Reklama

Reklama

Luke vezme na plavbu na krásný ostrov staré přátele: Matta, jeho přítelkyni Suzie a Mattovu sestru Kate, bývalou přítelkyni Lukeho. Poslední člen posádky je Warren. Vládne naprostá idylka. Vztah mezi Lukem a Kate opět ožívá. Požádá ji, aby na chvilku podržela kormidlo, a jde do podpalubí. Vtom však obrovský náraz převrátí loď dnem vzhůru. Po delší panice se všichni vynoří na hladinu a vylezou na trup. Přemýšlejí, co budou dělat. Luke navrhne, aby doplavali na ostrov vzdálený několik kilometrů. Obléknou se do neoprenů, jediný Warren se rozhodne zůstat. Bojí se plavat tak daleko, a hlavně v těchto vodách, kde je dost žraloků. Kate se nakonec rozhodne také zůstat. Luke je zklamaný, ale respektuje její přání. Když však Kate vidí, jak se Luke, Matt a Suzie vzdalují, rozhodne se je následovat a plave za nimi. Suzie je velmi vystrašená, ale Matt ji uklidňuje, že to zvládnou. Mezitím osamocený Warern zpozoruje žraloka… (TV Prima)

(více)

Recenze (349)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Rozhodne kvalitnejšie ako predchádzajúci režisérov počin. Veľmi realistický film, kde ľudí neohrozuje žiadna nepodarená atrapa žraloka či nepodarené cgi efekty, ale ten žralok je živý. Počas filmu sa nevyskytujú žiadne nelogické a hlúpe momenty či konania postáv. Scenár je maximálne uveriteľný a sám neviem ako by som sa rozhodol v ich situácii. Ľakačky fungujú najlepšie ako len môžu (riadne ma trhlo asi 3-krát) a celé to má veľmi dobre vybudovanú atmosféru. Dobrých filmov so žralokom je minimálny počet a aj ich spočítanie na jednej ruke by robilo menší problém. Veľmi milé prekvapenie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Možná by bylo na čase natočit film typu Otevřené moře či Útes smrti, kde všichni zdárně přežijí. Jenže diváky prostě zajímá žraločí hostina, nejspíše.... Kdo má rád moře, snímek si rozhodně užije. Modrá převládá, širé vody oceánu, daleko od pevniny...daleko od pevniny? to mě sakra zajímá, kde se ve 45.minutě vzali nad vodou rackové... ale to je jen malá vada na kráse. Atmosféra (chvílemi jsem byl napnutý jak špagát a držel hlavním postavám palce) výborná, občas lekačka, někdy naopak při velkém očekávání nebyla, a tiché tipování, kdo bude prvním chodem. Nejděsivěji působily záběry pod vodou, kdy kamera hleděla do modré dálky či hloubky a vy jste čekali, kdy se co vynoří. Temná hlubina pod nohama hlavních postav byla doslova cítit. Podobnost s Otevřeným mořem mi nevadila, zde byl dokonce děj jaksi pestřejší. Napínavé pod i nad mořské dobrodružství. p.s. mám se snad více bát, když je napsáno: podle skutečné události? Vůči tomu jsem imunní... ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak krokodýl byl vyměněn za žraloka... Asi jedinný podstatný rozdíl mezi The Reef a předešlým Trauckiho snímkem Krvavá laguna... Jinak příběh je v podstatě stejný (co taky v animal horroru "podle skutečných událostí" vymyslet), jen postavy jsou méně sympatické, chovají se jako idioti a v podstatě jsou divákovi ukradené... A to je hodně smutný příběh, protože atmosféru Traucki vytvořit umí a podvodní záběry jsou nádherné... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vedle Krokodýlích lagun je Útes dalším povedeným survival animal hororem. Tvůrcům se šikovně podařilo držet diváka v napětí dlouhé minuty, kdy se čeká na každičké zašplouchnutí. Opravdu našim hrdinům není co závidět, nějenže musí uplavat spoustu mil, ale navíc je začne pronásledovat dost neodbytný zabiják. PS: Chorvatsko letos asi vynechám a pojedu raději na Máchovo jezero. Snad tam nikdo nevysadí Piraně. Takže raději doma na zahradě v bazénu. 50% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Trauckiho krvavá lagúna nebola zlá a čo je hlavné, mala sem tam napätia a atmosféru a rovnako je to aj s jeho ďalším režijným kúskom Reef. Zo žraloka rozhodne ide strach, ale ešte väčší strach mi nahnala predstava, že by som sa tam ocitol ja. Je to natočené rozhodne fajn a kamera a žralok sa podarili, ale film je inak plytkí narozdiel od toho koľko vody vidíme vo filme. 65% - 3* ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Damian Walshe-Howling, představitel Luka, během třetího dne natáčení šlápnul na tzv. "kamennou rybu" (rod Synanceia, česky odranec), jejíž jed může být smrtelný i pro člověka. (Stanislaus)
  • V celom filme, ktorý sa natáčal v austrálskom štáte Queensland, sa objaví iba 6 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)
  • Filmári pracovali aj na exotických miestach na severovýchode Austrálie. Príkladom môže byť Veľká korálová bariéra (od roku 1981 zaradená medzi biosférické rezervácie UNESCO) či Fraserov ostrov ležiaci v Korálovom mori. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama