Reklama

Reklama

Temný příliv

Trailer

VOD (1)

Kate je bioložka, která svůj život zasvětila zkoumání a pozorování žraloků. Neohroženě s nimi tráví čas pod mořskou hladinou a o její bezpečí se stará manžel Jeff, který je podmořským kameramanem. Jednou se ale vše vymkne kontrole a žralok zabije jednoho z členů týmu. Po této tragické události Kate s potápěním končí, a dokonce opustí svého muže a stahuje se do ústraní. Po čase uspořádá s ženou zemřelého kolegy výletní plavby pro turisty. Moc dobře se jim ale nedaří, většina turistů se touží potápět se žraloky. O výpravy za velrybami, tučňáky a lachtany moc lidé nestojí. Kate je na tom mizerně, stále se nepřestala vinit z kolegovy smrti a sotva zvládá splácet loď, do které zatéká. Její přátelé se ji snaží přesvědčit, aby dala Jeffovi druhou šanci a urovnala si svůj život. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Začátek vůbec nezačíná špatně, ale postupně se s toho stane nemastná a bohužel jen slaná podívaná na scenérii moře, tučnáky a sem tam nějakého žraloka. Po smrti otce se vyhýbá ponorům, ale její ex jí dohodí kšeft za 100tisíc, kdy se chce otec se synem podívat mimo klec mezi žraloky! To bohužel nedopadne dobře, jak už to bývá a všem půjde o život po té co se jejich lod převrátí.. Hally to ve vodě slušelo a vypadala místy až nadpřirozeně, když se jen tak vozila za ploutev bílého žraloka! 50% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tento filmek určitě nesedne každému, protože to není klasický film o žraloku zabijákovi, jak asi hodně lidí očekává. Zde je spíše více dokumentárních záběrů z podvodní říše, chování žraloků a odvážných lidí, kteří se nebojí mezi nimi plavat bez klece. Řekl bych, že milovníky žraloků to bude určitě skvělý počin. Mě se filmek líbil a za mě 75% :) ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Upřímně přesně nevím, za jakým účelem byl tento film stvořen... Chtěli autoři poukázat na rizikové povolání, které popisují? Nebo mírumilovnost či naopak krvelačnost bílých žraloků? Já vážně nevím. Ale co mi asi nejvíce vrtá hlavou je zdější hodnocení!! 44% (09/2012). Není to trochu málo? H. Berry je nádherná ženská a asi ještě dlouho bude. Příběh si nehraje na nic, čím by nebyl. Přijde mi to naopak hodně reálné. Obyčejní lidé s neobyčejným zaměstnáním. Objeví se prachatý blbec a chce víc, než na co má... Nehody se stávají a tato byla úplně normální. Žádné velké hrdinství, žádné nelogické chování. Nádherné záběry žraloků a nebylo jich málo. Mně se tento film líbil. Ano, nejsou tam výbuchy, litry krve a závěrečný, hodinu dlouhý, boj o přežití. A to je na tom asi to nejlepší. Dobře zpracovaný příběh s dobrými záběry a krásnou H. Berry. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Žraločie filmy mám rád a tak začnem s tým, že je to naozaj pekne natočené - pekná kamera, farebné filtre a podobne. Príliš prestrelená ukecaná stopáž (takmer 2 hodiny!!!) s minimom žralokov však už má od nadšenia príliš ďaleko. Absencia akejkoľvek hudby (v Čeľustiach robí 90% atmosféry) pri tzv. hustých scénach so žralokmi atmosfére vôbec nepomáha a tak je pre tento film slovo napatie úplne cudzie. Vadili mi aj použité a pre žraločích fanatikov dobre známe zábery žralokov z rôznych prírodopisných filmov (našťastie má film aj pár vlastných). Takže milovníkom žralokov film odporúčam (zas tak veľa sa ich neurodí), ale ľudia hľadajúci dobrú atmosféru búdú len znudení a otrávení. P.S.: Tá nočná scéna s hľadačmi pokladov (či čo to bolo) mala byť akože čo? pokus o Čeluste? Veľmi vtipné :) ()

Imrwere 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi hodně líbilo. Není to typická žraločí vyvražďovačka plná kusanců, krve a ukousnutých končetin. Toho se zde nedočkáte. Ovšem pro lidi, kteří žraloky, jako takové obdivují, by film mohl být přínosem. Já jen z plného hodnocení musím jednu hvězdičku sundat opět a zase na moc protaženou stopáž. Ano, budu se opakovat, ale myslím, že i zde by bohatě stačila devadesátiminutová délka. Zkrátit mrtvé a nudné části by asi nebyl problém. Zrychlit plavání s tuleni nebo co to bylo, zrychlit hádky a nemělo by to chynu. Moc protažené. Co se ale týče žraločích útoků, pár se jich dočkáte i zde. Za mě tedy krásnách 85%. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama