Reklama

Reklama

Temný příliv

Trailer

Kate je bioložka, která svůj život zasvětila zkoumání a pozorování žraloků. Neohroženě s nimi tráví čas pod mořskou hladinou a o její bezpečí se stará manžel Jeff, který je podmořským kameramanem. Jednou se ale vše vymkne kontrole a žralok zabije jednoho z členů týmu. Po této tragické události Kate s potápěním končí, a dokonce opustí svého muže a stahuje se do ústraní. Po čase uspořádá s ženou zemřelého kolegy výletní plavby pro turisty. Moc dobře se jim ale nedaří, většina turistů se touží potápět se žraloky. O výpravy za velrybami, tučňáky a lachtany moc lidé nestojí. Kate je na tom mizerně, stále se nepřestala vinit z kolegovy smrti a sotva zvládá splácet loď, do které zatéká. Její přátelé se ji snaží přesvědčit, aby dala Jeffovi druhou šanci a urovnala si svůj život. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Proč a pro koho tohle vůbec někdo točil, proboha? Dark Tide postrádá jakýkoli element, který by film udělal lákavým a uspokojujícím alespoň pro nějakou diváckou skupinu. Zlatá Noc žraloka, ta byla aspoň tím komicky debilním letním výplachem pro teenagery, tohle jen prudí a nudí. A ještě ke všemu to má úplně přepísklou stopáž - mírně pod dvě hodiny, což je na film s Halle Berry a žraloky opravdu dost sada. Ale co to plácám, oni tam ani ti žraloci skoro nejsou - objeví se hned na začátku filmu a pak až asi necelou půlhodinku před koncem (tahle fáze už nese i stopové množství napětí, ale pozdě, příliš pozdě...), jinak pusto, prázdno. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Polodokumentární snímek sází na báječné podmořské záběry s nádhernými žraloky, a tak milovníkům přírodovědných snímků nevadí, že plnohodnotný příběh jaksi chybí. Úchvatné scenérie s pralesem chaluh, mezi nimiž se prohánějí tuleni, pableskující paprsky jak ohnivé šípy protínají tmavnoucí hlubiny a hejno delfínů dovádí těsně pod hladinou. Scény se žraloky jsou naprosto úchvatné. A samozřejmě dojde i na krvavé útoky! Místy zbytečně upindané, závěr má ale atmosféru i patřičné napětí. Krom čistě žraločích filmů jsem si vybavil Otevřené moře. Hvězdy tak dostávají příroda, kamera, hudba a žraloci. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se na začátku zeptat, kam se podělo herecké umění první herečky afroamerického původu, která získala Oscara za hlavní roli. Aneb jak si Halle Berry plácla s režisérem Johnem Stockwellem, který má viditelnou slabost pro vodu, a vzniklo z toho dovolenkové lákadlo na potápění. Bez žraloků. Do svědomí by si měli sáhnout také její agenti, protože dostat tohle na stůl, měli se poohlédnout spíš po skartovačce. V neoprenu možná vypadá dobře, ale trestuhodně nemá co hrát. Tvůrci se nemohou opřít o scénář, který kašle na pořádnou zápletku. Hlavní hrdinka Kate vždycky vydrží pod vodou na jedno nadechnutí tolik, kolik se scenáristovi zrovna hodí, na palubě nad ní se pak odehrávají malá dramata s minimálním nábojem. Pokud ale chválit, tak zvukaře a kameramana. Ten v prosluněných záběrech projede v těsné blízkosti do neoprenu se soukající Kate, ponoří se pod hladinu, udělá několik úžasně vypadajících fines a fetišisticky se vrátí k dalšímu objektu nad hladinou. S atraktivním prostředím rozbouřené vody to holt Stockwell umí. Bohužel ale i obyčejný kousanec žralokem je bojácně zakrytý, v závěrečné pasáži navíc začne nesouvisle stříhat a zoufalý divák rychle ztrácí orientaci o tom, kde se kdo zrovna nachází. Nakonec ale přeci jenom vyhraje. Se zatmívačkou a nabíhajícími závěrečnými titulky. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tento filmek určitě nesedne každému, protože to není klasický film o žraloku zabijákovi, jak asi hodně lidí očekává. Zde je spíše více dokumentárních záběrů z podvodní říše, chování žraloků a odvážných lidí, kteří se nebojí mezi nimi plavat bez klece. Řekl bych, že milovníky žraloků to bude určitě skvělý počin. Mě se filmek líbil a za mě 75% :) ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Dark Tide je místy napínavý, zábavný, zdobí ho pěkné záběry, žraloci a pěkné moře. Bohužel to je vše co může nabídnout. Většinou se nic neděje, klábosí se o ničem, dialogy stupidní, nudní herci a závěrečná scéna je bez atmosféry. Veliká škoda, mohl to být opravdu pěkný Shark film, kterých není zrovna moc. Útes smrti je o dost lepší. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama