Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Randall a Disney definují, o co tu půjde. Klasický americký sen v pastelových barvách, plný morálních poučení a životních inspirací. Film je skvěle řemeslně zvládnutý, takže vás po filmu bolí zadek o samého rajtování, soundtrack vás donutí cválat s hlavním hrdinou a herci dají zapomenout, že už jste to viděli stokrát před tím. Jasně vykalkulované dílo se prostě podařilo a plní svůj účel na 100%. To mu dává limity v hodnocení, ale nemění to nic na tom, že jde o velmi dobrý filmový zážitek. Měl čtyři nohy, hodnou majitelku a podivínského trenéra, společně se rozhodli dosáhnout těch nejvyšších cílů... 70% PS: Diane Lane se asi rozhodla být krásná věčně - rozhodně nejsem proti! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se Penny dozví o smrti matky a těžké nemoci svého otce, rozhodne se sama převzít správu na rodinnou farmou zaměřenou na chov závodních koní. Bez zkušeností, jen s láskou ke koním a úctou k těm, kteří v oboru něco dokázali, společně s výstředním trenérem Lucienem Laurienem (John Malkovich), pozná talent v mladém koni pojmenovaném Secretariat. Na jeho budoucnost se rozhodne vsadit úplně všechno ... Na filmu je vidět, že pochází ze studia Walta Disneyho - je to totiž taková pohádka. Přes všechny klady, které film má (kamera, hudba, herecké obsazení) je to stále jen pohádka - od prvního okamžiku víte, jak celý film dopadne, a že onen koník všechny závody hezky vyhraje (omlouvám se těm, kteří čtou můj komentář a fakt netušili..). Takže to máme absenci jakékoliv zápletky, napětí či něčeho podobného - film se ubírá po nalajnované trase až do očekávaného závěru a titulků. Na druhé straně jej nelze úplně strhat, protože po technické stránce je natočený úžasně - ať už jde o sympatické scény v zákulisí velkého sportu, a nebo právě velmi akčně natočené dostihy. A kapitolou sama pro sebe je i herecké obsazení, které je také výborné - John Malkovich, Diane Lane, ale třebas i v menší roli Scott Glen... ()

Reklama

Eoin 

všechny recenze uživatele

Od Secretariata som neočakával veľa a tak som bol prijemne prekvapený. U mňa sa to vyrovnalo Eastwoodovmu Invictus, a možnože aj mierne prekonalo. Pri dostihoch som sa potil napätím aj keď som vedlel ako to dopadne. John Malkovich zasa u mňa podobne ako pri RED vylepšil zážitok z filmu a tak som zas pridal o hviezdičku navyše (dokonca začínam uvažovať o pridaní Johna medi moju Top10 hercov). Jeden z mínusov filmu bol vyber hudby ktorá nezanechávala na divákovi žiaden audio zážitok s filmu takže si človek nemôže pospomínať na film nejakým príjemným soundtrackom. Ale z Disneyho tvorby je to naozaj vydarený kúsok. 80% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Malkovich zbytek osazenstva převálcoval minimálně o těch 31 délek (zajimavé, že přede mnou tu je 31 komentářů :)) a jeho velmi podivný styl oblékání je mimo závodění nejlepší aspekt filmu. Herectví samozřejmě také, ale tam prostě hraje jak umí. To, že umí hrát skvěle, charismaticky a tak klidně a přitom stále působí nevyrovnaně a výbušně je dáno asi od přírody. Stejně jako proměnlivý talent Wallace - ten ale alespon mne neurazil ještě ani jedním filmem a musí se uznat, že dokáže diváka zaujmout velmi poetickými záběry i dobře zvolenou hudbou. A stejně jako talent Secretariata, nejrychlejšího a nejchytřejšího koně, jaký kdy brázdil americké pláně.. Alespoň tak ho Disney prezentuje a myslím si, že mi nic nebrání v tom věřit tomu. Scény závodu jsou jedna vedle druhé naprosto úžasné a dechberoucí, se zatajeným dechem jsem sledoval ty vznešené oře bojující o prvenství a měl sem chut při každém vítězství Secretariata skákat spolu s ostatními. Samozřejmě, že sem to neudělal, ale Disney prostě ví, jak udělat zábavný (ted ne v smyslu vtipný) a napínavý film, který se žene kupředu jako stádo mustangů v prérii. Sice nemůžu říct, že vše bylo naprosto v pořádku, hlavně scény mimo adrenalinové pasáže byly často trochu protahované a méně zajimavé, ale vždy při závodu jsem na to hned zase zapomněl. Zajimavý úkaz. Rozhodně nejlepší pasáže filmu byl úplný úvod, kůn v bouřce a závěrečné úžasně relaxační zklidnění před finišem.. Film pro celou rodinu jako stvořený, pro ty, co mají rádi koně, povinnost. Black Beauty dostal dobrého nástupce. ()

hrosiik 

všechny recenze uživatele

Dojemný, pohádkový příběh o jednom výjimečném koni se srdcem šampiona. Ani se nechce věřit, že je to dle skutečné události. Realita od zpracování WD bude asi trochu jiná? Diane Lane není žádná Stepfordská panička (i když je v domácnosti a dala přednost rodině před kariérou), ale odhodlaná, tvrdohlavá a krásná žena, která, jak sama říká: ,,Potřeba dělat to, v co věříme, pořád zůstává!“ a tak, upřeným pohledem z očí do očí, Secretariatovi dodá sílu vyhrávat..Malkovich skvělý jako vždy. Jeho odmítavý přístup, kdy se neumí vyrovnat s odchodem do důchodu mě baví. Pro milovníky koní je to spíš o víře a záchraně výjimečného koně než vyhrávání dostihů... Napínavé to je - zvlášť ke konci. Věř, běž, dokážeš.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Časovač ukázal, že Secretariat v Belmont Park prekonal rekord o viac ako 2,5 sekundy. (blanes)
  • V jednej scéne odohrávajúcej sa v roku 1969, Bull Hancock (Fred Dalton Thompson) hovorí o Lucienovi Laurinovi (John Malkovich), že je "oblečený ako Super Fly". Film Super Fly však mal premiéru až v roku 1972. (U_S_O)
  • Secretariat stále drží rekord pro nejrychlejší čas pro Kentucky Derby - 1:59 2/5 - od roku 1973. (Anchi)

Reklama

Reklama