Reklama

Reklama

Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let. (oficiální text distributora)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (114)

tom88 

všechny recenze uživatele

Nič výnimočné, žiadny prínos do sveta filmu ani čo sa týka žánru. Veľmi obyčajné a jednoduché. Priemerné a dá sa povedať, že nezaujímavé. Ale Fame si udržal akú takú úroveň a pár tanečných scén niej e na zahodenie. Dobrý zvuk a hudba, no nič viac netreba očakávať. Mohol by som ísť s hodnotením nižšie, ale budiš, veď nudou som nezomieral. 55% ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Alan Parker natočil před 30 lety film přetékající svěžestí, syrovostí a spontáností. Remake jsou jen slušné obrázky stejného scénáře s přeházenými charaktery. Roztěkaná kamera se snaží napodobit původní osobitý feeling (neúspěšně), hudební scény se pokoušejí přebít ty, co za 30 let nezestárly (neúspěšně) a mladí herci nás nutí prožívat jejich cestu za slávou (občas úspěšně, ale vcelku nic moc). Kevin nezvládá diktovat tempo, takže se občas dost nudíte a na rozdíl od Parkerova kousku, se tohodle filmu za 30 let nedočkáme ani na Primě ve všední den dopoledne:-( Mladí a talentovaní se vrhají na strmou cestu ke slávě, podruhé po 30 letech ve velmi vlažném provedení... 30% ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taneční čísla, pěvecké hvězdy, ale žádná hloubka, do které by divák tak strašně rád zabředl a nevynořil se z ní hned po skončení závěrečných titulků. Prostě vyšumí do ztracena. Tohle je totiž jen film o studentech, kteří se sešli na jedné umělecké škole, kde spolu musí vydržet čtyři roky. Písničku Fame mám přece jenom radši od Irene Cary. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem původní Fame, ale musím uznat, že něco na tom, co tady napsal kiddo, asi bude. Přece jen, postavy se při své cestě za slávou nesetkaly s nijak většími problémy, než jsou běžné pro jakéhokoliv jiného člověka. Zrádci v byznysu? Běžná věc. Nesouhlas rodičů? Taktéž běžná věc. Krom toho, zdá se mi, že rodiče, kteří dítě nepodpoří, i když vidí, že má talent, jsou už v dnešní době trochu pasé. Fame je tak spíše jen zábavnou podívanou, plnou tanečních čísel a pěveckých výkonů... Ale proč vlastně ne? Nic víc jsem od toho taky nečekala, když jsem šla do kina. A proto jsem nakonec úplně spokojená - Ať žije umění! Nebo lépe řečeno "umění v umění", jelikož samotné filmové umění u tohoto snímku za moc nestálo. Ale onen tanec a zpěv mě dostaly. Zkrátka radost pro oči a sluch. Čisté čtyři hvězdy. ~(4,0)~ ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Bezkrevná nuda. Kevin Tancharoen je údajně velmi dobrý tanečník, ale jako režisér stojí za starou belu. Film podaný (vyjma tanečních scén) bez špetky jakékoliv invence, dějově navíc prázdnější než čtyři roky na našem neuměleckém gymnáziu. Postav je přespříliš, jejich vykreslení ale absentuje, stejně jako nosné momenty, kterých bylo ve scénáři rozhodně nemálo, ovšem to by na režisérské sesli musel sedět někdo schopnější. Celý dobu jsem měl pocit, že je nová Fame otrockou a nepovedenou adaptací stejnojmenné divadelní hry. Na prknech by se daná látka mohla vyjímat daleko více, tohle je jen trapný pokus o vyrýžování dalších dolarů ze známé značky. Nebrat. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Během scény v metru si Jenny (Kay Panabaker) sedá ke sloupu na kterém je jízdní řád. V dalším záběru z boku už sedí o sloup dál. (Domaneni)

Reklama

Reklama