Reklama

Reklama

Calovi Weaverovi se zhroutil život, po pětadvaceti letech klidného manželství mu jeho žena Emily oznámí, že mu byla nevěrná s kolegou a že se chce rozvést. Dolehla na ni krize středního věku a má pocit, že její vztah s Calem uvízl na mrtvém bodě. Sedmnáctiletá Jessica, která příležitostně hlídá Weaverovým dcerku, miluje Cala a naivně doufá, že by ho mohla získat pro sebe. Jessicu zase zbožňuje třináctiletý syn Weaverových, Robbie. Cal je zklamaný, má pocit, že ve svém životě udělal všechno správně. Oženil se s láskou ze střední, založil rodinu, postavil dům, byl věrný a zodpovědný, a přesto mu jeho žena nasadila parohy. Sbalí si věci a odstěhuje se. Musí se vyrovnat s drastickou změnou svého života, ovšem ve světě svobodných si neví rady. Večery tráví v baru, kde se utápí v sebelítosti. Jednoho večera upoutá Cal pozornost Jacoba Palmera, mladého sebevědomého muže, který je přímo přeborníkem v balení žen. Jacob Calovi slíbí, že mu pomůže najít jeho ztracenou hrdost a pod jeho vedením se z něj stane muž, po kterém zatouží každá žena. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 240)

Disk 

všechny recenze uživatele

Vynikající scénář podpořený výtečným hereckým castingem, vypointované dialogy, k tomu úžasný písničkový soundtrack podtrhující náladovost jednotlivých scén. Moje oblíbené slovíčko - ASSHOLE. Skvělá a žel nedoceněná Marisa Tomei. A dokonale božský (a myslím to přesně tak, jak si vy myslíte) Ryan Gosling, kterého bych si strašně přál za partnera. A co se týče obecně kritizovaného závěru, tak si myslím, že do filmu perfektně sedne. Bláznivou, zatracenou lásku nechápu jako nějakou řachandu, ale jako moderní screwballovou komedii o souboji pohlaví. Jasně, Gosling není Cary Grant, ale stejně... :) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí jsem z tohohle filmu nebyla tak úplně nadšená, protože mi přišlo, že první půlka byla dobrá ale ta druhá už pokulhávala. Pak jsem se na to ale podívala znova a zřejmě to bylo tím, že jsem věděla co od toho čekat, ale líbilo se mi to o hodně víc než napoprvé. Sice ta délka by snesla být o něco kratší, ale to je jenom detail. Je to jedna z těch lepších romantických komedií se spoustou vtipných a pro mě docela nezapomenutelných scén. Takže se mi to vlastně dost líbilo (teda až na ten úplný konec, to byl děs..and they lived happily ever after). Ta rodinná rvačka ke konci tomu dodala korunu na vtipnosti :D 4* Trvalo mi pět vteřin než jsem se zamilovala do Ryana Goslinga, ten kdyby se mě snažil sbalit, tak by se rozhodně nenadřel, ani by se mnou nemusel dělat ten Dirty Dancing. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Láska je boj. Dokonce i ve filmu v zásadě bezkonfliktním. Romantické komedie o lidech ztrácejících a znovu nalézajících životní jistoty najdou uplatnění v libovolné době. Vždy budeme chtít utíkat a naivně věřit. Druhý film režisérů nápaditě vyprávěné hříčky I Love You Phillip Morris žánr kdovíkam neposunuje ani kdovíjak neobohacuje, ale splní přesně to, co navenek nabízí – potěší. Potěší víc než tituly totožného zařazení. Díky sehraným, sympatickým hercům, hladkým přechodům mezi fraškou a tragédií, ironickému poukazování na žánrová klišé (déšť, balení na Hříšný tanec) a nečekanému odhalení, jež zpětně ospravedlňuje zdánlivě chabou propojenost rozvětvených dějových linií (a neboť spočívá v chytré práci s informacemi, resp. v jejich zatajování, nepůsobí vykonstruovaně). Zásluhou propojenosti jednotlivých motivů to není komedie nevkusná (necudné fotky elegantně vyřeší jednu dějovou linii), hloupá ani naprosto nereálná svým závěrem. Jednoduše důkaz, že i ke zdánlivě vyčerpanému žánru lze přistoupit svěže a přitom bez nutnosti jít do krajnosti. 75% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, která má podle mě téměř nakročeno k dokonalosti (osobně bych kupříkladu přeobsadil tu ošklivku Analeigh Tipton nebo zcela vypustil to trapné finále ve školní tělocvičně, s těmi stupidními projevy o lásce, na tohle americké klišé jsem už strašně alergický). Nejvíc mě na tom asi baví ta první část, kdy Cal prochází proměnou a objevuje své ztracené mužství - naopak dějová linie s jeho zamilovaným 13 letým synem mě tam spíš jen otravovala (není to navíc vlastně vykrádačka Lásky nebeské?), a některé dějové zvraty na mě působí dost nevěrohodně (např. když se ukáže, že Hannah je Calova dcera, nebo když se Jacob v závěru Calovi svěří, že by vlastně chtěl být jako on - ostatně celá ta jeho proměna z děvkaře na monogamistu je sama o sobě dost těžko uvěřitelná). Celkově je podle mě ten film hodně vtipný a bavil mě i na podruhé, a ačkoli je to v některých momentech slabší, tak ho stejně řadím k tomu nejlepšímu v rámci žánru za poslední dobu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bylo to vtipné, ale jen když tam byl Steve Carell a Ryan Gosling mu dělal hitchovskou instruktáž v balení ženskejch. A ta rvačka na zahradě byla fajn Jinak mi bylo často velice trapně a toho třináctiletýho kluka jsem fakt nenáviděl. Nepřál jsem si ho zabít, ale třeba alespoň šikanovat. Fakt už mě dlouho dětská postava takhle nesrala. Chyba je, že se to snažilo být komedií i jakýmsi filmem o životních pravdách a to dnes umí jen lidi kolem Judda Apatowa. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem "First Date". (oje)
  • Spálňová scéna, počas ktorej vedú Jacob (Ryan Gosling) a Hannah (Emma Stone) celovečerný dialóg, nemala pevný scenár. Herci si pomohli pár alkoholickými nápojmi a improvizovali. (Trip)

Související novinky

Will Smith vás obere o všechny prachy

Will Smith vás obere o všechny prachy

21.04.2013

Loni se mu dařilo s Muži v černém 3, letos jeho sci-fi v Shyamalanově režii Po zániku Země nutí spíš k opatrnosti. Na jaký další projekt se soustředí? Inu, na Focus. Lehkonohou krimi s prvky… (více)

Al Pacino je starý rocker

Al Pacino je starý rocker

27.10.2012

Velmi solidní obsazení napříč různými generacemi nabírá „dramedie“ Imagine, kterou režijně debutuje Dan Fogelman, autor scénáře Bláznivé, zatracené lásky. Název související s Lennonovou písní není… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama