Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (2 340)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Simon West je zpět a s ním prakticky většina legend let minulých. Ale začněme od začátku… Na The Expendables 2 jsem se těšil od té chvíle, co jsem viděl v kině první díl. Když jsem četl, že k postavám z prvního dílu přibude Chuck Norris, Jean-Claude a Scott Adkins, měl jsem neskutečnou radost a doufal jsem, že tohoto fakt Simon West využije. Pak přišla zpráva, že by tento film měl mít rating PG-13. Upřímně jsem se vyděsil - na co by pak měli takové obsazení, aby nemohli předvést správnou, tvrdou a krvavou akci? Naštěstí to Sylvester (který tu zprávu předtím potvrdil, mimochodem) vyvrátil s tím, že se bude jednat o ryzí eRko. A když jsem poprvé uviděl trailer, bylo mi jasné, že na tenhle film musím do kina. A vyplatilo se. Začátek parádní, pak se snímek soustředí spíše na příběh, což mi vůbec nevadilo, protože poté přišel na scénu Chuck Norris. A jak je jeho dobrým zvykem, všechny zabil. Jenže tady si udělal srandu i sám ze sebe (vtípek s kobrou královskou) a já v tu chvíli věděl, že s hodnocením níž jít nemůžu. Takhle nějak jsem si totiž tento film představoval - postavy se neberou nijak vážně a dělají si legraci jedna z druhé (Bruce řekne Arnoldovi: "Ty ses vrátil mnohokrát, teď JÁ SE VRÁTÍM!" načež mu Arnold odpoví "Yippee ki yay.") střílejí vše, co se hne a je na nich vidět, jak si to užívají. Pokud se vám splnil dětský sen, když jste v jedničce viděli trio Sly + Bruce + Arnold spolu v kostele, tak v tomto díle budete plakat štěstím, když… ne, nebudu vám kazit překvapení, běžte se na film podívat do kina, myslím, že v roce 2012 lepší nářezovou akci nedostanete. Málokdy se stane, že dvojka překoná první díl. Tady se to povedlo. 100 %. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mám rozporuplné pocity. Na jedné straně věci co jsem chtěl vždycky vidět, na druhé už přehnané pomrkáváni na fanoušky a nulový příběh. Arnoldovy hlášky jsou mimo. Norris vypráví vtipy sám o sobě a celé je to takové hodně násilné a ne v tom dobrém slova smyslu. Největším kladem je Van Damme, který si vychutnáva to, že může být zlý. Kdykoliv napochoduje na scénu stojí to za to. Ve finále Sly zúročuje nasranost z toho, že mu nekývl na roli v jedničce.:-) Westova režie je vizuálně na úrovni ale akce je místy nepřehledná a taky jí, té opravdu zajímavé není moc. Jet Li je hned pryč, naštěstí Dolph je víc vidět. Celkově tomu ty čtyři dám, ale z čistého fandovství. Jinak titulky byly na pěst. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Patrí do starého železa.“ – „To my všetci.“ Na jednotke sa mi páčilo, že jednak samozrejme pre fanúšika akčných filmov šlo o zhmotnený sen, na ktorý čakal niekoľko desaťročí, a jednak to, že šlo o pomerne vážny film (viď. typicky slyovské monológy o tom, že "život je ťažký" a "patríme do starého železa, ale predsa len sa ešte vzchopíme a dáme im do držky"). Dvojka sa bohužiaľ berie vážne iba minimálne a scéna (neuveriteľná scéna s Chuckom Norrisom). O to zvláštnejšie potom pôsobia momenty, v ktorých od nás tvorcovia žiadajú, aby sme súcitli s postavami. Exteriéry a interiéry pôsobia nevábnym, lacným dojmom. Viacerí členovia tímu sú nezaujímaví a nudní a mne osobne chýbal Mickey Rourke ako "duša tímu". Inak som ale bol spokojný. Ťažkotonážna šupa s dlhými a mohutnými akčnými sekvenciami a s veľkolepým finále, v ktorom sa stretnú takí akční borci, ako Stallone, Schwarzenegger, Willis, Van Damme, Scott Adkins a samozrejme Chuck Norris. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je to kravina na kvadrát, výplod šílence a debilní paskvil, ale mě to hrozně bavilo. Jak by taky ne, když se akční veteráni rozhodli přilepšit si k důchodům a vydali se rozstřílet, rozsekat, rozkopat a vyhodit do vzduchu vše, co bylo před natáčením vcelku. Samostatnou kapitolou je samozřejmě Chuck Norris, který potvrdil, že vtipy o něm jsou pouhým zobrazením jeho skutečných schopností a to je velmi potěšitelné i zábavné. Kdo však v dávnověku nebrousil staré akční véháesky s rychlodabingem, ten se přitom patrně nebavil tak skvěle jako já. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem o Expendables napsal, že je to solidní nářez, tak nevím, jaký příměr či superlativ použít k jeho pokračování. Druhý díl má vše, co má mít. Ještě více akce, odkazů, hlášek a už tak skvělý herecký all stars team, je zde Stallonem naprosto fantasticky doplněn. Kdyby mělo studio zaplatit každému jeho obvyklý honorář, rozpočet bude možná větší, než měl Avatar... Expendables 2, je jedním z nejzábavnějších akčních filmů všech dob. Ti zlí umírají stylově a po tuctech a těm hodným držíme palce, jak se to sluší a patří. Naši oblíbení hrdinové sami sebe skvěle parodují a to dokonce i vzájemně (Schwarzenegger, Willis) a nástup Chucka Norrise na scénu, za Morriconeho melodie z Hodný, zlý a ošklivý, je jedním z nejlepších momentů celého filmu. JCVD je dokonalý padouch, který má obrovské charisma a závěrečná půlhodina je jedním velkým akčním orgasmem, plným dokonalých replik hlavních představitelů. Stallone zaslouží veliké uznání a mnoho díků, že se do takového projektu pustil a také za to, že jsem ho konečně viděl v akci po boku Arnieho. Na to jsem čekal více než dvacet let. Takže díky a na shledanou u Expendables 3. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • V úvodní akční scéně je možné slyšet odkaz na film Terminátor (1984), a to když Caesar (Terry Crews) říká Trenchovi (Arnold Schwarzenegger), že pokud mu nevrátí půjčenou zbraň, bude jeho prdel „terminated“. Na sérii Rambo, ve které hrál Sylvester Stallone (Barney Ross), zase odkazuje Schwarzeneggerova věta: "Kdo přijde teď, Rambo?". (rakovnik)
  • V scéně, kdy se objeví Booker (Chuck Norris), aby zachránil Postradatelné, se ho Barney Ross (Sylvester Stallone) zeptá, jestli je pravda, že ho uštkla kobra královská, a Booker odpoví, že kobra po uštknutí po pěti dnech mučivé bolesti umřela, což je narážka na "vtipy o Chucku Norrisovi". (Shadowspark)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama