Sunshine. Postavy jsou zajímavé a životné. Zápletka se rozbíhá hned několika zajímavými směry. Forma je sexy. Téma reality show ve vesmíru se perfektně hodí k mírně rozklepané, realističtější kameře a pomáhá vykreslit klaustrofobii mezi členy posádky. Škoda, další pokračování je nejisté, Virtuality působí ve všech ohledech jako seriál, který může mnoho nabídnout po obsahové i vizuální stránce. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Na to, aby to byl úspěšný (a tedy vůbec realizovaný) seriál je to příliš roztahané. Sází se tu hlavně na budování atmosféry, na dlouhé monology a dialogy, na pocit klaustrofobie a náběh na pořádnou ponorku. To teď ale bohužel na současné seriálové scéně nefrčí. Jak už tu někdo poznamenal, nejvíce by tomu slušela tak 4-6tidílná miniserie. Hlavně v závěru byly nastíněny dost zajímavé možnosti a i když jsem se v některých hluchých místech trochu nudil, na konci mě mrzelo, že na palubě Phaetonu nestrávím více času. // 65% ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Zajimavy pilot serialu ktery pusobi trochu jako mix Apola 11, reality show a zkoumani hranic virtualni reality jako je to u spinn-off BSG "Caprica" - s nimz ma Virtuality mimo jine spolecne to, ze oba serialy maji za sebou zatim pouze pilot. Hodne prvku pusobi dost "tohle uz sem nekde videl", jako by to bylo (ono je) poslepovane z klise ktera patri k vyse zminenym zanrum. Pro me osobne je nejotravnejsi ta reality show perspektiva. Nicmene potencial bych tu videl, vse zalezi jakym smerem tvurci serial povedou a jestli budou mit dost dobrych napadu. A taky jestli jim studio vubec da sanci to ukazat.. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama