Reklama

Reklama

Laře Croft (Alicia Vikander) je 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizel beze stopy před sedmi lety, když byla ještě dítě. Od té doby se marně snaží najít nějaký smysl svého života. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se opustit Londýn a vyrazit do neznáma, aby přišla na to, co se jejímu otci doopravdy stalo. Vydá se po jeho stopách hledat legendární hrobku na mýtickém ostrově někde poblíž japonského pobřeží. Tato mise ale nebude jednoduchá – už jen dostat se na záhadný ostrov stojí Laru velké úsilí. Loď, která ji měla dopravit na pevninu ztroskotá v silné bouři a Lara se ocitá sama uprostřed neznáma, vybavená jen ostrým nožem, pevnou vírou a vlastní tvrdohlavostí. Pokud se jí podaří překonat své vlastní limity a přežít toto nebezpečné dobrodružství, stane se z ní skutečný Tomb Raider. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (920)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nářez jak sviň! Oscarová herečka Alicia Vikander je přirozeně nádherná, mladá, v boji zdatná a byť její prsa nejsou jako od Angelíny, vůbec to nevadí její herecký výkon je daleko působivější. Film má velmi příjemný spád, na Laru se hezky kouká a dostává celý film neskutečnou sadu odevšaď, že na konci jsem odcházel z kina více polámaný než ona samotná. První polovinu filmu zaujme naháněčka s koly, která je více intenzivnější než kdejaká jiná naháněčka s auty a působivé ztroskotání lodi, které napětím bere divákovi dech. Jakmile se Lara ocitne na ostrově je z toho dobrodružná žranice, která si bere to nejlepší z Indiána Jonese a zároveň se krásně drží herní předlohy ( Letadlo, padák, luk- stealth akce) k tomu slizský záporák Walton Goggins a dobrák Daniel Wu, u kterého mě trošku mrzí, že nepředvedl nic z martial arts. Finále dá zase zavzpomínat na starou Mumii, takže kdo miluje hrobky, černou magii, pasti, hádánky, tak si film užije taktéž do syta. No já jsem výborně pobaven, dostal jem krásný dobrodružný mix, jaký v kinech nebyl léta a s Warcraftem je Lara definitivně nejlepší herní předlohou. Sequel chci, co nejdřív, tak neváhejte, vyražte a přispějte! Po druhém zhlédnutí nadšení lehce opadlo, ale pořád fajn záležitost. 80% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Kdo u tohohle live action gameplay fetiše cítí napětí, je buď retardovaný, nebo dítě bez vkusu. O čem jiném než napětí by dobrodružná akce měla být? Jo aha, prý o tom, že je to jako hra. Nepochopení rozdílu obou médií v praxi. A to je prvních půl hodiny slibných. Jo, než to začne být jako hra. Alicia je samozřejmě v rámci materiálu skvělá. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu ihned vtáhne do děje, ale musím říci, že jsem od filmu očekával něco úplně jiného než mi bylo nakonec naservírováno. A tak si nemohu pomoci, ale přijde mi, že tvůrci promarnili obrovský potenciál příběhu. A ten prapodivný otevřený konec? Ten pohřbil i ty poslední vyhlídky na čtyři hvězdy. Budiž útěchou, že je to alespoň lepší než starší verze Lary Croft. 55-60% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Lara Croft on Uncharted Territory aneb poslední křížová výprava za mumií Björk, která se povedla. Mix gamingové estetiky a realismu je pořád dost nevyvážený, ale Uthaug umí hodně příjemně vybalancovat digi balast a fyzické pojetí akce. Plus Vikander je skvělá, drzá, rebelující a kopající do koulí očekávání těch, kteří rádi přihoňují nad výstřihem. Bavil jsem se skvěle a prvně doufám, že tahle party bude pokračovat! Rozhodně jedna z nejlepších videoherních adaptací. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tomb Raidera mám hodně rád, dva staré filmy jsou pro mě velké guilty pleasure a ve dvou nových hrách od Square Enix jsem strávil docela dost času. Jednu z těch starých jsem hrál jen hodně málo, což je ale úplně jedno, jelikož jak už víme z trailerů dlouho dopředu, nová Lara Croft se silně inspiruje rebootovanou sérií. A inspiruje se jí opravdu pečlivě, ba dokonce cituje některé konkrétní scény a prvky. Ale pouze v první polovině, v té druhé se příběh silně odkloní a představuje nám zase něco jiného, co neznáme z videoher. Alicia Vikander je na míle daleko mojí nejoblíbenější herečkou, takže vím, že jsem trošku zaujatý a s jejím výkonem jsem nemohl být nespokojen. Alicia po herní sérii zdědila onu zranitelnost, první zabití a celkově pocit nezkušenosti v boji, což byly silná témata zejména prvního dílu a sténání po dabérce Camille Luddington, kterou si mnozí vysnili i do její filmové verze (což je vždycky naivní představa). Roar Uthaug svůj úkol zvládnul zdárně, akce mi sice přišla zbrklá a místy nepřehledná, ale to byl nejspíš záměr a takhle točit je zřejmě jednodušší, hlavně, že se nejedná o nic, co by kazilo zážitek. Pevně doufám, že film dopadne v pokladnách lépe než několik let starý Assassin´s Creed a i filmová série TR bude pokračovat po vzoru té herní. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (26)

  • Ve výzbroji vojáků Trinity můžeme vidět kromě zbraní AR15 (M4), FN FAL a modifikací AK47 také českou pistoli CZ P-07. (UncleMorty)
  • Navzdory nepříliš uspokojivým tržbám bylo v plánu natočit pokračování. V roli Lary se měla znovu objevit Alicia Vikander, o scénář se měla postarat Amy Jump a režírovat měl její manžel Ben Wheatley. Dvojka se měla filmovat v Anglii, Číně, Finsku a v Jižní Africe, a to během roku 2020, přičemž s premiérou se počítalo na rok 2021. Kvůli pandemii covid-19 musela být produkce odložena, studio Warner Bros. projekt opustilo, stejně tak i scenáristka a režisér, které měla nahradit Misha Green – ta k filmu napsala scénář, pokračování s pracovním názvem „Tomb Raider: Obsidian“ se ovšem realizace nakonec nedočkalo, jelikož společnosti MGM (která stála i za tímto dílem) vypršela roku 2022 práva na sérii Tomb Raider. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Druhý Tomb Raider je mrtvý

Druhý Tomb Raider je mrtvý

29.07.2022

Adaptace herní série Tomb Raider se bude oficiálně znovu rebootovat. Chystané pokračování s Aliciou Vikander (Jason Bourne) se tak bohužel ruší, jelikož studio MGM, které bylo nedávno koupeno… (více)

Reklama

Reklama