Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (383)

heyda 

všechny recenze uživatele

Samotný námět není vůbec k zahození, ale proboha už přestaňte s tím stylem a la našly se přísně utajené záběry z pradávné kamery. Na tohle se fakt nedalo koukat. Navíc postavy mi byly ukradený, příběh se dá shrnout do dvou vět, napětí se dostavilo až posledních 15 minut a nikoli atmosféra, ale nuda by se zde dala krájet. Kdyby tu nebylo tak vysoký hodnocení, asi bych nebyl tak přísný a hvězdičku přihodil, ale 63% staví tento horor mezi to nejlepší v tomto a možná i minulém roce. A tak velkou pozornost a kladných kritik si Apollo 18 opravdu nezaslouží. 25% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Ať žijí Měsíčňané!" - lyrics: V naší, v naší, na naší luně straší, tak do skafandrů, braši, jsme v nestrašidelný kaši! Naším nevzduchem se prohání ufon s duchem, jsou slyšet pouhým uchem, na tomto šutru suchém. Ufon se tuží, proleze tvou kůží a kolega jeblý shání svou oběť na mlsání! Vědecky vzato měsíční ufon neexistuje. A co když tu je? NEEXISTUJE! Vědecky vzato jeblý kolega e-existuje. A co když tu je? Tralalalala... (soundtrack pokračuje opakováním). Zatímco fenomén "Blair Witch" na spoustu lidí fungoval, v tomto případě veškerá snaha o dokumentární věrohodnost selhává. Všechny ty blbinky s kamerou mě sice prděly méně, než bych čekala, ale zvuky nelekaly, ufonské stopy jsem v té neostré změti měla potíže rozeznat, ufonský vzhled neděsil a osud posádky jsem měla v paži. Schopnost hlavního hrdiny číst ruské texty a ovládat modul Sovětů, komunikace s Houstonem bez prodlev v reálném čase, šíření zvuku ve vakuu a další perličky, ty mají na rozpačité hodnocení malý vliv. Nevím, jestli "Apollo 11" přistálo na měsíci, ale jisté je, že pro zrychlení srdečního tepu diváka a iluzi reality "Apolla 18" udělali filmaři málo: nepatrný krůček pro tvůrce a přešlapování na místě pro lidstvo. 59% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oblíbenost žánru pseudodokumentu, zatím ještě neochabl a tvůrci přináší stále nové a nové strašidelné příběhy o nalezených páskách, které ukrývají to co nikdo neměl vidět. Ať už to jsou zombie v činžáku, duchové v ložnici nebo monstra ničící New York. Tentokrát se ale tvůrci odhodlali ke kousku, který na první pohled nepůsobí vůbec špatně (ačkoliv je dost absurdní) a pokouší se nám "realistickým" způsobem vnuknout myšlenku, že Měsíc je opravdu nebezpečné a vůbec ne prázdné místo. Film začne standardním prologem a nalezených záznamech kosmonautů, které nám postupně ukazují, proč se NASA rozhodla, že už žádný kosmonaut na povrch Měsíce nevstoupí. Film využívá standardních postupů těchto nízkorozpočtových snímků, takže nechybí neznámí herci, roztřesená a nepřehledná kamera a minimum viditelného. Bohužel však tvůrci mnoho talentu nepobrali, takže se z celkem zajímavého konceptu nepovedlo vyždímat nic než jen nudná a naivní báchorka o něčem "co se skutečně stalo", ačkoliv by tomu neuvěřil ani ožralý ruský kosmonaut z orbitální stanice, ve které strávil několik měsíců. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Autentický styl found footage v efektu, děsivou atmosférou s řetězovou sekvencí kamer, naprosto působivým ZVUKEM a prolínáním střihu s prostorem tajuplného prostředí Měsíce, kdy se ve zlomku vteřiny divák přesune na každý detail v bezprostřední blízkosti (tohle stálo jen 5 milionů?!). Čím více se blížíme k závěru tím v nás roste napětí za kterým G.L-Gallego směřoval a i když neudržel závěr na maximum vytvořil velmi silný snímek s dějovou strukturou, která jde především za svým primárním cílem, za kterým film hororově s velkou dávkou dokumentárního cíle směřoval. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

...V ROCE 2011 BYLO 48 HODIN PŘÍSNĚ TAJNÝCH MATERIÁLŮ NAHRÁNO NA WEB ...TENTO FILM BYL VYTVOŘEN Z ONĚCH ZÁZNAMŮ....... /// Musíme si dávat pozor na Rusáky! Fiktivní záběry promíchaný s originály ocení nejen fanclub účastníků přistání na Měsíci. Chlapi si to ,,šukaj“ kolem kráterů a najednou - divný zvuky. A věřte (nebo ne) ...... . Fakt! ,,VÍŠ CO TVRDÍŠ?“ ,,....... .“ (Přesně tak, nebudu tu spoilerovat. To za mě udělaj jiní...) Pohledy ze skafandru, dejchavičnost, černobílost – jako bych tam byl s nima. Není to strašidelný – jen zajímavý. Nečekejte dokument o dobejvání Měsíce. Jen jakejsi odvar něčeho známýho..... (jak jsem řekl, nebudu!) A všechno dohromady to slouží jako nová příležitost zatřást si epilepticky kamerou a dát prostor ultrazvukový zobrazovací technice. Podle produkčních jmen (Bekmambetov, Weinstein) by jste mohli čekat sci-fi hit podzimu. Asi né, ale furt lepší než čumět třeba do černý díry. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem pro jakoukoliv konspiraci a PRAVDA mě nezajímá. 2.) Stojím před rozhodnutím, jestli nechat kamaráda na Měsíci. 3.) Vítám každej výlet na ,,MOON“. 4.) Thx za titule ,,EaSy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku je zmíněno, že Apollo 17 přistálo na Měsíci 7.12.1972. Ve skutečnosti jde o datum začátku mise. Apollo 17 na Měsíci přistálo 11.12.1972. (Hal_Moore)
  • Filmovanie prebiehalo v meste Vancouver, v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Oficiální poslední lunární expedice Apolla se uskutečnila v prosinci 1972 a měla pořadové číslo 17. Od té doby se člověk na Měsíc už nepodíval. Program Apollo původně počítal s deseti přistáními na Měsíci – mělo jít o expedice Apollo 11–20. Proto zůstává prostor ke spekulacím a konspiračním teoriím. Zrušení celého projektu Apollo po letu Apolla 17 bylo oficiálně z důvodu zkrácení rozpočtu a poklesu zájmu veřejnosti o lety na Měsíc. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama