Reklama

Reklama

Temný příliv

Trailer

Kate je bioložka, která svůj život zasvětila zkoumání a pozorování žraloků. Neohroženě s nimi tráví čas pod mořskou hladinou a o její bezpečí se stará manžel Jeff, který je podmořským kameramanem. Jednou se ale vše vymkne kontrole a žralok zabije jednoho z členů týmu. Po této tragické události Kate s potápěním končí, a dokonce opustí svého muže a stahuje se do ústraní. Po čase uspořádá s ženou zemřelého kolegy výletní plavby pro turisty. Moc dobře se jim ale nedaří, většina turistů se touží potápět se žraloky. O výpravy za velrybami, tučňáky a lachtany moc lidé nestojí. Kate je na tom mizerně, stále se nepřestala vinit z kolegovy smrti a sotva zvládá splácet loď, do které zatéká. Její přátelé se ji snaží přesvědčit, aby dala Jeffovi druhou šanci a urovnala si svůj život. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Imrwere 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi hodně líbilo. Není to typická žraločí vyvražďovačka plná kusanců, krve a ukousnutých končetin. Toho se zde nedočkáte. Ovšem pro lidi, kteří žraloky, jako takové obdivují, by film mohl být přínosem. Já jen z plného hodnocení musím jednu hvězdičku sundat opět a zase na moc protaženou stopáž. Ano, budu se opakovat, ale myslím, že i zde by bohatě stačila devadesátiminutová délka. Zkrátit mrtvé a nudné části by asi nebyl problém. Zrychlit plavání s tuleni nebo co to bylo, zrychlit hádky a nemělo by to chynu. Moc protažené. Co se ale týče žraločích útoků, pár se jich dočkáte i zde. Za mě tedy krásnách 85%. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zase jsem jednou zkusil koukat na starý dobrý program v televizi. Tohle mě docela zaujalo, tak jsem to zkouknul celé. Musím říct, že jsem dostal něco co jsem úplně nečekal. Film je docela dlouhý a o to víc mě překvapilo, jak je vlastně celý bez pointy. Charaktery jsou protivné až otravné. Motivace postav je vlastně lehce naznačena, ale ve výsledku vám nic neřekne. Finále je navíc celé v temnotě a v bouři, takže divák vidí i kulový. Nevím co tu dělá thriller/horor, je to spíš psychologické drama. A žraloci jsou jen malá třešnička. Protože pokud si něco zaslouží uznání, tak jsou to právě záběry mořských dravců, které takto dobře vidíte pouze v dokumentech. (40 %) ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Žraločie filmy mám rád a vyhľadávam ich, takže ma tento nový príspevok potešil a to aj tým, že sa nejedná o béčkový pokus Asylumu či SyFy, ale o pomerne slušný počin Johna Stockwella, ktorému oblasť vodných / prírodných thrillerov vcelku sedí. Halle Berry je expertkou na žraloky, ktorá má traumu po tom ako ju s posádkou pred rokmi takmer zmasakroval veľký biely žralok. Jej ex-fešák (neskutočne otravný Olivier Martinez) ju však v sladkej vidine zisku od naivného zbohatlíka zavedie opäť do žraločích vôd, čo sa im onedlho vypomstí. Film je po pohodovom úvode prekvapivo zdĺhavý, rozvláčny a ničí diváka zbytočnými sociálnymi situáciami a dialógmi ako z Baywatchu. Keď to však človek predýcha, rozpúta sa vydarené, napínavé a krásne nasnímané finále s hustou atmosférou a realistickým, (konečne) nedigitálnym žralokom. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Dokument o Africe a žralocích, jímž by nás provázela velice sympatická Halle Berry, by rozhodně nebyl na škodu, kdyby to ve své podstatě onen dokument skutečně byl. Temný příliv je (či spíše chce být) dobrodružným thrillerem, ale jako takový doslova troskotá na prázdném scénáři - příběh je nesmírně prostinký, vhodnější snad už jen pro epizodu seriálu než plnohodnotný film. Vizuální stránka je skutečně vydařená, výprava jednoduše bere dech, ale co je to platné, když většinu filmu prozíváte a ve výsledku je vám vlastně jedno, jak ta či ona postava dopadne? Jak jsem již naznačil - děj posouvající dialogy nahradit populárně-naučným komentářem a mé hodnocení vyletí do nebes. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som to oveľa horšie po tých recenziách, ale nakoniec ma to bavilo. Nie je to zbytočne akčne a ani digitálne, ale drží si to skôr reálny ton a aj žraloky sú reálne natočene (až na pár útokov). Príbeh v pohode, postavy aj herci fajn, akurát by to chcelo trošku väčšie tempo lebo uprostred sa moc toho nedeje, no záverečná pol hodinka je super. Budem plávať proti prúdu. Ja som spokojný. 65% - 3* ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama