Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Já vlastně ani nevim jestli se mi to líbilo. Bylo to takový divný, většina postav nesympatická (hlavní hrdinka z jedničky mi lezla na nervy neskutečně a Dr. Loomis se taky nějak nepochopitelně choval jako idiot) , ale přesto mě to zajímalo. Přišlo mi to jak nějakej zvláštní hororovej experiment v přelomu 80. a 90. let, ale něco na tom prostě bylo. 5/10. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

V jednom už mám jasno, na filmy Rob Zombieho nemá smysl chodit. Měl by radši zůstat u hudby, neprznit filmovou tvorbu a nepohřbívat horrorové klasiky. Po filmu jsem si uvědomil, že tam bylo plno zbytečných scén, které tam vůbec být nemusely (a byli natočeny jen kvůli tomu, aby to mělo minutáž celovečerního filmu). Expozice je zcela zbytečná. Možná si (ne)rejža chtěl natočit dramatickou scénu mezi matkou a svým dítětem. Ale ta vůbec nefunguje. Někdo si tu neuvědomuje, že film je umění, nikoliv možnost nasnímat vše, co se nám líbí. Malcolm McDowell jako herec začal na vrcholu a poslední dobou se upisuje k divným projektům a přitom má takový herecký potencionál a charisma. Horrory jsou od toho, aby vás lekaly nebo děsily přemírou brutality. V tomto filmu lekačky nejsou. Na druhou stranu brutalita ano, ale díky mizernému střihu vidíme spíše abstrakní obrazy, pod kterými si musíme představit, co se vlastně na plátně odehrává. Ono to možná je i tak lepší, ale stejně... Never more! ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá ... dvojka je bohužel někde úplně jinde. Do zhlédnutí tohodle filmu jsem měl za to, že Zombie je skvělý filmař, který nemůže šlápnout vedle. Po celou dobu filmu jsem si přál, aby Laurie Micheal už konečně oddělal, bo tak otravnou píču, která má krámy celej rok, by nesnesl snad nikdo. Čím mě ale Zombie nejvíc nasral, bylo odmaskování Michaela ... Michael je horrorová ikona, která prostě nikdy neměla být odmaskována. Takhle totiž ztratil veškeré charisma a ... no, seru na to! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +v titulcích Halloween theme, je to hodně brutální, postava Michaela Myerse, z herců Malcolm McDowell -celkem zbytečný děj a zbytečné pokračování, Scout Taylor-Compton přeci jen nemá moc co hrát, Zombieho rukopis už mi spíš vadí, snové části jsou opět k ničemu/// Halloween II začíná přesně tam kde jednička skončila a plynule na ni navazuje. Chudák holka si užila dost a ještě není konec. Michael je bezcitný, tupý vraždící monstrum, který jde pudově za ní a ten kdo mu stojí v cestě to neustojí. Jenže když je u toho horší kamera, k ní tmavší záběry, zrno a scény převážně v noci moc toho neuvidíte. Hodně vám bude pomáhat atmosféra a vaše představivost, ale pro ty co už viděli hodně, vám tenhle snímek nic moc mrazivého a šokujícího nepředvede. Jestliže jednička měla bohatý děj tak za jednu a půl části, tak tady je jen ta zbylá polovina příběhu/děje/scénáře. Prostě hodně se vaří z ještě přeživších postav, ale je to málo na pořádný hororový biják. Jestliže někdo třebas remaku Pátku 13tého vyčítal jeho "moderní hezkou fazónu" tak po tomhle to možná docení. Škoda, jsem zastánce i této hororové série,ale je to vážně slabota./// Celkem 46%/// ()

obitus odpad!

všechny recenze uživatele

Kde začít? Talentovaný tvůrce Rob Zombie podruhé vkročil do řeky zvané Halloween a jestli to před dvěma lety v remaku byla zamsrádlá severočeská Bílina, letos už se ani nedá mluvit o řece. Haloween II totiž ze všeho nejvíce připomíná hnusnou stoku plnou hoven a mrtvých zvířat. Stoku, která neví kudy chce téct a jejímž jediným cílem je vypadat jinak než všechny předešlé. To se druhému Halloweenu daří naplňovat na jedničku, což bohužel není zrovna dvakrát výhra. A tak bezdomovec Michael s vizáží přerostlého myslivce pobíhá krajinou za doprovodu své mrtvé matky a sebe sama coby nesympatického děcka. Občas někoho zamorduje, ale všem výkonům chybí styl a bezcitnost, které si u něj tolik ceníme. Ostatní herci jsou na tom ještě mnohem hůře, protože, narozdíl od MM, který řekne (!) jedinou větičku, jsou nuceni neustále proklamovat kraviny ze scénáře. Navíc jsou v drtivé většině prostě nesympatičtí, takže jednoduše není důvod s nimi, coby obětmi jakkoli soucítit. Příběh neexistuje a brutalita sice nezná hranic, nicméně je nezajímavá a nudná, jako ostatně celý tenhle kousek. Ještě včera bych řekl, že nejhorším Halloweenem je trojka od Wallaceho. Ale pak jsem viděl tohle... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se v Atlantě ve státě Georgia. (Chatterer)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama