Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dostihové prostredie bolo síce strhujúce (doteraz som moc filmov z tohto prostredia nevidel), ale inak klasická Disneyovka s typickou šablónou, ktorá sa už vyskytla (a naďalej sa vyskytuje) v X športových filmoch. Až to začína byť otravné a otrepané. Ale tak, pozerať sa na to dalo, bolo to aj celkom pútavé a zaujímavé, akurát tá dejová línia proste do veľkej miery predvídateľná. Niet čo dodať, 3*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

SECRETARIAT - kůň, který se nesmrtelně zapsal do historie dostihů a doposud je považován za největšího závodního koně, který kdy žil.... Sportovní rodinný film, který díky studiu W.Disneyho má punc pohádky. Alespoň tak to vidí syn. Oni zřejmě všechny děti ocení spíš krásného koně s velkýma očima, než třeba klacky (hole) v Golfovém snu. A že se jede podle ohraného schématu? Vždyť kolik podobných filmů za rok vznikne....!? Navíc tenhle jako bonus přidává lásku ke koním. S přihlédnutím na syna a slzu v oku dám 4*. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět jak rodí kůň. Vlastně klisna. 2.) Zjistím, jestli mohl hrát J.Malkovich v Golfovém snu. Golfistu. 3.) Jsem emancipovaná, paličatá a odhodlaná žena v domácnosti, která hledá námět pro seberealizaci. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Určitě slabší než legendární Phar Lap i novodobý Saebiscuit. Film krásný, dojemný, a vše okolo. Trochu už ohrané: kůň, z nuly hrdinou, neporazitelný, atd....tady bohužel hodně hraje pohádkový syndrom, od začátku je jasné jak to dopadne. V tom mě to trochu zklamalo, ale jako milovník koní, jsem byl i tady spokojen. J. Malkovich v růžové košili a klobouku....paráda! :) ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Randall a Disney definují, o co tu půjde. Klasický americký sen v pastelových barvách, plný morálních poučení a životních inspirací. Film je skvěle řemeslně zvládnutý, takže vás po filmu bolí zadek o samého rajtování, soundtrack vás donutí cválat s hlavním hrdinou a herci dají zapomenout, že už jste to viděli stokrát před tím. Jasně vykalkulované dílo se prostě podařilo a plní svůj účel na 100%. To mu dává limity v hodnocení, ale nemění to nic na tom, že jde o velmi dobrý filmový zážitek. Měl čtyři nohy, hodnou majitelku a podivínského trenéra, společně se rozhodli dosáhnout těch nejvyšších cílů... 70% PS: Diane Lane se asi rozhodla být krásná věčně - rozhodně nejsem proti! ()

danca044 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě opravdu zaujal a také dojal. Sledovat příběh Secretariata bylo velmi poutavé a i přesto že film trval dvě hodiny, jsem se vůbec nenudila. Příběh byl silný a velice emotivní s dobrými hereckými výkony, jako např. Diane Lane, která na plátně vypadá velice přesvědčivě. Toto byl první sportovní film, který mě opravdu bavil. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Nelsan Ellis, ktorý vo filme hral Eddieho Sweata (pomocník v stajni), bol počas natáčania niekoľkokrát pohryzený koňom do brucha a raz dokonca na neho kôň dupol. (U_S_O)
  • V septembri 1989 dostal skutočný Secretariat zápal kopyta, ktorý je smrteľný pre mnoho koní. O mesiac neskôr bol usmrtený eutanáziou... (blanes)
  • Celkovo päť koní hralo úlohu Secretariata. Ten hlavný, ktorého vyberala sama Penny Chenery, pretože sa najviac podobal na skutočného Secretariata, sa volá Trolley Boy. Ďalší kôň, Longshot bol pri natáčaní používaný najmä na scény z blízka, pretože bol viac priateľský. (U_S_O)

Reklama

Reklama