Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Další ukázka toho, jak česká pohádka upadá a samotný "pan režisér" Troška je toho důkazem. Pohádka nejen, že nepobaví, ale unudí k smrti. Měla jsem co dělat, abych u ní neusla. Především téměř většinu času se tam nic neděje a zapeklitá situace je vyřešena během pár minut. Volba proměny princezny v temný přízrak není špatná, ale jestli je pohádka určena menším dětem, tak ty z toho budou mít akorát noční můry. Jediné, co se mi líbilo byly kostýmy a výprava, ale to stačí pouze jen na jednu *. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Moje potřeba vidět i každou další pohádku Zdenka Trošky vyplývá z naivní víry, že pohádka není mrtvý žánr. Navíc Nejkrásnější hádanka oproti očekávání nebyla až tak trýznivým zlem. Bohužel Čertova nevěsta zlem je. Ze slušné hororové předlohy Boženy Němcové se povedlo vyrobit roztomilou a veselou pohádku, ve které vlastně ani o nic nejde, jejíž expozice je natažena na dvě třetiny filmu a řešení problémů přichází jakoby tak mimochodem a zcela mimo zákony logiky. Už v páté minutě máme možnost slyšet lidové moudro na téma plození dětí, které má asi rozesmát dospělé, kteří spolu se svými dětmi zabloudili do kina, a jejíž znění se objeví v každé recenzi. "Vrána nebo čáp - vždycky je v tom nějaký pták, o tom já musím něco vědět!" Ne, opravdu jsem se nesmála... Ani pak v další hodině a půl. Prototyp inteligentních čertů zjevně skončil, když Bočanův film S čerty nejsou žerty nahradila infantilita Princezny ze mlejna. Proto jsem musela projít očistcem - sledování jednoho dementního čerta, který divně šišlá, švitoří a zakopává, se tomu dle mě rovnat musí... Pozitiv je minimum, ale zmínit je férově musím - některé hudební motivy mě zaujaly natolik, že jsem přestala sledovat obraz a věnovala se jen jim, některé záběry, jakkoli laděné do hardcore kýče byly hezké a zajímavé. A to je tak zhruba vše. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Ó, Troško, ty bestie pekelná, proč trýzníš naše duše?! Po celkem koukatelné "Nejkrásnější hádance" následuje propad zpátky až na okraj odpadní jámy. V "Čertově nevěstce" těžko hledat nějaké chytré nebo vtipné momenty, všechno je to uřvané, afektované, imbecilní a křečovité. Největší kámen úrazu ale představují naprosto nehoránzný superstupidně megakreténský dialogy. Až na Františka Němce (*hvězdička) žádný z herců nehraje, nýbrž pouze zdatně recituje. Jenže kdyby aspoň bylo co recitovat. Tyhle bláboly někdo vytlačil v sedě na míse a rozmazal po papíře. Pak navrch napsali, že je to scénář a "hurrrá, jdem točit!" Dívat se hodinu a půl do senkruvny vyjde tentokrát nastejno. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Není to nejlepší česká pohádka, není to ani nejlepší Troškova pohádka, ale po tom, co předváděl v posledních letech jsem byl nakonec docela příjemně překvapen. Výprava byla trošku přeplácaná, klišé se předháněla, které bude první, a snaha vyprávět notoricky známý příběh jako by nás měl překvapovat svými zvraty, taky nebyla nejlepší volba, ale přesto všechno, to nebylo nejhorší. Když filmu odpustím afektovanou Sabinu, pitvořícího se čerta, který se marně snažil být "malej, ale šikovnej" a to věčné rozjuchané pobíhání, které jako měla být "ta" láska, tak to bylo milé, pohodové a trikově na české poměry slušné. Příjemně pobavila nepohádková dvojsmyslnost některých dialogů i několik vydařených hlášek a odkazů na českou filmovou klasiku. Nečekaně přijemný průměr. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Českých pohádek za poslední roky moc není a na nějakou pěknou už si ani nevzpomínám. Tady jde vidět, že se Zdeněk Troška snažil a chtěl potěšit diváky. Myslím si, že u těch nejmladších se mu to povedlo skvěle. U těch starších už to bude horší. Přesto je na mé straně vcelku spokojenost. Moc mi tam sice neseděla Bára Munzarová a nějaké výjimky by se ještě našli, ale jinak to šlo. Nedělám to často, ale přivřu očko a ty 3* dám. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Na Buchlovicích se točilo po nedorozumění s vedením zámku za plného provozu, ale návštěvníci dle režiséra byli velice vstřícní. Na Ploskovicích, kde byly využívány výhradně interiéry a přízemní grotta, podobné problémy nebyly. (Robbi)
  • Kulisa Čertova mlýna se nacházela v Židově strouze u Bechyně a ona povodeň byla třímetrová přívalová vlna, která dle slov režiséra Trošky odplavila čertův příbytek snad až do Orlické přehrady. (Robbi)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama