Reklama

Reklama

VOD (1)

Charismatický Jean Reno jako Charly Matteï hraje ve francouzském thrilleru bývalého mafiána, který poslední tři roky vede klidný život v ústraní a věnuje se své rodině. Jednoho rána ho na parkovišti přepadnou maskovaní muži a zasáhnou 22 kulkami. On však střelbu přežije a jeho krutá pomsta na sebe nenechá dlouho čekat. Minulost Matteïa dožene, když se objeví jeho kamarád z dětství. Přísahali si věrnost na život a na smrt, ale věci se mají po letech jinak… Film vypráví o podsvětí francouzské mafie v Marseille. Režisér Richard Berry staví na části románu L´lmmortel. Film je fikcí založenou na faktech a realitě každodenního života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Marze 

všechny recenze uživatele

Hrdinové romantických komedií se nutně z podstaty žánru chovají buď dětinsky – v pubertálním hollywoodském vzorci – nebo pošetile – ve zralém britském modelu. Nellis se nejen díky autorce vydala ostrovní cestou Bridget Jonesové nebo Lásky nebeské. Americká klišé neparoduje, ale něžně si s nimi pohrává. Příběh sice není novátorský od poslední výzvy pro mateřství po pletku zralé dámy s mladíkem jako v příbuzných Ženách v pokušení – ovšem právě jim se Perfect Days aneb Dokonalé dny podobají tím, že na rozdíl od hollywoodské sladkobolnosti dovedou důsledně shodit každičkou situaci hrozící sentimentem či melodramatem. ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

Ani Jean Reno,ani samoúčelná brutalita,ani kameraman zrejme s Parkinosonovou chorobou nedokázali z ničoho urobiť niečo. Pozitivum:film som pozrel zdarma z internetu a dokázal som ho dopozerať. Zhodnotenie? ....nebudem,len povzdych-kam to ide francuzska kinematografia.Ak porovnam filmy od Gabina,Delona,Belomonda...ale čo porovnávam neporovnateľné. Odpad event.jedna hviezda za J.Rena ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 9/10 Děj 10/10 Hudba 9/10 Prostředí 8/10/// +scénář, hudba, prvotřídní Jean Reno -na první pohled nevíte do čeho jdete, o to víc vás ale film překvapí/// Směsice těch nejzajímavější prvků (prvotřídní hudební doprovod, mafiáni, akce, příběh, napětí a mého oblíbeného herce dělá z tohoto filmu neskutečně kvalitní překvapení a důkaz že "filmy o pomstě" se mi nikdy neokoukají./// Celkem 91%/// ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

No moc mě Jean Reno nepotěšil... 22 Bullets se snaží být extrémně vážným a hlubokým snímkem, kterému měl dát Jean Reno typickou ostrost. Jenže to se tady vůbec nepovedlo!!!!! Je to velmi dlouhý a nikterak záživnou formou podaný film. To, že hlavní hrdina nebude skákat z budovy na budovu za doprovodu kulek, to je z tohoho filmu patrné, to nevadí, ale co vadí a hodně, že vás nebaví ani ta neakční část. Jean Reno se poměrně nelogicky pohybuje mezi jednotlivými scénami a člověk ani neví, proč tomu tak je, všude je absolutně v tu pravou chvíli na své pověstné dvě kulky, jednu do hlavy jednu do srdce. Vrchol všeho je, když se proplétá asi kilometrem ostnatého plotu WTF?? A konec filmu je vážně na 22 výstřelů do režiséra, magnumem nejlépe! Celkové shrnutí: Nudné, zdlouhavé, nezáživné, nepříliš dobrý Jean Reno, nakonec dávám jednu hvězdičku, je mi líto... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný Jean Reno v akčním krimithrilleru, který není vůbec blbý. Příběh mafiána, který ctí pouze vlastní zásady, ale jeho protivníci jsou natolik pitomí, že vztáhnou ruce na jeho rodinu. A do toho jedna policajtka, jejíž šéf je debil, manžel leží na hřbitově a ona to řeší vodkou. Všichni zde vypadají celkem opotřebovaně (ani ženské postavy tentokrát nehrají žádné modelky!) a možná i díky tomu to nevypadá stejně jako stovky jiných filmů. Z Bessonovy továrny na výrobu prefabrikovaných hitů vyjel zase jeden poctivý žánrový kousek, třeba je to tím, že k němu tentokrát Luc nenapsal scénář. ;-) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Kad Merad hrá po prvýkrát v kariére „zlú“ postavu vo filme, pričom Berry o tom povedal: „Radšej som si vybral herca s vzhľadom sympatického chlapa a tlačil ho smerom k šialenstvu, než aby som si vybral tvár zlého chlapa, ktorému by som sa pokúšal dodávať ľudskú hĺbku. Je naozaj veľmi zaujímavé popísať všetky tieto fázy v jednej osobe. Kde si môžeme na sekundu myslieť, že sme s ním mohli byť kamoši predtým, a v nasledujúcom okamihu nás desí. Kad bol skutočne vhodnou osobou na zahranie tejto rôznorodosti pocitov.“ (Arsenal83)
  • Skutečný Jacques Imbert, jehož příběhem se film inspiroval, opravdu přežil 22 výstřelů a jako památku si odnesl ,,jenom'' paralyzovanou pravou ruku. (Krouťák)
  • Natáčení začalo 23. února 2009 v Marseille a trvalo po dobu 6 týdnů. Poté pokračovalo v Avignonu na začátku dubna a pokračovalo 8 týdnů v Paříži. Natáčelo se také v obci Lavéra v Martigues, v Cassis, La Ciotat a Pontoise. (bianci)

Reklama

Reklama